Únik chlad. kapaliny v záběhu,je to normální?

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod double » 23.03.2009 00:01

Halou, takze som zistil dnes ze mam chladiacu zmes pod Lkom, a citam tu diskusiu a fakt neviem nacom som, mozem teda kupit ten fridex?
double Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2008)
127500 km @ 6.7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Riccardo » 23.03.2009 00:31

Double píše:Halou, takze som zistil dnes ze mam chladiacu zmes pod Lkom, a citam tu diskusiu a fakt neviem nacom som, mozem teda kupit ten fridex?

No raději zajdi přímo do KIA servisu ať ti to dolijou, ne ? Za těch pár deci by snad nemuseli ani nic chtít ...
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 23.03.2009 00:43

Double píše:Halou, takze som zistil dnes ze mam chladiacu zmes pod Lkom, a citam tu diskusiu a fakt neviem nacom som, mozem teda kupit ten fridex?

zistil si to predpokladam pri studenom motore a vo vyrovnavacej nadobke...tu istu paniku som mal aj aj...pri novom aute si to trochu tej chladiacej cucne...mne to iba cisto pre moje svedomie doliali (zadaromo) presne medzi risky a odvtedy sa to nepohlo...sprav par kilometrov zastav na rovinke a kukni na to a uvidis ze to vybehne medzi risky..ak nie tak to potom uz treba riesit inak by som zbytocne fridex do toho nelial ale to je zase vec nazoru nakolko par clenov fora je za fridex.. to sa uz musis rozhodnut ty ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod PPetr33 » 23.03.2009 09:00

V OBI jsem koupil ANTIFREEZE G48 od firmy SHERON. Také jsem jí tam trošku dolil a zatím vše v pohodě. Ale nelej jí tam samotnou,ale v poměru minimálně 1:1, protože jinak to bude minimálně do -60° a to je tady v tom přírodním pásmu zbytečné...
PPetr33 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Riccardo » 23.03.2009 21:08

PPetr33 píše:V OBI jsem koupil ANTIFREEZE G48 od firmy SHERON. Také jsem jí tam trošku dolil a zatím vše v pohodě. Ale nelej jí tam samotnou,ale v poměru minimálně 1:1, protože jinak to bude minimálně do -60° a to je tady v tom přírodním pásmu zbytečné...

Lidi nešťastní, vy jste nepoučitelní ... :-(
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Mirek28 » 23.03.2009 21:28

Řešil jsem tento problém minulý týden u 8 dní starého vozu, po 480 km mi voda padla pod L. Zajel jsem do :kia: kde jsem zakoupil 1L Castrol long life Antifreeze nf za 212,- kč,naředil 40:60 na -25°C a mám toho rázem 2,5 litru. Vyrazil k autu,abych dolil jak mi doporučili v :kia: asi 1 cm pod horní rysku. Začal jsem lít a když jsem byl cm pod ryskou koukám,že se tam vešli celé 3dcl !!! A v tom zbytku se teď asi budu koupat :mad:
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod PPetr33 » 23.03.2009 22:21

Riccardo píše:
PPetr33 píše:V OBI jsem koupil ANTIFREEZE G48 od firmy SHERON. Také jsem jí tam trošku dolil a zatím vše v pohodě. Ale nelej jí tam samotnou,ale v poměru minimálně 1:1, protože jinak to bude minimálně do -60° a to je tady v tom přírodním pásmu zbytečné...

Lidi nešťastní, vy jste nepoučitelní ... :-(

Mohu vědět proč nepoučitelní???
PPetr33 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Raven » 24.03.2009 08:40

4 stranky prispevku na doliti par deci fridexu, to je usmevne.

Mirek28 píše:Řešil jsem tento problém minulý týden u 8 dní starého vozu, po 480 km mi voda padla pod L. Zajel jsem do :kia: kde jsem zakoupil 1L Castrol long life Antifreeze nf za 212,- kč,naředil 40:60 na -25°C a mám toho rázem 2,5 litru. Vyrazil k autu,abych dolil jak mi doporučili v :kia: asi 1 cm pod horní rysku. Začal jsem lít a když jsem byl cm pod ryskou koukám,že se tam vešli celé 3dcl !!! A v tom zbytku se teď asi budu koupat :mad:
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod PPetr33 » 24.03.2009 11:52

No já vím,že se to tu řešilo nějakou dobu zpátky,ale když se někdo na něco ptá,tak jsem mu odpověděl. Nevím tedy proč jsi citoval mou radu a pak jsi za ni napsal: Lidi nešťastní,vy jste nepoučitelní... :idea: To jsi měl spíš citovat tu otázku.To by možná mělo smysl.Každý nějakou věc reší jinak a ne všemu rozumí. Pro jednoho je to banalita,ale pro druhého zase " Rada nad zlato " ...
PPetr33 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Riccardo » 25.03.2009 20:40

Už jsem tady jednou psal, že vyšel nezávislý test na chladící směsi a jediný, co prošel, byl fridex. Ostatní, jako například sheron a podobně jsou takové ***, že bych si to do auta nedal, i kdyby byl fridex 10x dražší.

Proto pořád říkám, že jedině fridex. A pak tady někdo napíše, že tam nalil sheron ... to by mně kleplo.

Ale zase 3 dcl by snad neměly tak vadit. Kdyby ale někdo měnil celou chladící směs, tak to je skoro sebevražda.
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod spazy » 14.04.2009 20:50

uhm ten fridex to som pocul aj Ja, ze je dobry
spazy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
140 km @ 4.8 l/100km

Příspěvekod Rexrothak » 27.04.2009 19:14

No i já mám nové auto a padla mi hladina pod spodní měrku po ujetí tak 400 km,tak jsem tam dolil asi 1,5deci destilky a jsem na středu nádržky .Doufám,že mě neukamenujete a nebudete mě strašit,že mi v zimě něco praskne. 8-)
Rexrothak Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Gustaf » 27.04.2009 20:16

I já jsem měl stejný problém. Po prvních asi 300 km spadla hladina chladicí směsi na minimum.
Jel jsem to ukázat servisnímu technikovi, co má na starost garance, protože jsem nevěděl,
jestli není někde netěsnost. V servisu mě ujišťovali, že to je vlastnost těchto aut,
že teprve po ujetí zhruba 300 až 400 km se chladicí okruh řádně odvzdušní
a hladina kapaliny samozřejmě klesne. Potom mi na počkání a gratis doplnili
originální směs a od té doby je hladina stále na stejné úrovni.
Zřejmě měli pravdu.
Gustaf Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod pershin » 30.04.2009 23:45

Mě při přebírání vozu přede mnou technik doléval Fridex G48 a na můj dotaz o vhodnosti této směsy mi řekl ,že není problém.
pershin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
3000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod slava » 01.05.2009 00:14

Těch 300 - 400 km najedeš zhruba za týden nebo čtrnáct dní, tak by se asi vyplatilo nalít nad rysku, pak hladina klesne a je pokoj. Ale to ne. Dá se do poloviny a za čtrnáct dní přiletí vyplašený řidič s očïma navrch hlavy, že mu to žere chladivo. Když to vím, tak se tomu snad snažím předejít. Sakra i to je o přístupu k zákazníkovi. Nebo aspoň říct, co to asi udělá a jak to řešit. Nemá každý hned za rohem(samozřejmě autorizovaný) :kia: servis a půl dne volna na jeho návštěvu. :no: :no:
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí