Ostrý srovnávací test

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Ostrý srovnávací test

Příspěvekod Tony » 06.10.2009 13:06

no comment... hlavně v tom motrou. s tím výsledkem by se měla octavka zahrabat a ona dostane za 2!!! mazec... kdyby to bylo naopak tak ma ceed minimalne za 3... a ta prostornost je taky good. ceed je nejprostornejsi ale nakonec stejne prohraje.
no ale nevim jak vy ale me tam chybi dost podstatna vec a to cena. rozdil 80 000kč je si myslim dost a taky by meli synci z redakce napsat že octávka dorazila opět ve vyšší výbavě než je conovka. hold svět motorů a reklama das auto, jdu opět a nečekaně blejt :D
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Venda » 06.10.2009 15:30

Zdá se, že redakce je plná fandů Škodovky :thd: . No nic myslím si své a tak to zůstane. Zdravim :kia:
KIA CEED SWII. 1.6GDi Ex. 9S
Venda Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2012)
18000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod mbiron » 06.10.2009 15:52

Ja bych toho redaktora pozval na sraz na konfrontaci, at prijede s octavkou a udelame mu takovej test ze na to bude vzpominat jeste nekolik let ;)
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 06.10.2009 16:40

Axel píše:Jj, ale přitom v článku píšou, že má 6ti kvalt. No nic pokračuji ve čtení :)

edit 1: opravdu Ceedy tak dlouho žahví jak tam píšou?

edit 2: Prej na malinkou skrýš jsme narazili za levým podběhem :D :D :D Hoši se asi neumí otočit doprava :lol: :lol: :lol: a ještě, že je pod podlážkou schovaný mělký odkládací prostor. Hoši si asi nevšimli toho dalšího poutka :D :lol: :D :lol:

edit 3: píšou tam že do dveřních kapes se nevejde 1,5litrová lahev :!: :!: :!: No nic ať se přijedou podívat ke mě jak mi tam krásně Matonka bo Bonaqua pěkně zajede...

Hodnocení: možná u mnoha lídí bude můj názor považován za zaujatý z důvodů vlastnění Ceeda SW, ale opravdu to vypadá na reklamu od Škody, už jen jak tam píšou, že má teď klimatizaci za krásných 10000Kč a ještě je tam jeden blud. Píšou tam, že Škoda má v každé výbavě hagusy, no pokud se za ten měsíc něco nezměnilo, co jsem se naposled díval na ceníky Octavek, tak za hagusy se pořád připlácí :!: :!: :!:

ano můj nefaceliftovaný ceed žhaví opravdu proti oktávce dlouho. Nevím co to tam mají za turbožhavení, ale opravdu to jen problikne. Nicméně 3-6 sekund mě už nemůže rozhodit :)
Některé 1,5 l PET flašky tam vejdou ...jiné díky tvaru nikoli!
Včera jsem zkoušel ten jejich konfigurátor a vyšla mi oktávka v té samé motorizaci a té samé výbavě (plus/mínus) o 80 tis. dráž než Ceed.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod -drb- » 06.10.2009 17:06

Ono těch blbostí tam je opravdu nepočítaně. Mně docela pobavilo vychvalování "obrovského" zavazadlového prostoru v Octavii. Pomiňme teď to, že oktávka má kufr na úkor zadních sedaček (dáno i rozvorem), jsou zde jiné věci.

U oktávky je příšerná nakládací hrana, což lze řešit drahým dvojitým dnem, které ale hodně zmenší využitelný prostor. Dále je zavazadlový prostor výrazně užší. Naměřené hodnoty v testu se mi vůbec nezdají reálné - mám vyzkoušené ukládání skládacích řepravek do různých aut a zatímco u ceeda v klidu hodím do kufru pět přepravek (dvě hlouběji naštorc a tři podélně k hraně) a ještě mám kolem nich spoustu místa na dva menší batohy a pár drobností, do oktávky jsem je prostě nedal. Dozadu ty dvě přepravky naštorc nedám a tři podélně jen tak, že je pokřivím. Ten kufr je užší o mnohem víc než jen udávané tři centimetry.

Takže nejen že neberu subjektivní hodnocení, které posunulo nahoru Octavii, ale nevěřím ani těm hodnotám, které by měly být objektivní.

A doslova mne sere (bez prominutí, líp to vyjádřit neumím), že podle podobných testů se rozhoduje většina lidí, protože berou zavedený časopis jako etalon objektivity. Nejsem žádný zaslepený fanoušek KIA, výhrad mám ke svému ceedu opravdu hodně, ale tohle překrucování testů mi hodně vadí. Přes řadu nedostatků, které ceed má, je to stále auto, které je ve své třídě jedním z nejlepších a navíc má velmi dobrý poměr cena/užitná hodnota/spolehlivost.
-drb- Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
28000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod JonnY » 06.10.2009 17:45

PetrLa : plno automobiliek pri zhaveni "podvadza". vcelku bezne je, ze motor zacne zhavit uz ked odomknes / otvoris dvere. a potom naozaj netreba pri startovani cakat...

k testu sa asi netreba vyjadrovat, v niektorych periodikach vyhraje skodovka (koncern) nad uplne vsetkym.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Berka » 07.10.2009 19:47

Kdyby do testu škodovka dodala trakař, tak ve Světě motorů vyhraje, protože by vyzdvihli je důmyslnou větrací soustavu v letních měsících a naopak v zimě by se velkou výhodou stalo že se nezamlžují okna. Jo, a kufr má taky pořádný...
Objektivita světu motorů končí u předání klíčků od škodovky. Vždy, když škodovka dodává k testu nějaký automobil je v mnohem vyšší výbavě, aby udělal dobrý dojem na redaktory. Sice tam napíšou že srovnávají třeba základní verze, ale auto které bude o 50% dražší než konkurence a lépe vybavené, ve vás automaticky zanechá lepší dojem.

Takže to shrnu: Mám auto se silnějším a spořivějším motorem, které je prostornější a levnější, má delší záruku, ale je horší protože škodovka je prý taková nějaká lepší a má obrovský kufr který po většinu roku vozím prázdný. Tak už tomu rozumím.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Aifell » 07.10.2009 20:35

Berka píše:Kdyby do testu škodovka dodala trakař, tak ve Světě motorů vyhraje, protože by vyzdvihli je důmyslnou větrací soustavu v letních měsících a naopak v zimě by se velkou výhodou stalo že se nezamlžují okna. Jo, a kufr má taky pořádný...
Objektivita světu motorů končí u předání klíčků od škodovky. Vždy, když škodovka dodává k testu nějaký automobil je v mnohem vyšší výbavě, aby udělal dobrý dojem na redaktory. Sice tam napíšou že srovnávají třeba základní verze, ale auto které bude o 50% dražší než konkurence a lépe vybavené, ve vás automaticky zanechá lepší dojem.

Takže to shrnu: Mám auto se silnějším a spořivějším motorem, které je prostornější a levnější, má delší záruku, ale je horší protože škodovka je prý taková nějaká lepší a má obrovský kufr který po většinu roku vozím prázdný. Tak už tomu rozumím.

Naprostý souhlas. I já si ten test důkladně pročetl a moc dobře si všiml u škodovky vysokotlakých odstřikovačů světlometů a tak jestli se nepletu šlo o vozidlo s xenony a to není vše ... Tudíž stupeň výbavy je uplně někde jinde a samozžejmě i cena! Docela by mě tedy zajímalo kolik, že byla cena testovaných vozů ... ?

Ještě mám v paměti test Ceed 1.4 vs Fabia tuším 1.6, kdy ceed fábii roztrhal na kusy a výsledek ... No prostě svět motorů :-)
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod JonnY » 07.10.2009 21:18

ja si zas pametam nejaky nemecky test vtedy noveho superbu a tusim E klass. superb to s prehladom vyhral, pretoze mal vacsi kufor, o cm viac miesta na kolena a bol lacnejsi... :)
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Axel » 08.10.2009 00:06

To je totiž nový marketingový tah Škody, maj to všude uplacený, takže až v Italii budou testovat Lamborghiny s Oktávkou, tak ji Škoda roznese na kopytech :D :D :D
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Jakub » 08.10.2009 07:29

@Berka

Zapomněl jsi na extra body za použití progresivních přírodních materiálů a za hi-tech ekologickou pohonnou biomechanickou jednotku pracující na biomasu :-D
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Mark77 » 09.10.2009 18:27

Zpracování iteriéru Oktávky je trochu lepši než v Ceedovi možná i to odhlučnění hluku od pneu to beru, podvozek nemůžu soudit. Ale designem je daleko lepší Ceed. Motoricky též.
Ale co mě vrtá hlavou ty ceny testovacích vozů :x . Tak mimo jiné testovaný Ceed s duální klimou (výbava Comfort plus) stojí bohužel 489 980 Kč nikoli jak píšou 424 980Kč Oktávky s tou výbavou co jí testovali stojí 650 000Kč, protože tam je navigace Columbus tak to je jasný, že se tam redaktorům více líbilo než v Ceedovi . Trulové 8-)
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 09.10.2009 20:38

Jakub píše:@Berka

Zapomněl jsi na extra body za použití progresivních přírodních materiálů a za hi-tech ekologickou pohonnou biomechanickou jednotku pracující na biomasu :-D

Tak u toho jsem se s chutí zasmál :)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Berka » 10.10.2009 01:49

@ Jakub
Já hlupák zapoměl na ekologii, jak se to mohlo v dnešní době stát :?

Ještě k testu. V odstavci "jízda" píšou že oktávka lépe reagovala na pohyb volantu. No, aby ne. Pan redaktor tam ale zapoměl hned dodat, že neobouvala tak úplně standardní obutí. Měla 17" kola s pneu Dunlop SP Sport s více než slušným rozměrem 225/45 R17. Je to uvedeno jen v popisku auta, malým písmem. Navíc v tabulce u ceeda je chyba. Uvádí 5° manuál.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 10.10.2009 11:05

Berka píše: Navíc v tabulce u ceeda je chyba. Uvádí 5° manuál.
To už jsem psal ;) (na 1. straně tohoto threadu)
Nicméně je tady vidět, že jsou autoři zaujatí, nebo to jsou opravdu amatéři. Na jednu stranu uznávám lepší palubovku, možnost xenonů, asi i lepší převodovky u Octávky, ale celkově je za méně peněz více muziky u Cee´da. To, že ten test dopadl, jak dopadl, nemá cenu komentovat.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW