hansk píše:Zástěrky povinné nejsou - u vozů které tímto kusem pryže (potažmo plastu) nejsou vybaveny z výroby, povinné nejsou.
Pokud vím tak Vyhláška 102/1995 říká něco jiného, ale to jsem již psal v této debatě na stránce č.1 ;-)
hansk píše:Zástěrky povinné nejsou - u vozů které tímto kusem pryže (potažmo plastu) nejsou vybaveny z výroby, povinné nejsou.
Angel píše:Dozadu určitě zástěrky a zase zástěrky ! Nejde o špínu na mojem autě. Jde o to, aby ten, co jede za mnou měl vůbec šanci vidět. Nechci, aby na mou hlavu padaly nadávky. Kdysi platilo v technické způsobilosti vozidel, že úhel mezi vozovkou a tečnou jdoucí od místa styku zadního kola s vozovkou a spojující nejnižší bod karoserie na zádi (blbě se to popisuje, snad lepší nakreslit...) nesmí být větší než 15 st.
Berka píše:A já myslel že dnes zástěrky povinné nejsou. Tím myslím že pokud je vozidlo schválené k provozu bez zástěrek tak je nikdo přikupovat extra nemusí. Starší auta kde zástěrky byli v době výroby povinné je ovšem sundat nesmí.Já osobně bych je ale doporučoval. Minimálně kvůli vlastnímu laku na autě. Na felicii jsem je zakoupil až po roce provozu a přední dveře byli po té době pěkně omlácené
![]()
konečně jsem našel článek který to trochu upřesňuje http://www.rozhlas.cz/motozurnal/primalinka/_zprava/380208
Anonym píše:Leda zkusit namontovat jiné co to udělá.
Anonym píše:No ale jak to mají řešené jiné auta a přitom nemají zástěrky?Toť otázka.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé