Zástěrky

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Příspěvekod snike » 28.12.2007 20:24

hansk píše:Zástěrky povinné nejsou - u vozů které tímto kusem pryže (potažmo plastu) nejsou vybaveny z výroby, povinné nejsou.

Pokud vím tak Vyhláška 102/1995 říká něco jiného, ale to jsem již psal v této debatě na stránce č.1 ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vladislav » 28.12.2007 20:36

Angel píše:Dozadu určitě zástěrky a zase zástěrky ! Nejde o špínu na mojem autě. Jde o to, aby ten, co jede za mnou měl vůbec šanci vidět. Nechci, aby na mou hlavu padaly nadávky. Kdysi platilo v technické způsobilosti vozidel, že úhel mezi vozovkou a tečnou jdoucí od místa styku zadního kola s vozovkou a spojující nejnižší bod karoserie na zádi (blbě se to popisuje, snad lepší nakreslit...) nesmí být větší než 15 st.

Plně souhlasím s Angelem..od toho právě vznikají šrámy na karoserii a na skle ,když zástěrky chybí....je to hodně o ohleduplnosti k druhým řidičům....a hodně o bezpečnosti..a pokud vím zástěrky povinné jsou...jinak by je nadávali k novému autu zadní a mi máme to štěstí že je máme i na přední nápravě...Divím se například státům na západ od nás,že právě toto tam nemají povinné....zkuste se za nima projet v zimě...děs a hrůza.... :evil: :evil:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 28.12.2007 20:39

@snike

Pravda, o tom nediskutuji, já jsem psal "Kdysi platilo..", tedy před r. 1995. Chtěl jsem jen říct, že vedle povinnosti je to otázka ohleduplnosti a bezpečnosti provozu.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Berka » 28.12.2007 21:34

A já myslel že dnes zástěrky povinné nejsou. Tím myslím že pokud je vozidlo schválené k provozu bez zástěrek tak je nikdo přikupovat extra nemusí. Starší auta kde zástěrky byli v době výroby povinné je ovšem sundat nesmí. :love: Já osobně bych je ale doporučoval. Minimálně kvůli vlastnímu laku na autě. Na felicii jsem je zakoupil až po roce provozu a přední dveře byli po té době pěkně omlácené :shock:

konečně jsem našel článek který to trochu upřesňuje http://www.rozhlas.cz/motozurnal/primalinka/_zprava/380208
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 30.12.2007 21:40

Berka píše:A já myslel že dnes zástěrky povinné nejsou. Tím myslím že pokud je vozidlo schválené k provozu bez zástěrek tak je nikdo přikupovat extra nemusí. Starší auta kde zástěrky byli v době výroby povinné je ovšem sundat nesmí. :love: Já osobně bych je ale doporučoval. Minimálně kvůli vlastnímu laku na autě. Na felicii jsem je zakoupil až po roce provozu a přední dveře byli po té době pěkně omlácené :shock:

konečně jsem našel článek který to trochu upřesňuje http://www.rozhlas.cz/motozurnal/primalinka/_zprava/380208

Pokud jsou jednou povinné, sundávat by se neměly, myslím ty zadní. Na Favoritu jsem kdysi ztratil jednu přední, tak jsem sundal i tu druhou, ať to nevypadá blbě a od té doby bylo auto pěkně zašvihané a pěkně trpí spodek auta. Pokud nejsou zadní, trpí zase auta jedoucí za ním...
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Martin » 09.01.2008 18:27

Ty zástěrky mohli být opravdu větší, minule jsem jel z práce přes Průhonice na jižňák a auto bylo jako prase.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mony79 » 09.01.2008 21:29

Martin píše:Ty zástěrky mohli být opravdu větší, minule jsem jel z práce přes Průhonice na jižňák a auto bylo jako prase.

Taky se mi zdají malé, ale myslela jsem, že přehaním. Ale jsem ráda, že nejsem sama :no:
mony79 Žena
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 09.01.2008 21:35

Leda zkusit namontovat jiné co to udělá.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod thunder » 09.01.2008 21:37

Anonym píše:Leda zkusit namontovat jiné co to udělá.

stare zo 105-ky :grin: ...ale nie...ozaj su take miniaturne.
thunder Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.01.2008 21:39

No ale jak to mají řešené jiné auta a přitom nemají zástěrky?Toť otázka.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Martin » 09.01.2008 21:40

Auto bylo špinavé až ke klikám, to není dobře. Jak budeme na srazu, tak budu zkoumat auta jak to kdo má, tedy když někdo vymyslí nějakou fintu.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod thunder » 09.01.2008 21:43

Anonym píše:No ale jak to mají řešené jiné auta a přitom nemají zástěrky?Toť otázka.

dobra uvaha,aj ta nejake ine auot napada?mna ani nie v rychlosti..
thunder Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Martin » 09.01.2008 21:45

Napadlo mě jediné, kola jsou moc vysunutá z podběhů.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 09.01.2008 21:49

Přiznávám že mě nic nenapadá .
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 09.01.2008 21:58

Myslím, že třeba u Octávky je to vyřešené tím prahem, který trčí ven, tak se to od něj částečně odrazí a humus letí pryč. Tady je ten práh zaoblený a zástěrky malé, nemůžeme od toho čekat zázraky. Na mokré silnici mi spíš vadí, že je imrvére zašvihané zadní okno, ale to je zase typem karoserie, zajímalo by mě, jestli to vyřeší to malé křídlo, kterým střecha částečně pokračuje...
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér