Sorento sme nakoniec nekúpili, lebo nemalo na zadnej náprave uzávierku. Zatiaľ nebol veľmi čas vyskúšať terénné možnosti Navary, a to ju máme
1,5 roka a najazdili sme na nej 110000 km. Ale na chatu (jazdíme každý deň) ide do kopca dobre. Osobáky ani neskúšajú a mi ideme po zľadovatelom povrchu
bez najmenšieho problému aj bez zadnej uzávierky.
Ak nieje veľmi zmrznutý sneh, chodím hore na chatu aj ja. Je tam jedna dosť schodná cesta. Samozrejme, že sem tam zabliká ESP, ale ide to.
S automatickou prevodovkou sa ide do kopca super, akoby s redukciou. Dá sa ísť úplne krokom.
Minule sa pod autom utrhol podklad a šmýkal som sa dole kopcom cca 8 metrov. Dole sa našťastie kolesá chytili a neskončil som v násype.
Takže netreba v teréne veľmi pokúšať a radšej nasadiť najprv reťaze.
Motorsport píše:SUV toho dnes dokáží hodně všeobecně. Mile mě překvapili sourozenci Sportage/Tucson a ze Sorenta (to je ale již klasický off-road) jsem byl nadšený. Vzhledem k mé orientaci (myslím tím spíše mimo silnice než nějakou jinou orientaci) tak mě mrzí, jaké je tady mrtvo v sekcích Sportage a Sorento
. Pro off-roady a SUV bych měl také náměty na místo setkání s možností terenních výletů.