od Berka » 04.01.2009 11:14
S podobným hučením mám problém i já, ale je ajímavé že mám jiný motor (1.6 CRDi).
Dělá to jen v mrazu, v rozmezí otáček 1400-2000 a po několika minutách zmizí. Zajímavé je že to hučení je slyšet jen v autě, venku ani při otevřené kapotě nic slyšet není a přitom evidentně vychází směrem od motoru.
Další hučení, ale mnohem slabší se někdy projevuje u zahřátého motoru v rychlosti kolem 85 km/h při zařazeném 5°. Pokud podřadím a pojedu 85 km/h tak nic slyšet nebude a pokud pojedu na 4° tak abych měl stejné otáčky jako na 5° při 85 km/h tak taky žádné hučení neuslyším. Prostě to dělá jen na 5°, ale od převodovky to není protože když měním polohu plynu tak se mění i tónina zvuku. Je to jako kdyby tam byla nějaká klapka kterou dáte do cesty proudícímu vzduchu a jejím pohybem vytváříte mírné hučení či chrčení. Naprosto stějně to dělá i tchánovi na stejném motoru. Servis ani u jednoho auta na nic nepřišel.
Vzhledem k tomu kolik různých klapek a serepetiček je na sacím potrubí mi přijde že asi z důvodu ekonomického provozu se pouze při zařazeném 5° aktivuje na sacím potrubí nějaký člen který má za úkol v určitých otáčkách vířit vzduch kvůli lepšímu promíchání směsi, či něco podobného a to pak způsobuje to mírné hučení nebo bručení.
Chtělo byto podrobný technický nákres motoru a příslušenství. Pak by si člověk mohl lépe představit k čemu konkrétně jaký díl přesně slouží. Nemůžete někdo něco takového jako průhledovou kresbu motoru sehnat?
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno