Automaticke zamykani dveri, vystraha nezapnutych pasu

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod thunder » 29.12.2007 13:52

DavidB píše:Taky mám pokaždý hrůzu z toho, že mi pasažéři urvou páčku otvírání dveří, jak nechápou že musí zatáhnout dvakrát... 8-)

aj mne sa to stava oni to vediet nemozu dokial im to nepovies tak preto to kazdemu hovorim ;)
thunder Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 29.12.2007 13:59

Než abych to každému říkal, raději jim odemykám sám tlačítkem ovládání zámků na přístrojovce. Jenom jsem nevysledoval, proč to někdy odemkne po jednom stisknutí a někdy až po druhém stisknutí...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod thunder » 29.12.2007 14:02

Angel píše:Než abych to každému říkal, raději jim odemykám sám tlačítkem ovládání zámků na přístrojovce. Jenom jsem nevysledoval, proč to někdy odemkne po jednom stisknutí a někdy až po druhém stisknutí...

ja som ztoho paf tiez,musim pozriet do manualu
thunder Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 29.12.2007 14:13

Tam nic moc není, když na něco příjdeš, dej vědět. Nejsem si jist, jestli to nezávisí na tom, když spolujezdec otevře zevnitř (2x klička) a jde pro něco dozadu, tak já musím 2x tlačítkem otevřít. A když otvírám jako první já tlačítkem, tak stačí jednou. Nebo přesně obráceně. Teď fakt nevím.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod thunder » 29.12.2007 14:19

Angel píše:Tam nic moc není, když na něco příjdeš, dej vědět. Nejsem si jist, jestli to nezávisí na tom, když spolujezdec otevře zevnitř (2x klička) a jde pro něco dozadu, tak já musím 2x tlačítkem otevřít. A když otvírám jako první já tlačítkem, tak stačí jednou. Nebo přesně obráceně. Teď fakt nevím.

za chvilu pojdem do auta tak to pozrem,teraz odbocim ale vsimol som si ked stalacis tlacidlo na zablokovanie otvarania okien,tak myslim ze som sa docital ze by malo fungovat len soferovo ale na mojom ked spolujazdec stlaci tlacitko tak okno mu ide dole,zadne samozrejme nie,,tak teraz neviem,ohladom tych tlacitok na zamkynanie a odomkynanie to vyskusam ak ma nepredbehne niekto druhy..lebo ked pojdem dole neviem kedy sa vratim k pocitacu :twisted:
thunder Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 29.12.2007 14:29

thunder píše:
Angel píše:Tam nic moc není, když na něco příjdeš, dej vědět. Nejsem si jist, jestli to nezávisí na tom, když spolujezdec otevře zevnitř (2x klička) a jde pro něco dozadu, tak já musím 2x tlačítkem otevřít. A když otvírám jako první já tlačítkem, tak stačí jednou. Nebo přesně obráceně. Teď fakt nevím.

za chvilu pojdem do auta tak to pozrem,teraz odbocim ale vsimol som si ked stalacis tlacidlo na zablokovanie otvarania okien,tak myslim ze som sa docital ze by malo fungovat len soferovo ale na mojom ked spolujazdec stlaci tlacitko tak okno mu ide dole,zadne samozrejme nie,,tak teraz neviem,ohladom tych tlacitok na zamkynanie a odomkynanie to vyskusam ak ma nepredbehne niekto druhy..lebo ked pojdem dole neviem kedy sa vratim k pocitacu :twisted:

No, já mám pocit, že to blokuje pouze zadní okna, u mě vyzkoušeno.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod snike » 29.12.2007 14:33

thunder píše:za chvilu pojdem do auta tak to pozrem,teraz odbocim ale vsimol som si ked stalacis tlacidlo na zablokovanie otvarania okien,tak myslim ze som sa docital ze by malo fungovat len soferovo ale na mojom ked spolujazdec stlaci tlacitko tak okno mu ide dole,zadne samozrejme nie,,tak teraz neviem,ohladom tych tlacitok na zamkynanie a odomkynanie to vyskusam ak ma nepredbehne niekto druhy..lebo ked pojdem dole neviem kedy sa vratim k pocitacu :twisted:

Přesně jak píše Marek_KM, tlačítko blokuje jen zadní okna ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod thunder » 29.12.2007 14:38

snike píše:
thunder píše:za chvilu pojdem do auta tak to pozrem,teraz odbocim ale vsimol som si ked stalacis tlacidlo na zablokovanie otvarania okien,tak myslim ze som sa docital ze by malo fungovat len soferovo ale na mojom ked spolujazdec stlaci tlacitko tak okno mu ide dole,zadne samozrejme nie,,tak teraz neviem,ohladom tych tlacitok na zamkynanie a odomkynanie to vyskusam ak ma nepredbehne niekto druhy..lebo ked pojdem dole neviem kedy sa vratim k pocitacu :twisted:

Přesně jak píše Marek_KM, tlačítko blokuje jen zadní okna ;-)

je pravda prave som pozeral,neviem kde som to zobral ze aj spolujazdec sa da zablokovat..dik
thunder Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 29.12.2007 14:39

To automatické zamykání je dobrá věc okorát nevím proč to udělali tak složitě s tím zapnutím a vypnutím této funkce..na Peugeotu 307 sem si mohl tuto funkci zapnout a vypnout sám jednoduše dlouhým podržením tlačítka......tady musím do servisu.... :no: :no:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snike » 29.12.2007 14:43

vladislav píše:To automatické zamykání je dobrá věc okorát nevím proč to udělali tak složitě s tím zapnutím a vypnutím této funkce..na Peugeotu 307 sem si mohl tuto funkci zapnout a vypnout sám jednoduše dlouhým podržením tlačítka......tady musím do servisu.... :no: :no:

Já vážně přemýšlím, že si to automatické zamykání nechám snížit na rychlost 20 km/hod, někdo tady psal, že by to pro servis neměl být problém přenastavit.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod thunder » 29.12.2007 14:54

snike píše:
vladislav píše:To automatické zamykání je dobrá věc okorát nevím proč to udělali tak složitě s tím zapnutím a vypnutím této funkce..na Peugeotu 307 sem si mohl tuto funkci zapnout a vypnout sám jednoduše dlouhým podržením tlačítka......tady musím do servisu.... :no: :no:

Já vážně přemýšlím, že si to automatické zamykání nechám snížit na rychlost 20 km/hod, někdo tady psal, že by to pro servis neměl být problém přenastavit.

pisal to mp1 ten si to daval prec
thunder Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Jakub » 29.12.2007 15:25

Angel píše:Než abych to každému říkal, raději jim odemykám sám tlačítkem ovládání zámků na přístrojovce. Jenom jsem nevysledoval, proč to někdy odemkne po jednom stisknutí a někdy až po druhém stisknutí...

Když někdo otevře dveře (stačí odemknout jedním zatažením páčky), tak kontrolka začne blikat. Když teď stiskneš zamykací tlačítko, tak tím ty odemčené dveře zase zamkneš. Druhým stiskem pak všechny odemkneš. Pokud jsou dveře zamčené (kontrolka svítí), pak se jedním stiskem odemknou. Také pokud ty odemčené dveře necháš otevřené (kontrolka bliká), tak po stisku tlačítka se zamknou a hned nato se všechny dveře odemknou - pojistka proti zabouchnutí klíčů vevnitř.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 29.12.2007 15:29

jakub píše:

Když někdo otevře dveře (stačí odemknout jedním zatažením páčky), tak kontrolka začne blikat. Když teď stiskneš zamykací tlačítko, tak tím ty odemčené dveře zase zamkneš. Druhým stiskem pak všechny odemkneš. Pokud jsou dveře zamčené (kontrolka svítí), pak se jedním stiskem odemknou. Také pokud ty odemčené dveře necháš otevřené (kontrolka bliká), tak po stisku tlačítka se zamknou a hned nato se všechny dveře odemknou - pojistka proti zabouchnutí klíčů vevnitř.

Díky za vyčerpávající odpověď, bylo možná k smíchu pozorovat, když při parkování v garážích po první jízdě chtěla manželka vysednout a zatím co já pořád mačkal odemykaní, ona zase otvírala páčkou a furt to nešlo :grin: :grin: :grin:
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 29.12.2007 15:31

Presne ako pise Jakub. Bol som to prave vyskusat. Je dobre ze sa nedaju zabuchnut dvere. Stalo sa mi to na starej skodule, no to nebol problem, stacila spajdla z kola, ale ceed.... neviem neviem,
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 29.12.2007 15:31

Já si zase všiml, že když při jízdě asi nad 40 km/hod tlačítkem odemknu dveře, pak zastavím a někdo chce přistoupit, tak dveře odemčené nejsou. Takže musím odemykat tlačítkem při zastavení nebo v rychlostech pod 40 km/hod.
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika