Topíte si klimou?

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod dr.krtek » 08.12.2008 11:30

to sedí, na nohy mi zima nebyla, a je fakt, že jsem cítil teplo hlavně od nich a ne z průduchů uprostřed.
Křičíme z plných plic, Bohemka z Vršovic, Bohemka je a bude a my sme s ní všude
dr.krtek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
23000 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snike » 08.12.2008 11:30

@dr.krtek: Já to mám stále na AUTO a teplotu mám nastavenou na 20° to když jedu v tenké bundě a na 22°si nastavuji, když řídím v tričku.

P.S.: Někdy se svez s Vlafim, ten má nastaveno kolem 28°C :lol: :lol: :lol:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod dr.krtek » 08.12.2008 11:35

snike píše:@dr.krtek: Já to mám stále na AUTO a teplotu mám nastavenou na 20° to když jedu v tenké bundě a na 22°si nastavuji, když řídím v tričku.

no nejsem zimomvřivej,ale když budu mít AUTO na 20 a v tenké bundě, tak mi nebude teplo po těle. Na manuál to je podstatně lepší. Asi zkusím kontrolu teploty domácím teploměrem, jestli náhodou není problém někde v tý automatice či teplotním čidélku.
Křičíme z plných plic, Bohemka z Vršovic, Bohemka je a bude a my sme s ní všude
dr.krtek Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
23000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod mbiron » 08.12.2008 12:15

snike píše:@dr.krtek: Já to mám stále na AUTO a teplotu mám nastavenou na 20° to když jedu v tenké bundě a na 22°si nastavuji, když řídím v tričku.

Ja teda mam rad teplo ale nejdrive si to ohreju a pak to davam na pulku na manualu a je to tak akorat, bohuzel jaka je tam teplota neposoudim.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod MartinP » 08.12.2008 12:17

Když si dáš manual tak netopís třeba na těch 20 stupnu,ale topíš třeba na 30 a to si lidi neuvědomujou je to jenom muj názor.Automatická klima ti drží přibližně teplotu kterou si nastavíš manual ne.V bytě mam taky 22,8 stupnu a príde mi,že je tu zima :love:
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod mbiron » 08.12.2008 12:20

MartinP píše:Když si dáš manual tak netopís třeba na těch 20 stupnu,ale topíš třeba na 30 a to si lidi neuvědomujou je to jenom muj názor.Automatická klima ti drží přibližně teplotu kterou si nastavíš manual ne.V bytě mam taky 22,8 stupnu a príde mi,že je tu zima :love:

22,8 to je zima, v obyvaku mame 24 az 25, plastova okna to drzi a plazma topi jako prase. 23 stupnu je takova akorat teplota ani horko ani zima.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 08.12.2008 12:53

Tak to docela topite. Nez se nam narodilo dite, tak jsme v obyvaku, pracovne i detskem pokoji meli nastavenych 20, v loznici 16 a prislo mi to akorat. Ted v loznici 18 (dite tam nedavame), zbytek 24 - az povyroste, zase to snizime.
Jinak v Cee'du jezdim s 20, v Avensisu 21. U vlafiho v aute bych se asi uvaril.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 08.12.2008 13:11

MartinP píše:Když si dáš manual tak netopís třeba na těch 20 stupnu,ale topíš třeba na 30 a to si lidi neuvědomujou je to jenom muj názor.Automatická klima ti drží přibližně teplotu kterou si nastavíš manual ne.V bytě mam taky 22,8 stupnu a príde mi,že je tu zima :love:

Myslím, že už to tu bylo probíráno mockrát. Automatická klima v auto režimu se snaží co nejdřív dosáhnout nastavené teploty. Pokud jedeš v zimě, tak jak se postupně zahřívá motor, stoupají otáčky větráku. Po dosáhnutí opt. teploty chladící kapaliny - u mě cca 80 st. C to jede naplno a po dosažení požadované teploty otáčky větráku postupně padají a teplota se udržuje. Teplo to pouští na spodní výdechy, protože to prohřeje interiér nejlíp - teplo stoupá nahoru. Tím pádem se můžou mlžit okna, tak se sem tam není špatné přepnout na ofuk oken a pak to tím samým tlačítkem vypnout. V létě naopak - chladný vzduch to nasměruje do prostředních výdechů, které je nejlepší nasměrovat ne na sebe, ale kolem sebe a nahoru - chladný vzduch padá dolů. Takže auto klima si tím řídí kam ten vyfukovaný vyduch půjde a jak rychle a s jakou teplotou. V manuálním režimu si nastavíme toto všechno sami, ale požadovaná teplota se dosáhne jinak rychle nebo pomalu.
Ještě jsem si vzpomněl, že tady se píše o výměně foto senzoru. Zajímalo by mě, jestli jestli se to týká i mého auta, protože to v létě nedosahuje nastavené teploty. Schválně jsem si tam dal autoteploměr (obyčejný za pár Kč) - v změ to ukazuje poměrně přesně to, co mám nastavené, ale v létě ne. Tak buď ten teploměr klame - je rozehřátý, a nebo je špatný ten senzor. Jinak klima je snad v poho, párkrát mně bolelo v krku... I když není nic jednoduššího, nastavit ještě míň že. Ale mám pocit, že Beda nebo kdosi, že taky musí nastavovat v létě dost nízkou teplotu, pokud si dobře vzpomínám.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Tony » 08.12.2008 15:49

stává se vám teď v zimě že se hodně rosí čelní sklo??? jezdím na AUTO a 18stupnu a kdyz jedeme dva tak je to do 20minut úplně neprůhledné. dost mě to štve. pořád musím pouštět rychlý ofuk čelního skla a chvíli je klid. zkoušel sem jezdit na manual ale to musíte nastavit dost hodně na ventilátoru aby od tamtud něco šlo a hodně to pak řve...

myslíte že to je tím že mám jen 18stupnu v aute? nebo je v ... klima? na AUTO se mi totiz zda ze nekdy vubec nefouka.
a taky vubec nejede do doby nez je rucicka teploty motoru presne na 90stupnich coz mi pripada divne... melo by to zacit driv
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Zaza » 08.12.2008 16:02

Já nevím, ale ve Sportagi si musím k Auto nastavení zapnout A/C a pak se to nerosí. Nevím teda jak je ten AUTO režim myšlen. Brácha má Renault Scenic a když otočí klimou, kterou má na AUTO třeba na 19 stupňů tak se mu A/C samo zapne a chladí. Což teda mě nedělá.
Zaza Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod roman mikus » 08.12.2008 16:09

mne to robi to iste. vonku je cca 3C. sadnem do auta, pohnem sa....dam AUTO, 18C...a zacne sa to zahmlievat..pustim ofuky..ked su okna priehladne, ofuky vypnem. ked necham pustenu klimu, uz sa okna velmi nerosia. ked idem bez klimy, zachvilu zase nic nevidim.

Tony píše:stává se vám teď v zimě že se hodně rosí čelní sklo??? jezdím na AUTO a 18stupnu a kdyz jedeme dva tak je to do 20minut úplně neprůhledné. dost mě to štve. pořád musím pouštět rychlý ofuk čelního skla a chvíli je klid. zkoušel sem jezdit na manual ale to musíte nastavit dost hodně na ventilátoru aby od tamtud něco šlo a hodně to pak řve...

myslíte že to je tím že mám jen 18stupnu v aute? nebo je v ... klima? na AUTO se mi totiz zda ze nekdy vubec nefouka.
a taky vubec nejede do doby nez je rucicka teploty motoru presne na 90stupnich coz mi pripada divne... melo by to zacit driv
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod Tony » 08.12.2008 16:21

takze asi jezdit i na A/C ze?
no u ceeda to funguje tak ze kdyz mas AUTO a pridas ventilator tak AUTO se vypne, je to v rezimu manual. na A/C ventilator tusim nema vliv.
ale ja myslel ze A/C (tedy Air Condition - klimatizace) je v zime zbytecna. bez toho se da jezdit skoro o litr mene v tech nizkych teplotach.

jak to teda funguje?
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Zaza » 08.12.2008 17:09

No já nemyslím jezdit neustále na A/C, ale proti odmlžení to prostě funguje. Jenže pokud ji člověk zapne a dojede s ní domů tak mám většinou orosené sklo ráno ještě víc. Což znamená zase pustit A/C, aby se to odmlžilo a pak po vypnutí se mi to postupně zamlží. Pro mě je to začarovaný kruh. Nebo to chce asi hodně roztopit a k tomu větrat otevřeným oknem bez A/C :help:
Zaza Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod roman mikus » 08.12.2008 17:18

Tony píše:takze asi jezdit i na A/C ze?
no u ceeda to funguje tak ze kdyz mas AUTO a pridas ventilator tak AUTO se vypne, je to v rezimu manual. na A/C ventilator tusim nema vliv.
ale ja myslel ze A/C (tedy Air Condition - klimatizace) je v zime zbytecna. bez toho se da jezdit skoro o litr mene v tech nizkych teplotach.

jak to teda funguje?
A

A/C sa pouziva pri ochladeni auta a pre znizenie vlhkosti - tzn aj pre odhmlenie auticka.

tzn, bude ti v aute teplo, zapnes klimu. bude prsat, atd...a zacne sa ti zahmlievat...zapnes klimu.
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod MartinP » 08.12.2008 18:36

Kluci, nevím, co tam nastavujete,ale ja se zamlžovanim nemám problémy, stačí tak 10 min než se mi auto zahřeje, myslim po ránu.Dám tam automaticky odlmžování a po chvilce to vypnu.Ofuk mám nasměrovaný na přední okno a nohy. Nesmíte mít cirkulaci vzduchu v autě to se pak mlží jedna básen.
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion