Asi tak.jozzo píše:Už to bude možno euro 7, tam počítaj nejaké navýšenie ceny rádovo až v tisícoch eur. Že to bude mať kopec chobotín navyše ala euro 7 a aj výkon motora tomu bude odpovedať, možno povinne bude mhev všetko, ťažko povedať. Ja osobne odporučam kto chce ako tak ešte normálne nové auto, nech dlho nerozmýšla, bude to len a len horšie..
Brit píše:Ahoj, myslím, že mohu také přispět svou trochou do diskuze. Měl jsem rok rapida spaceback 1.0 Tsi 81 kw. Mám vysoké nájezdy (60 000 km/rok). Pak jsem si dal 70 000 km v Dacii Jogger a nyní jsem si pořídil Ceed SW 1.5 T-gdi.
Ceed je oproti rapidu uvnitř o něco lépe zpracovaný. Odhlučnění je o něco lepší. Lepší sedačky už v základní výbavě. Na druhou stranu má vzadu o poznání méně místa na nohy. Já mám 180 cm a za sebou sedím tak, že se mi nohy nedotýkají sedadel, ale sedět tam někdo 190 cm a více, tak to úplně komfortní nebude.
Rapid má předepsaný servisní interval po 30 000 km, Kia po 15 000 km. Měnil jsem olej i u rapidu po 15 000 km, ale dělal jsem si to sám, takže to vyšlo levněji.
Z dlouhodobějšího hlediska bohužel nemohu hodnotit, protože můj ceed se po 2000 km rozbil. Začala blikat přístrojová deska jako vánoční stromeček. Palubní počítač hlásil chybu snad všech asistentů a svítil cervene airbag. Nyní stojí přes 14 dní v servisu. Údajně objednali novou ridici jednotku airbagu a pak se uvidí. Místo toho mi půjčili hatchback se stejným motorem. Najeto 12000 km. Ujel jsem s tím 2000 km a auto se porouchalo. Začalo cukat nejprve při kickdownu plynu, pak už normálně a nakonec jsem myslel, že jim to ani nedovezu do autoservisu, protože auto jelo na 2 válce.
Jsem trochu v rozpacích. Rapid i Dacia jezdily bez větších potíží. Řešil jsem i rapidu vrzani přední nápravy, což dělal známý stabilizátor. Servis ho vyměnil v záruce. Dacia měla prasklé těsnění dveří a nějaké chybové hlášky, které však neovlivnovaly jízdu... chtěl jsem si ceeda nechat tak 2 roky, ale uvidíme. Potřebuji auto i na dlouhé cesty do zahraničí a rozhodně si nemohu dovolit někde zůstat stát.
Mirse píše:Já jsem před necelými 9-tilety řešil stejné dilema - Oktávku kombi nebo Ceed SW a jednoznačně (výbava versus cena) mi vyšla Kia, první 1,6 GDi 5 let bez jediné závady, druhá nynější 1,4 T-GDi 3,5 roku taktéž bez vady ale ber to jako prosté konstatování, ne žádnou radu co si vybrat - to si musíš rozhodnout sám![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé