Nákup nové Kia Ceed SW jako alternativa Octavia 4 Combi?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Nákup nové Kia Ceed SW jako alternativa Octavia 4 Combi?

Příspěvekod jozzo » 06.09.2023 16:31

Už to bude možno euro 7, tam počítaj nejaké navýšenie ceny rádovo až v tisícoch eur. Že to bude mať kopec chobotín navyše ala euro 7 a aj výkon motora tomu bude odpovedať, možno povinne bude mhev všetko, ťažko povedať. Ja osobne odporučam kto chce ako tak ešte normálne nové auto, nech dlho nerozmýšla, bude to len a len horšie..
KIA Sportage 1,6 Tgdi Gold Mhev 7DCT, Experience green 2023....
Kia Ceed 2019 1,4 MPI Silver+Silver pack - predané
Kia RIO III EX 1.25 - predané
Seat Leon 1,9 TDI - predané
jozzo Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod bobo69 » 06.09.2023 18:34

ja som v máji preberal na týždňové testovanie Xceed GT line,Chalan mi povedal že nové objednávky u prestali brať, lebo nevedia čo bude a za kolko. predávajú len skladovky. Mne dali 9% zľavu z cenníkovej ceny
KIA XCeed 1,5gdi 2023
bobo69 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členství

Příspěvekod Ranndy » 17.09.2023 07:33

Mám stejný problém, ale bohužel o level vyšší. Potřebuji nahradit Megana 140 tce DCT. Ten motor od Mercedesu a převodovka od Getragu s mokrýma spojkama i po 100 k funguje einwandfrei. Při přesednutí do Octávie 1.5 tsi jsem si připadal jako v platikovým království a při jízdě jakoby mě někdo zezadu tahal za trenýrky. Jízda ovšem tichá. Při sednutí do Proccedu 1.5 jsme s ženou uznale pokývali wow. I při mých 192 cm žádný problém, akorát mý pravý koleno nemá nelogicky žadnou oporu. Jen spolujezdec... Šok nastal při rozjezdu nad cca 40 km/h, kde se projeví tkz. efekt přesednutí. Megane působí jako S-klasse. Tak jedině po koupi rovnou do Ahifi do Brna na odhlučnění a koupě All seasons Pirelli. (68db). Pochopil jsem, že abych si zachoval po Megoši standart, musím koupit Superb 2.0 tsi 140 kw... Jěště zkusím i30...
Ranndy Neuvedeno
Nováček
Léta členství

Příspěvekod Radekx44 » 17.09.2023 08:07

I30 použitelný motor 1.5 s baterkou já ne. Uvidíme, co facelift, ale moc naděje tomu nedávám. Nevím, jak ten procced, ale sw je v pohodě, aspoň slyším, že jedu :)
Radekx44 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členství

Příspěvekod Deawon » 18.09.2023 07:10

Tak já mám výhodu, že mám Rapida. Sice jsem ho plně odhlučnil, ale i tak si hlavně v komfortu polepším ať půjdu do každého novějšího auta. Včera jsem viděl naživo SW v modré barvě a ač nižší výbava, tak je to krásné auto.

Největší nevýhodu beru u třetí generace právě tu často zmiňovanou hlučnost od podvozku. Auto mám ještě rok v záruce a dost jsem si ho vylepšil, takže nikam s nákupem nespěchám. A proto si počkám co přinese facelift O4 a hlavně 4.generace Ceed SW.

Problém je, že neznám nikoho v okolí kdo má 3.generaci Ceedu, takže si pak budu muset auto na test půjčit u prodejce. Pak se samozřejmě bojím, kolik na Kie stojí servis a díly + jejich dostupnost. Doma i v práci jsou okolo mě všude Škodovky.
Deawon Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členství

Příspěvekod lopo1 » 18.09.2023 20:51

hmno len netreba zabudat ze o rok ta cena bude niekde inde ked porovnám svoju MY19 kupovanu v lete 2020 tak za velmi podobnu vybavu isla cena hore o cca 3 - 4000€ vyššie a neočakávam že cena pojde smerom dolu
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Brit » 18.09.2023 21:59

Ahoj, myslím, že mohu také přispět svou trochou do diskuze. Měl jsem rok rapida spaceback 1.0 Tsi 81 kw. Mám vysoké nájezdy (60 000 km/rok). Pak jsem si dal 70 000 km v Dacii Jogger a nyní jsem si pořídil Ceed SW 1.5 T-gdi.

Ceed je oproti rapidu uvnitř o něco lépe zpracovaný. Odhlučnění je o něco lepší. Lepší sedačky už v základní výbavě. Na druhou stranu má vzadu o poznání méně místa na nohy. Já mám 180 cm a za sebou sedím tak, že se mi nohy nedotýkají sedadel, ale sedět tam někdo 190 cm a více, tak to úplně komfortní nebude.

Rapid má předepsaný servisní interval po 30 000 km, Kia po 15 000 km. Měnil jsem olej i u rapidu po 15 000 km, ale dělal jsem si to sám, takže to vyšlo levněji.

Z dlouhodobějšího hlediska bohužel nemohu hodnotit, protože můj ceed se po 2000 km rozbil. Začala blikat přístrojová deska jako vánoční stromeček. Palubní počítač hlásil chybu snad všech asistentů a svítil cervene airbag. Nyní stojí přes 14 dní v servisu. Údajně objednali novou ridici jednotku airbagu a pak se uvidí. Místo toho mi půjčili hatchback se stejným motorem. Najeto 12000 km. Ujel jsem s tím 2000 km a auto se porouchalo. Začalo cukat nejprve při kickdownu plynu, pak už normálně a nakonec jsem myslel, že jim to ani nedovezu do autoservisu, protože auto jelo na 2 válce.

Jsem trochu v rozpacích. Rapid i Dacia jezdily bez větších potíží. Řešil jsem i rapidu vrzani přední nápravy, což dělal známý stabilizátor. Servis ho vyměnil v záruce. Dacia měla prasklé těsnění dveří a nějaké chybové hlášky, které však neovlivnovaly jízdu... chtěl jsem si ceeda nechat tak 2 roky, ale uvidíme. Potřebuji auto i na dlouhé cesty do zahraničí a rozhodně si nemohu dovolit někde zůstat stát.
Brit Neuvedeno
Nováček
Léta členství

Příspěvekod torrent » 18.09.2023 22:04

Musím tedy přiznat, že když stále více čtu, jak je Ceed poruchovější, tak znova začínám přemýšlet, jestli to byla správná volba. Už minulý Ceed byl pro mě varováním a stejně jsem znovu volil Kiu, ale když vidím, co se kolem děje... Navíc mě přijde, že servisy moc ani netuší jak ty auta opravovat.
Kia Ceed SW (CD) GT Line MY2023, 1,5 T-GDi 118 kW
torrent Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod MP1 » 19.09.2023 00:09

jozzo píše:Už to bude možno euro 7, tam počítaj nejaké navýšenie ceny rádovo až v tisícoch eur. Že to bude mať kopec chobotín navyše ala euro 7 a aj výkon motora tomu bude odpovedať, možno povinne bude mhev všetko, ťažko povedať. Ja osobne odporučam kto chce ako tak ešte normálne nové auto, nech dlho nerozmýšla, bude to len a len horšie..
Asi tak.
Už teraz je to zložitejší stroj, ako by som chcel.
Nová generácia bude s veľkou pravdepodobnosťou mild a full hybrid.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Beda » 19.09.2023 06:29

@torrent
Vlez na jakékoliv diskuzní forum o autech a nabudes hned dojmu, ze modely dane znacky jsou hrozne poruchove, protoze lidi primarne na techto forech resi problémy u svych vozů.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod therion » 19.09.2023 07:18

Presne tak, neni podstatne kolik lidi si tezuje, ale naopak kolik si nestezuje : ))
Staci si vzpomenout na kauzu retezovych rozvodu u skodaren a jak to fabrika laxne resila a jake kvantum lidi stim bojovalo.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Mirse » 19.09.2023 07:29

Já jsem před necelými 9-tilety řešil stejné dilema - Oktávku kombi nebo Ceed SW a jednoznačně (výbava versus cena) mi vyšla Kia, první 1,6 GDi 5 let bez jediné závady, druhá nynější 1,4 T-GDi 3,5 roku taktéž bez vady ale ber to jako prosté konstatování, ne žádnou radu co si vybrat - to si musíš rozhodnout sám :yes: :)
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Deawon » 19.09.2023 07:57

Tak málokdo dává pozitivní recenze. Většinou se lidi ozvou, když jim něco nefunguje. Včera mi zrovna v servisu Škoda dva technici vyprávěli jaké má problémy Octavia 4.

To ,že cena půjde nahoru je mi jasné, ale ta půjde u všech výrobců. Porovnávám současné ceny a 3.generaci SW s O4combi.

3.generace se mi líbí, ale jsou věci kvůli kterým bych do ní nešel a počkám do 2025, zda je vyřeší nová generace. Především hlučný podvozek, místo na zadních sedačkách, nekvalitní lak.

Pořád mě láká ta Octavia, ale ta se pro mě vyřadila O3facelift čtyři světla které nesnesu, O4 dotykové ovládání a O5 by měla být už plně elektrická.

Jinak Rapid mám MR2019 Style+ a i tak mi bylo několikrát řečeno, že oproti Ceedu 2021+ ve výbavě GT-Line je to socka, kdy Ceed je prý oproti Rapidu kvalitativně o několik levelů dál. Což je i jedním z důvodů proč mě láká upgrade.
Deawon Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členství

Příspěvekod lopo1 » 19.09.2023 08:08

Brit píše:Ahoj, myslím, že mohu také přispět svou trochou do diskuze. Měl jsem rok rapida spaceback 1.0 Tsi 81 kw. Mám vysoké nájezdy (60 000 km/rok). Pak jsem si dal 70 000 km v Dacii Jogger a nyní jsem si pořídil Ceed SW 1.5 T-gdi.

Ceed je oproti rapidu uvnitř o něco lépe zpracovaný. Odhlučnění je o něco lepší. Lepší sedačky už v základní výbavě. Na druhou stranu má vzadu o poznání méně místa na nohy. Já mám 180 cm a za sebou sedím tak, že se mi nohy nedotýkají sedadel, ale sedět tam někdo 190 cm a více, tak to úplně komfortní nebude.

Rapid má předepsaný servisní interval po 30 000 km, Kia po 15 000 km. Měnil jsem olej i u rapidu po 15 000 km, ale dělal jsem si to sám, takže to vyšlo levněji.

Z dlouhodobějšího hlediska bohužel nemohu hodnotit, protože můj ceed se po 2000 km rozbil. Začala blikat přístrojová deska jako vánoční stromeček. Palubní počítač hlásil chybu snad všech asistentů a svítil cervene airbag. Nyní stojí přes 14 dní v servisu. Údajně objednali novou ridici jednotku airbagu a pak se uvidí. Místo toho mi půjčili hatchback se stejným motorem. Najeto 12000 km. Ujel jsem s tím 2000 km a auto se porouchalo. Začalo cukat nejprve při kickdownu plynu, pak už normálně a nakonec jsem myslel, že jim to ani nedovezu do autoservisu, protože auto jelo na 2 válce.

Jsem trochu v rozpacích. Rapid i Dacia jezdily bez větších potíží. Řešil jsem i rapidu vrzani přední nápravy, což dělal známý stabilizátor. Servis ho vyměnil v záruce. Dacia měla prasklé těsnění dveří a nějaké chybové hlášky, které však neovlivnovaly jízdu... chtěl jsem si ceeda nechat tak 2 roky, ale uvidíme. Potřebuji auto i na dlouhé cesty do zahraničí a rozhodně si nemohu dovolit někde zůstat stát.

ocividne mas "stastie" na poruchy co sa tyka trhania predpokladam ze sa jedna o znamu zavadu a to vadne zapalovacie cievky
K octavii 4 generacie kamarat ma 2.0TSI a co si on ide uzit s elektronikou je celkom zabava kazdy dalsi update je loteria co zas zacne blbnut ako priklad uvediem ze sa mu pocas cesty viackrat restartuje cely infotaiment vratane virtual cocpitu to znameze ze vsetko zhansne a za za 30sec zas vsetko nabehne zas po mechanicekj stranke auto slape
Naposledy upravil lopo1 dne 19.09.2023 08:10, celkově upraveno 1
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Deawon » 19.09.2023 08:10

Mirse píše:Já jsem před necelými 9-tilety řešil stejné dilema - Oktávku kombi nebo Ceed SW a jednoznačně (výbava versus cena) mi vyšla Kia, první 1,6 GDi 5 let bez jediné závady, druhá nynější 1,4 T-GDi 3,5 roku taktéž bez vady ale ber to jako prosté konstatování, ne žádnou radu co si vybrat - to si musíš rozhodnout sám :yes: :)

Tak teď porovnávám O4combi oproti 3.generaci SW a asi výbavu GT-Line. A fakt je, že u O4 to chce alespoň výbavu Style a u ojetiny to je s malím nájezdem cca 550-600tisíc Nebo nová od 659tisíc na plechách bez výbavy a nebo práve SW v GT-Line + paket Seat za 711tisíc a hlavně nové se 7letou zárukou.

Porovnávám webové ceny. Třeba z Kii Plzeň mi psali, že mi tuto plnou výbavu dají za 699tisíc. A hlavně O4 je po mě kvůli dotyku nekoupitelná a pochybuji, že u facliftu to předělají na tlačítka co bude mít nový Superb/Kodiaq.
Deawon Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členství

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW