od Bary » 11.07.2024 18:45
Nikdo nepsal nic o tom, že by se něco vytěsnilo. Jen mi dáva logiku to, že mi blbou "komponenty", které mezi sebou nemají úplně pravidelnou souvislost - komfortní jednotka - světla - nedostatečná energie k tomu, aby se mi zvednul kufr při otevření. Ráno jsem změřil baterii před nastartováním a měla 12,3V. Ano, není to tak málo, aby některé ty věci nefungovaly, ale myslím si, že po nabití baterie do plna, aby za 12 hodin měla 12,3V, stojí za uvažování. Ja do té baterie nevidim, problémy jsem začal mít od dubna a projevují se hlavně v tyhle dny, kdy je enormní vedro a auto prostě stojí na slunci. Právě v těhle vedrech trpí dnešní baterie nejvíc. Třeba dává nepravidelné napětí..nevím. Každopádně baterie nedrží a v autě ji mám přes 4,5 roku. V dnešních vozech napájí nesmysl elektroniky, takže mi i to stáří přijde ok. Je bez pochyb na výměnu a nebudu čekat do zimy, až se to projeví v mrazech na 100%. Vyměním ji a pak, pokud se problémy nevyřeší, můžu řešit zbytek. Vylučovací metoda se tomu říká..