Uz jsem to psal na starem foru, ze jsem hodlal zmenit pojistku diky tomu, ze zustatkova cena vozu jde hodne rychle dolu (pri vymene dveri byla zustatkova cena kolem 280tis.). Jenze na prechod k jine pojistovne je zapotrebi ukoncit predchozi smlouvu a diky vypovedni lhute muzete cekat klidne rok

Jsem pojisten u spolecnosti Allianz, smlouvu jsem uzaviral na kamenne pobocce. Kdyz byl vuz novy, tak pojistka vysla na nejakych 16.5tis. (s bonusy) po dvou letech jsem se dostal na sumu 15.1tis. Po zjisteni zustatkove ceny jsem si schvalne udelal kalkulaci pres online vypocet na strankach Allianz. Nevenoval jsem pozornost tomu, ze se adresa webu prepla na Allianz Direct a tak jsem byl docela prekvapen, ze pojistne mi vyslo kolem 9tis.

a to jsem zapocital navic nejvyssi limity, nejnizsi spoluucast, pojisteni spolucestujicich a zvetsil limit plneni na pojisteni skel

Nabehl jsem tedy s temito informacemi na kamennou pobocku a zacal zadat vysvetleni. Rozumneho vysvetleni se mi nedostalo, akorat jsem dostal nabidku, ze za cenu 15.1tis. dostanu taky vse navysene, ale na 9tis. to urcite nejde, protoze uz pry neni schopny dat vetsi slevu

Nedalo mi to a zavolal jsem si na cislo, ktere je na strankach vypoctu online pojistneho. Tam jsem se konecne dozvedel, ze Allianz Direct je odlisna spolecnost od Allianz, ktera vlastne preprodava pojistky spolecnosti Allianz, a protoze resi vse pres internet, tak nemaji zadne obrovske naklady na financovani pobocek a jejich zamestnancu a tak muzou poskytnout takovouto cenu. Jeste mi bylo vzdeleno, ze neni problem prejit z Allianz do Allianz Direct, ze staci jen par emailu, prohlidka vozu technikem (bude-li vyzadovana ... u mne nebyla, protoze uz jsem pojistku u Allianz uzavrenou mel) a smlouva bude se vsim vsudy prevedena bez vypovednich lhut

Rada pro ty co nejsou pojisteni u Allianz, chce se to jen ozvat i na vasi pojistovne. Udelat si nejakou kalkulaci pres online pojisteni a argumentovat temito papiry. Radu jak zmenit pojistku (= kdy zanika pojistna smlouva a lze uzavrit novou/vyhodnejsi) mate ve vasich vseobecnych podminkach, ktere vam poskytla primo pojistovna