Autofolie-Llumar.....

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Tony » 03.02.2009 22:13

však jo jak sem výše psal. to že to má ATEST zanmená že to je povolené na české silnice ale pak musí člověk dodržet i ustanovení co je v zákoně a to o propustnosti světla. nevím jak je to na slovakach ale když tady to dodržíš tak ti může políbit leda tak prdelku :D a vůbec sem neslyšel že ti zabaví techničák. to je pro mě novinka jako blázen :D to že tě od STK nechá odtáhnout je v případech kdy ti třeba nefungují brzdy atd. (prostě sakra technický problém) ale kvůli foliim? pán kontrolor měl asi mindrák...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod ervss » 03.02.2009 23:09

u nas nemozes mat Tony vobec : )
ervss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Příspěvekod Axel » 08.02.2009 23:16

Má někdo na autě ty bezpečnostní fólie?
Jak je s tím spokojen a jestli už mu to třeba záchránilo např. zapomenutou tašku v autě nebo rádio...
Docela o nich uvažuji plus následné zatmavení...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 08.02.2009 23:39

Já mám na autě jen zatmavení - od Lumaru uvaživak jsem taky o bezpečnostních ale nějakz toho sešlo hlavně práve protože jsem to chtěl zatmavit a je blbost dávat dvě folie na sklo - 1. bezpečnostní a na to zatmavovací.
Blackdeath.p Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Axel » 09.02.2009 00:28

Blackdeath.P píše:Já mám na autě jen zatmavení - od Lumaru uvaživak jsem taky o bezpečnostních ale nějakz toho sešlo hlavně práve protože jsem to chtěl zatmavit a je blbost dávat dvě folie na sklo - 1. bezpečnostní a na to zatmavovací.

tak to by bylo jen na zadních bočních oknech a na stránkách Lumar jsem čet že to není problém, jen mě právě zajimá jestli je někdo má ty bezpečnostní fólie
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Axel Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 09.02.2009 00:31

Axel píše:
Blackdeath.P píše:Já mám na autě jen zatmavení - od Lumaru uvaživak jsem taky o bezpečnostních ale nějakz toho sešlo hlavně práve protože jsem to chtěl zatmavit a je blbost dávat dvě folie na sklo - 1. bezpečnostní a na to zatmavovací.

tak to by bylo jen na zadních bočních oknech a na stránkách Lumar jsem čet že to není problém, jen mě právě zajimá jestli je někdo má ty bezpečnostní fólie

No problém to nejní když to někdo chce tak ano ale mě to ze strany Lumaru bylo trošku vymluveno protože tmavý folie jsou taky v "bezpečnostní" i když jen trochu. Takže nakonec jsem se na ně vyprdnul a investoval jsem do nejtmavších protislunečních folií.
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Axel » 09.02.2009 00:40

Blackdeath.P píše:
Axel píše:

No problém to nejní když to někdo chce tak ano ale mě to ze strany Lumaru bylo trošku vymluveno protože tmavý folie jsou taky v "bezpečnostní" i když jen trochu. Takže nakonec jsem se na ně vyprdnul a investoval jsem do nejtmavších protislunečních folií.

Asi si mě přemluvil...na přední si nechám dát bezpečnostní a na zadek jen fólie

A ještě jeden dotaz. Jak jsou odolné vůči poškrábání? Třeba škrtnutí nehtem
Fandím:
Moto GP

Formule F1
Axel Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 09.02.2009 00:43

No tak přiznám se že jsem to moc nezkoušel mám je přez pul roku na autě a zatím jsem žádné poškození folií nepozoroval! Jsem s nimi nadmíru spokojen. Vybral jsem tu nejtmavší verzi co byla k mání s vrstvou Zinku.

typ folie: ATR5CHSRHPR - šedozelená nejtmavší
Blackdeath.p Muž
Moderátor

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod spazy » 23.03.2009 13:22

Osobne mam take info, ze na celnom a bocnych prednych sklach nemozes mat folie podla policajtov aspon co sa tyka SR, ale zatmavit sa zevraj daju kde dostanes karticku alebo nieco take a zevraj to musi byt schvalene vyrobcom auta a potom policajti nemozu nic. Napr. pred nedavnom som bol nakupovat v Madarsku a tam som videl nie len jedno auto, ktore malo folie aj na bocnych sklach aj v predu cierny pas. To len asi u nas v SR platia take blbe predpisi
spazy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
140 km @ 4.8 l/100km

Příspěvekod imro-magi » 23.03.2009 21:59

pre Spazy and All.
Podmienky pre montáž fólií sú takéto:
Na sklá slúžiace k výhľadu z vozidla je zakázané montovať akúkoľvek fóliu, tento paragraf sa týka takmer všetkých krajín EU.
Sklá, slúžiace k výhľadu z vozidla sú : čelné sklo, predné bočné sklá a pokiaľ nie je na vozidle pravé spätné zrkadlo , tak aj zadné sklo.
Všeobecne záväzný predpis pre celú EU je , že tieto sklá musia mať min. 70% svetelnú priepustnosť, pri čelnom skle je to 75%.
Toto sa týka hlavne skiel z prvovýroby, ale aj dodatočne montovaných skiel po opravách.
Pokiaľ má auto číre sklá ( staršie modely Škodovky, niektoré hlavne ázijské modely v najnižších výbavách ) je možné nalepiť na predné okná fóliu, ktorá v kombinácii so sklom dosahuje horeuvedný parameter, ale len v Českej republike.
V ostatných krajinách EU , nie je možné na predné sklá lepiť nič. Dokonca nie je povolené ani pokovovanie skiel. Aj keby bola celková svetelná priepustnosť dodržaná. To platí aj pre bezpečnostnú fóliu ktorá je úplne číra.
Pokiaľ autá z ČR prekročia hranice, je vodič, alebo majiteľ vozidla povinný prispôsobiť vozidlo podmienkam prevádzky v tom štáte, do ktorého vstupuje. Inak riskuje uloženie pokuty ( hlavne v Rakúsku a Nemecku ). V ostatných krajinách ako je Maďarsko, alebo Poľsko, k tomuto pristupujú policajti benevolentnejšie, na Slovensku sa snažia dobehúť policajtov z AT a DE a sú veľmi úspešný :neutral: .
Takže , aj v ČR je možné lepiť na predné okná len najsvetlejšiu fóliu, všetky ostatné, ktoré majú priepustnosť menšiu ako 70 % sú aj v ČR zakázané. Ak máte na predných sklách fóliu s označením xy 15 yx, yx 20 yx, apod. takáto fólia nespľňa technické podmienky vyhlášky a ak sa policajt rozhodne pri kontrole zadržať Tech.Preukaz, je v práve a vy sa môžete ísť sťažovať tomu, kto vám takú fóliu s osvedčením nalepil.
Je mi jasné, že takto oplepené auto vyzerá perfektne, ale je tu to ale.
S pozdravom
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod spazy » 24.03.2009 17:09

imro-magi
dik za vysvetlenie, zatial dopravny policajti co ma zastavil mi to vysvetli skoro kazdy inac a clovek nevie ako ma reagovat
spazy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
140 km @ 4.8 l/100km

Příspěvekod jozef2 » 08.04.2009 16:58

Co hovorite na tieto revolucne folie - http://www.autoskloholesovice.cz/rultra.htm ? Priepustnost svetla 75%, redukcia tepla 90% . Je to vobec mozne?
jozef2 Muž
Nováček

Příspěvekod slava » 08.04.2009 18:38

Určitě je to možné. Co si v horku nakumuluje, tak ven nepustí ani za nic. :no: :no: :no: :-D :-D :-D
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod ferino » 08.04.2009 20:30

@ jozef2

nemyl si UV priepustnost s celkovym znizenim slnecnej energie ;)

Ja som sa rozhodol pre 3M, akurat sa rozhodujem medzi dvoma a to:

Scotchtint™ CS Panther 5
Zníženie slnečného tepla o 49%
Zníženie odrazov, odleskov o 92%
Zamedzenie UV žiarenia o 99%
Celkové zníženie slnečnej energie o 58%

Scotchtint™ CS Panther 20
Zníženie slnečného tepla o 41%
Zníženie odrazov, odleskov o 82%
Zamedzenie UV žiarenia o 99%
Celkové zníženie slnečnej energie o 52%

alebo 3M Black Chrome, ale tam som zvedavy aka bude cena voci vyssie spominanym.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod imro-magi » 08.04.2009 23:47

pre Jozef2 a Slava
Tie fólie majú tie vlastnosti aké tam výrobca udáva - otázka je, či to stojí za tú cenu.
pre Ferina
fólie ktoré tam máte uvedené prepúšťajú 5% a 20% svetla. Čo sa týka filtrácie UV žiarenia - v súčastnosti všetky protislnečné fólie ( aj šmejdy z číny) filtrujú 97- 99% UV žiarenia.
Fólia UP 75 prepustí 75 % svetla tzn. je skoro číra pri porovnatelných tepelných parametroch fólií 3M s priepustnosťou svetla 5 alebo 20 %.

Celková redukcia žiarenia je parameter, ktorý vychádza z redukcie telného žiarenia dopadajúceho na sklo polepené fóliou. schopnosti odrazíť alebo absorbovať určitú časť tohoto žiarenia. Teda ak na sklo dopadne 100% žiarenia , určitú časť absorbuje sklo, časť absorbuje fólia, niečo sa odrazí naspäť do priestoru a niečo cez sklo a fóliu prejde. Pri tom sa sklo čiastočne ohreje a sála teplo tak von ako aj dnu. A súčet toho tepla čo prejde cez fóliu a čo sa vysála dnu do interieru auta je celková redukcia tepelného žiarenia. No a keď je toho žiarenia menej tak fólia je lepšia. Jednoduchá matematika.
Všetko je to o tom, akú cenu ste ochotný zaplaťiť za konkrétne parametre. To sa týka tak fólií 3M, Bruxsafol, Global, Sun-Gard, Sun-Tec, Madico, Hanita a asi ďalších 10 značiek.
Takže asi tak.
S pozdravom
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion