Volba pojištovny??

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Mirek28 » 24.05.2009 21:10

Mám Českou pojišťovnu a jsem spokojený,když mi v roce 2003 spadl strom na auto a byla to totálka,dostal jsem rozumné peníze přesně za 23 dní. Bonus mi teď na Kiu uznali celý co jsme kdy byl u nich ještě v době kdy byli jediný na trhu,zatím co ostatní pojišťovny mi chtěli uznat jen bonus od roku 2000 co funguje systém bonus/malus.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 01.06.2009 13:51

Zeptám se těch, co už měli pojistnou událost z havarijního, jak se to řeší ?
Nahlásím to k pojišťovně, oni mě pošlou do drahého sml. servisu, tam to opraví, dostanu fakturu a všechny patřičné dokumenty dám na pojišťovnu.
Pak to posuzuje likvidátor a co pak, když to neuzná a já jsem kvůli pojišťovně to dal zbytečně do jejich drahého sml. servisu ?
Dá se z nich dostat dopředu, jestli to uznaj jako poj, událost a bez řečí zaplatí ?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod AH_Litomysl » 01.06.2009 14:22

Radoo píše:Zeptám se těch, co už měli pojistnou událost z havarijního, jak se to řeší ?
Nahlásím to k pojišťovně, oni mě pošlou do drahého sml. servisu, tam to opraví, dostanu fakturu a všechny patřičné dokumenty dám na pojišťovnu.
Pak to posuzuje likvidátor a co pak, když to neuzná a já jsem kvůli pojišťovně to dal zbytečně do jejich drahého sml. servisu ?
Dá se z nich dostat dopředu, jestli to uznaj jako poj, událost a bez řečí zaplatí ?

Ne, auto se neopravuje do doby, dokud ho nevidí likvidátor. Ten pak uzná, co se bude opravovat, co měnit, atd. Pojišťovna pak stanoví, kolik poskytne na opravu penez a strhne spoluúčast. Pak se teprve začne opravovat.
AH_Litomysl Neuvedeno
Kia prodejce
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 01.06.2009 16:12

tak ja som mal u nas naslednost trochu inu...
1. buracka...
2. nahlasenie do poistovni cez telefon ze idem cez havarinu...
3. operator mi dal vybrati si kam chcem z autom prist na obhliadk a oznamil ze mi technik na obhliadky zavola kam a kedy mam prist...
4. z obhliadacom (mrtvol) som sa dohodl na pevny datum a cas...
5. obhliadac vsetko vyfotil a spisal papiere pre poistovnu + dak mi taky sanon ktorý som musel vyplnit plus presne pokyni co mam robit a co mam odovzdat
6. auto islo do servisu na opravu (ten si este zavolal obhliadaca na doobhliadku lebo ked zhodili naraznik ta sa tam nieco nove vynorilo...normalka)
7. po oprave som dostal predfakturu kotru som isiel odnies k likvidatorovi spolu z vyplnenim hlasenim o nehode a prefotenymi roznymi dokladmi o aute
8. poistovna vystavila kryci list znizeny o spoluucast
9. doplatil som spoluucast a vyzdvihol si auto...

taky bol moj postup na :SK: si myslim ze rozdieli budu minimalne

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.06.2009 22:06

A co se stane u vandalismu/krádeže, jak dlouho se čeká, než vandala/zloděje chytí a co se stane když ho chytí ?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod imro-magi » 02.06.2009 23:03

Radoo - kto chytí koho ? ( akože policajti vandala/zlodeja ?! )
Nechcem byť morbídny, ale naša polícia má od CSI veeeelmi ďaleko ( tuším , že aj tá americká ozajstná od tej americkej filmovej :lol: ).
Ak si ho nechytíš sám, tak máš smolu. A ak ho chytíš - obvinia ťa z obmedzovania osobnej slobody, alebo nejakej inej "blbosti" a on sa ti bude rehotať do ksichtu.
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 03.06.2009 14:28

imro-magi píše:Radoo - kto chytí koho ? ( akože policajti vandala/zlodeja ?! )
Nechcem byť morbídny, ale naša polícia má od CSI veeeelmi ďaleko ( tuším , že aj tá americká ozajstná od tej americkej filmovej :lol: ).
Ak si ho nechytíš sám, tak máš smolu. A ak ho chytíš - obvinia ťa z obmedzovania osobnej slobody, alebo nejakej inej "blbosti" a on sa ti bude rehotať do ksichtu.

jojo, je to hypotetická úvaha, ptám se, že pokud někoho chytí, tak pojišťovna nezaplatí nic a musí si to člověk vymoct po pachateli soudní cestou a nebo pojišťovna zaplatí a vymáhá to po pachateli sama ?
To mě zajíma.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod titanus » 03.06.2009 14:33

@Radoo

jednoznacne poistovna caka kym policia uzavrie pripad co je ak sa nemylim pol roka...dovtedy ak pachatela chytia ides sudnou cestou a poistovna sa o to nezaujima ak nie ide poistovna - skusenost z ukradnutym autom priatelkynych rodicov...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod pavel n » 03.06.2009 15:07

To je krása čekat jen 3 neděle na peníze - já před 5 roky čekal po totálce 9 měsíců -sice viník byl z D, ale i tak to byla pekelná story :blink:

Já mám pojištění všeho možnýho i nemožnýho u Uniqy, mám nějaký bonusy a i tak platim kolem 9 000 Kč. Ale chce to ptát na cenu i unich - napřed na tel. lince nabídli levnější, pak jsem to řekl nějaký makléřce a aby měla kšeft, tak byla cena ještě o pár stovek nižší.

A nedělám si iluze že když se bude něco dít, tak se přetrhnou :huh:
pavel n Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod nehys » 24.07.2009 23:41

Mám Českou pojišťovnu. Měl jsem ji i předtím na Felicii a když jsme šli do novýho měli jsme bonusy 40 HAV a 5O POV. Šikovná paní na přepážce vyšťárala všechny možnosti a nakonec z toho vylezla částka 11.700,-Kč HAV a POV. s 1% spoluúčastí, včetně okna a asistenčních služeb na rok. Řešil jsem s nimi u Feldy jednu událost, kdy mě nabořili blatník na parkovišti a bez problémů. Starou feldu 1,6 combi jsem , ale pojistil u ČSOB, pouze POV za 2350,-Kč. Byli o něco levnější a jí to stačí. Člověk platí a platí, ale doufá, že se nic nestane. Jaká je pojišťovna se ukáže až pak. Šťastnou cestu všem.
nehys Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod nehys » 24.07.2009 23:52

Jody píše:Ahojte,
já si jdu konečně převzít vůz v pondělí, takže jsem dnes řešil pojistky. Dostal jsem nabídku od Kooperativy. Pojištění zákonné a havarijní, 10% spoluúčast, za cenu 13248,-Kč. Zde bez pojištění čelního skla, ale příplatek za alu 17", snížení za alarm, imobilizér, pískování skel. Když si nenechám pojistit vůz proti krádeži,pak je cena 10683,-Kč. Takže do pátku mám co řešit.

Tak proti krádeži, bych to pojistil určitě. Sice prej se korejci nekradou, ale nový fáro v řiti bych asi těžko rozdejchal.
nehys Neuvedeno
Nováček

pojistna udalost z hlediska poskozeneho

Příspěvekod viki_ » 26.07.2009 21:14

Jaký je přesný postup, pokud mi někdo poničil auto a plnění půjde z povinného ručení viníka nehody ? Stačí když to nahlásí viník nebo se v tom musím dále také nějak angažovat ? (Dítě vystupující z auta zaparkovaného vedle mi po razantním otevření dveří do těch mých udělalo nehezký důlek, auu první jizva po 3 měsících co Ceeda mám :-( ).
Jednou jsem tímto zdlouhavým procesem v pozici poškozeného už prošel, ale jednalo o větší bouračku s totálkou, k tomu pro zpestření různé svědecké výslechy na policii atp. Komunikace s pojišťovnou viníka nehody (ČPP) byla tehdy poměrně problémová, k vyplácení peněz se zrovna neměli a polévá mě studený pot při představě, že se bude podobné martyrium opakovat.

V tomto případě se ale jedná pouze o banální kosmetické poškození, je možné si to nechat opravit a škodu potom vymáhat dodatečně nebo i v tomto případě bude otravovat nějáký likvidátor ?
viki_ Muž
Nováček

Příspěvekod Mirek28 » 26.07.2009 22:02

On to nahlásí na své pojišťovně a ty zajedeš s autem na pobočku jeho pojišťovny jim to ukázat (můžeš to udělat i přes servis, kam pošlou likvidátora, ale návštěva pobočky bude nejrychlejší řešení). Sepíšou to s tebou a dohodnete se na způsobu vypořádání (výplata v hotovosti - oprava svépomocí, proplacení opravy v servisu atd.) Pokud není poškozený lak, doporučuji opravu metodou smartfix, na dveřích nenajdeš kde to bylo, bude to rychle, levně a bez lakování.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Duschan » 27.07.2009 08:12

Tak já toho svýho ceed´a pojistil u Generali...jelikož nemám žádný bonusy, tak platim 13 tis.. Je to PR + HP + všechny okna. Je fakt, že PR mám skoro tak vysoký jak HP.
Duschan Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Pojištění vozu

Příspěvekod zcivin » 27.07.2009 10:19

Tak taky trochu přispěju svojí kapkou do mlýna. Opravdu, ale opravdu nezáleží u jaké pojišťovny jste. Jde o to, jak se k Vám pojišťovna chová. Takže ze svého života.
V roce 1990 mi nějaký poberta nedovoleně odjel se škodou 120L - 5 let staré auto a dostal jsem 60.000,-Kč!!!!!!!!!
Letos v lednu jsem měl totálku s Felicií - 13 let staré auto a dostal jsem 30.000,-Kč

Poučení: - v první řadě si přečíst smlouvu - ale raději s lupou, to nejdůležitější je tím nejmenším :-)
- po 4-řech letech žádat o přepočet pojistky - budete platit výrazně méně a to i bez bonusů
- vždy Vám pojišťovna počítá současnou cenu vozu nikdy ne kupní :-|
- při vzniku pojistné události vždy pořiďte fotodokumentaci a domluvte se s Policí na kopii protokolu
- některé pojišťovny mají dokonce své smluvní servisy - takže bacha

Závěr: - přeji všem, aby jste pojišťovnu potřebovali jen jako klidné svědomí po zaplacení stanovené pojistné částky :D
Kia Cee´d 1,4 Comfort 6,8 l/36.000 km
Motto:"Nikdy nebylo tak špatně, aby nemohlo být hůř" http://www.civinz.cz
zcivin Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1)

Kia cee'd (2009)
60000 km @ 6.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion