Ahojte, mal som rovnaky problem tento rok v lete, kupil som cca 1,5 rocny Ceed, rocnik 2021, motor 1.5 TGDI, najazdene 37 000 km, ze si kupim raz v zivote zanovne auto. Presne rovnake priznaky bez chyboveho hlasenia, iba za jazdy, na volnobehu to nerobilo. Riesil som to s Kiou v ramci zaruky niekolko tydnov/mesiacov. Niekolko krat mi auto odovzdali s tym ze zavada bola odstranena ale hned po ceste domov som zistil ze nie, poriadne ma hnevali a chceli sa ma zbavit. Najskor vymenili sviecky, za ktore my nauctovali cca 200 EUR pretoze na ne sa nevztahuje zaruka a je to spotrebny material. Spytal som sa ich ci su pozlatene a ze nemohli odist pri tak nizkom najazde a vsetky sucasne. Peniaze som od nich ziadal naspat a aj som ich nakoniec dostal po dlhom trapeni. Dalej to vsetko smerovali na benzin s bio zlozkou. V druhom kroku "zistili" na diagnostike za jazdy ze sa objavuje MISFIRE na niektorych valcoch, vymenili 2 zapalovacie cievky (ktore udajme rady na tychto motoroch odchadzaju alebo byvaju vadne a je to u tychto motorv bezny problem) za INOVOVANE cievky. Auto odovzdali ako opravene ale stale to iste. Dalsia verziaservisu bola, ze nasli zalomeny kabel veduci do zapalovania. Kabel vymenili a samozrejme to nebolo ani tym. Nakoniec prisli s verziou ze to riesili s Kiou priamo a ze to bude zakarbonovany motor pri 37000 km. Ze sa sem tam taketo auto objavi. Myslel som si ze si uz zo mna robia prdel ale verte alebo nie bolo to naozaj tym. Bol som sa na to osobne pozriet ked zdemontovali sanie a bolo to za.... ze by ste tomu neverili. Neviem kto a ako jazdil na tom aute predo mnou ale predpokladam ze po meste to dusil na 6-ke ako mu to odporucal riadiaci system auta

Dalsia vec je ze co tankoval do auta. Sanie na motore nasledne bezplatne vycistili tryskanim nejakym granulatom na to urcenym (robi sa to tiez granulami zo skrupim vlasskych orechov/wallnuts) plus chemicky. Motor teraz vyzera ze funguje OK. Co ma vsak na tomto auto poriadne stve je ine cukanie alebo trhanie. Pejavuje sa najviac pri jazde okolo 2000 otacok, vtedy je to najcitelnejsie, pri jazde na nizsie prevodove stupne 3. a 4. hlavne po meste. Rovnomerne alebo plynule idem po meste 50-60 km/h, pustim plynovy pedal a 2-krat to cukne, podobne ked chcem znovu trochu jemne pridat 2-krat znova cukne celym autom, cukne to ale poriadne. Je to akoby ten pedal bol prehnane citlivy alebo neviem co? Akokolvek jemne sa snazim pustit a znovu zosliapnut ten pedal vzdy to 2-krat cukne celym autom. Samozrejme nejake cuknutie citim aj v inych autach ale nie taketo ostre. Ked to dam na tempomat vtedy to nerobi, cize to pripisujem citlivost plynoveho pedala. Riesil som to s Kiou, aktualizovali SW riadiacej jednotky, vyresetovali nejake adaptacne hodnoty, ktore si auto ukladam na zaklade stylu jazdy ale nnezmenilo sa to. Ide mi to na nervy aby skoro nove auto takto fungovalo, skusal som aj rovnake auto a rocnik ktore ma kamarat a aj tam sa to deje ale mam pocit ze menej. Neviete niekto poradit co s tym? Nestretli ste sa s tym tiez? Dakujem za rady a drzim palce s riesenim trhania motora. Peter