od -drb- » 06.10.2009 17:06
Ono těch blbostí tam je opravdu nepočítaně. Mně docela pobavilo vychvalování "obrovského" zavazadlového prostoru v Octavii. Pomiňme teď to, že oktávka má kufr na úkor zadních sedaček (dáno i rozvorem), jsou zde jiné věci.
U oktávky je příšerná nakládací hrana, což lze řešit drahým dvojitým dnem, které ale hodně zmenší využitelný prostor. Dále je zavazadlový prostor výrazně užší. Naměřené hodnoty v testu se mi vůbec nezdají reálné - mám vyzkoušené ukládání skládacích řepravek do různých aut a zatímco u ceeda v klidu hodím do kufru pět přepravek (dvě hlouběji naštorc a tři podélně k hraně) a ještě mám kolem nich spoustu místa na dva menší batohy a pár drobností, do oktávky jsem je prostě nedal. Dozadu ty dvě přepravky naštorc nedám a tři podélně jen tak, že je pokřivím. Ten kufr je užší o mnohem víc než jen udávané tři centimetry.
Takže nejen že neberu subjektivní hodnocení, které posunulo nahoru Octavii, ale nevěřím ani těm hodnotám, které by měly být objektivní.
A doslova mne sere (bez prominutí, líp to vyjádřit neumím), že podle podobných testů se rozhoduje většina lidí, protože berou zavedený časopis jako etalon objektivity. Nejsem žádný zaslepený fanoušek KIA, výhrad mám ke svému ceedu opravdu hodně, ale tohle překrucování testů mi hodně vadí. Přes řadu nedostatků, které ceed má, je to stále auto, které je ve své třídě jedním z nejlepších a navíc má velmi dobrý poměr cena/užitná hodnota/spolehlivost.