Únik chlad. kapaliny v záběhu,je to normální?

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod Raven » 29.11.2008 09:04

Kdyz opravdu nevis co se leje do chladice a soucasne jsi zasantrocil prirucku k vozu tak Ti to povi kazdej pumpar a soucasne i proda za zlomek ceny "autorizovaneho" servisu :-). Krom toho voda je snad vsude.

titanus píše:
Raven píše:To je usmevne kolik toho je mozne natlachat kolem doliti deci fridexu :-))

pre niekoho tlachanie pre niekoho uzitocne rady...
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Happy » 29.11.2008 10:14

Voda je sice všude, ale lít tam na zimu vodu je fakt dobrý nápad. Je pak potřeba změřitt hustotu chladící kapaliny, abz mu to tam nezamrzlo a nepotrhalo kde co všechno.
A chladících směsí je taky několik druhů podle toho, jestli je je motor celohliníkové konstrukce nebo ne, modrá, oranžová, žlutá, červená, já nevím, jestli pumpař dokáže poradit úplně tu správnou. Ona špatně vybraná směs tomu motoru taky může dát pěkně zabrat. Každá chladící kapalina, stějně jako oleje, musí splňovat normu předepsanou výrobcem. A já nevím, jestli pumpař ví.... Já tedy ne.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 29.11.2008 10:27

@raven

neviem o co ide, ved naco potom toto forum je ked sa tu ludia nemaju dozvediet odpovede na ich problemy a mozno pre teba "banalne" tak by bolo lepsie keby si sa nad nasou blbostou zasmial a nechal si to pre seba...nerobi to dobro nikomu...ani tym co sem napisu svoj problem ani tym co sa im snazia pomoct... a nikto uceny z neba nespadol... :-) (a pumpar mi odporucil chladiacu kvapilinu ktora bola na prd, zbytocnych cca300,-sk :cry: ...ina farba=ine vlastnosti)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Raven » 29.11.2008 10:38

V tom pripade ruzovou :grin:

No dobra, jakou vlastnost by mela chladici kapalina do mrazu asi mit? Nezamrznout. A pak neposkodit motor, proto jsou dva typy - pro hlinik a ocel. To je asi tak vse.
A proc nedolejt vodu?? O kolik snizi deci vody bod tuhnuti?? O dva stupne?? Z -50 na -48?
A nejaky to praskani motru je nesmysl. Zjisti si jak tuhne chladici smes!

titanus píše:@raven

neviem o co ide, ved naco potom toto forum je ked sa tu ludia nemaju dozvediet odpovede na ich problemy a mozno pre teba "banalne" tak by bolo lepsie keby si sa nad nasou blbostou zasmial a nechal si to pre seba...nerobi to dobro nikomu...ani tym co sem napisu svoj problem ani tym co sa im snazia pomoct... a nikto uceny z neba nespadol... :-) (a pumpar mi odporucil chladiacu kvapilinu ktora bola na prd, zbytocnych cca300,-sk :cry: ...ina farba=ine vlastnosti)
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Skalican » 29.11.2008 11:00

Raven píše:V tom pripade ruzovou :grin:

No dobra, jakou vlastnost by mela chladici kapalina do mrazu asi mit? Nezamrznout. A pak neposkodit motor, proto jsou dva typy - pro hlinik a ocel. To je asi tak vse.
A proc nedolejt vodu?? O kolik snizi deci vody bod tuhnuti?? O dva stupne?? Z -50 na -48?

No ak si tam ty davas chlad. kvapalinu akukolvek, tak je to tvoj problem a este k tomu fridex :idea: . Ja by som si tam urcite nedal prvu co uvidim v obchode
:SK: :kia: XCeed 1.5 T-GDi 7DCT
Skalican Muž
Přispěvatel fóra

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2023)
15500 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod titanus » 29.11.2008 11:17

no tak napriklad ruzova tam podla servisakovu ist nesmie(nesmu sa miesat dva rozne typy a farby)...jasne ze jedno deci neznici motor ale ak sa vsade spravas k svojmu autu rovnako tak pekne...

a preco si svoje poznatky nenapisal este pred tou poznamkou o "tlachani"???

no ale nejdeme robit rozbroje...je jesne ze pre niekoho(vratene mna) je mat istotu vo vsetkom co dobre nepozname...a pre niekoho su urcite veci samozrejmost a ani sa nad nimi nezamysla...tak uzavrime tuto temu dohadou a venujme sa zakernemu problému chladiacich kvapalin :grin: a hlave peace :love:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Raven » 29.11.2008 11:23

Myslim, ze kazdej vi cemu se rika fridex. Stejne tak jako malokdo rika vysavat prach, ale luxovat a taky to nedela strojem od fi. Elektrolux. :wink:

Skalican píše:
Raven píše:V tom pripade ruzovou :grin:

No ak si tam ty davas chlad. kvapalinu akukolvek, tak je to tvoj problem a este k tomu fridex :idea: . Ja by som si tam urcite nedal prvu co uvidim v obchode
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Happy » 29.11.2008 12:03

Ravene, však jo, ty si tam klidně tu vodu nalij v poměru 1:1, já ti v tom bránit nebudu. Já jsem jen řekl, že když už člověk do toho tu vodu nalije a houby ví, na kolik to předtím bylo namíchané, tak by si měl změřit hustotu a mrazuvzdornost směsi. Já jsem nic o 1dcl nepsal. Já osobně to tak dělám pokaždé, když do motoru pár deci destilky naleju. Proč? Protože i ta směs ztrácí své vlastnosti provozem a raději si to změřím, než abych potom brečel. Jasně, že je jedno, jestli je to do -20 nebo -30. Když je to na -20 a je venku -30, tak to nezamzrne, ale udělají se hrudky, což ještě problém není. Na hlavu padlej nejsem.

Ale jenom tak napsat, ať se tam doleje voda bez kontroly a že pumpař poradí, je IMO malinko naivní. Jinak no offence, samo sebou.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod vladislav » 29.11.2008 15:44

Myslim,že v připadě Thundera není co řešit...u nových aut je to směs minimálně na -40 stupnů a po dolití trochu destilky jak píše správně kamarád Raven (tímto ho pozdravuji) ..se tak koncentrace nijak výrazně nesníží i já jsem tak učinil a je každého věc jestli po přidání malého množství destilky si nechá změřit hustotu kapaliny ....Při každé garančce tuto směs musí přeměřovat..A jedna malá otázka na Thundera...ubyla ti ještě ta chladící kapalina z nádržky od té doby???

Koukám pěkně jste se tu okolo toho rozvášnili.. :-o Za mejch mladejch let jsem viděl pár roztrhanejch chladičů od mrazu....ale globální oteplování nám tuto pěknou podívanou neodvratně níčí.. :help: :help:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod thunder » 29.11.2008 17:03

ahoj vlado nespozoroval som nejaky ubytok..aspon myslim oci mam dobre zatial ale budem to pozerat namatkovo..ak sa nieco stane v blizkej dobe tak to uz asi budem vidiet na servis..a pojdem tam aj s touto pre niekoho "banalitou" to dat pozriet... :cool:
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Aifell » 09.12.2008 19:21

Také jsem tam prdnul destilku a malinko dolil ... Auto mám skoro stále v garáži a tak zimní starty a hustotu kapaliny (fridexu) tolik řešit nemusím. Navíc mám auto půl roku a tedy troška naředění kapaliny jak píše Vladislav, vzhledem k tomu že auto je skoro nové, by nemělo vadit. Tedy doufám ... :-)
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Riccardo » 09.12.2008 22:55

Lidi neblázněte - co tady furt řešíte ! Se každý podívejte, že tam máte od výroby modrozelenou. Tak si kupte litr fridexu a litr destilky, smíchejte a tu směs tam lijte. Fridex vychází v nezávislých testech dlouhodobě jako nejkvalitnější chladící kapalina a prodává ho například autorizovaný servis škoda (v tšěch zelenobílých flaškách). A nebuďte chrti, těch pár kaček za ten jeden litr za to stojí. Však vám to na občasné dolití musí vydržet minimálně rok. Jestli se ztrácí víc tak to je spíš na reklamaci.
Kdybyste četli ty hrůzy o těch sharonech a podobných *** co se prodávají v hypermarketech, tak byste dali raději i 200 kč / litr.
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Stefi » 09.12.2008 23:01

nejsem si jistý, ale všechny nejdou míchat :?: :help: , musíš se podívat co je orginál...., vím že od PSA jse nedoporučovalo míchat, vždy jsem to kontroloval jen pohledem a vždy to vydrželo od kontroly po kontrolu, max jsem doplnil asi jednou pár deci destilky, .... :hurray: :snow:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Riccardo » 14.12.2008 01:40

Stefi píše:nejsem si jistý, ale všechny nejdou míchat :?: :help: , musíš se podívat co je orginál...., vím že od PSA jse nedoporučovalo míchat, vždy jsem to kontroloval jen pohledem a vždy to vydrželo od kontroly po kontrolu, max jsem doplnil asi jednou pár deci destilky, .... :hurray: :snow:

Míchat se nesmí pouze zelenomodrá s růžovou. Když se mění celá náplň, tak to stejně nevyteče všechno. A pochybuju, že nějaký servisd tam dá přesně to, co je z výroby. To ani nikde není napsáno, stejně tak neexistují specifikace na chladící kapalinu, třeba jako u olejů. Je tam jenom to základní dělení na ty dva druhy.
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 14.12.2008 18:55

Ide tam zelenomodrá - pri výmene žiaroviek H7 mi ju dolievali v servise (Motor-Car B.Bystrica) na počkanie, na otázku či je to v rámci 7 ročnej záruky mi odpovedali, že zhruba deci chladiacej kvapaliny sa po pol roku od prevzatia nového auta dolieva do väčšiny cedníkov. Potom to už drží. Takže uvidím ... prípadne to budem riešiť pri prvej garančke.
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí