Dlouhodoba spotreba u 1,4 v SW

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Příspěvekod Aifell » 01.09.2008 11:25

mbiron píše:Taky mi ta spotreba pripada dost Prasilovska,rekl bych :no:

Tak to mi povídej ... nechápu jak někdo může jezdit pod 6l z 1.4 ... To buď jezdí pořád z kopce, nebo z toho auta bude lenoch :-) já auto nešetřím, ale také spotřeba je tím pádem vyšší ... Momentálně teď 7.5 l ale je to tím, že auto se snažím držet v otáčkácch. Když jsem ho šetřil tak jsem dokázal chvíli jezdit za 6.7 l, ale to mě vůbec ta jízda nebavila (a pro mě to nebyla ani jízda) a i měl jsem strach že auto zleniví :-D
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jajdulak » 01.09.2008 12:33

Aifell:
ja jsem taky nepsal, ze je to moje standardni spotreba - bezne jezdim tak za 6,8 - 7,2 (zalezi kolik se na tom podili dalnice). Tohle byl prumer "pouze"za vyse uvedenou cestu. Jinak ze bych si delal umyslne z auta lenocha, o tom neuvazuj. Na druhou stranu nemam potrebu prasit po cestach/dalnicich, abych ukazal jaky jsem frajer. To bych si asi poridil trochu jiny motor. Chapu ze to cislo, ktere jsem tady uvedl muze nekomu lezet v zaludku, kdyz jemu to ukazuje 7,0, ale to je hosi ciste vas problem. Ja nemam potrebu honit si tady triko s vymyslenou spotrebou.
Jajdulak Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Aifell » 01.09.2008 12:46

Jajdulak píše:Aifell:
ja jsem taky nepsal, ze je to moje standardni spotreba - bezne jezdim tak za 6,8 - 7,2 (zalezi kolik se na tom podili dalnice). Tohle byl prumer "pouze"za vyse uvedenou cestu. Jinak ze bych si delal umyslne z auta lenocha, o tom neuvazuj. Na druhou stranu nemam potrebu prasit po cestach/dalnicich, abych ukazal jaky jsem frajer. To bych si asi poridil trochu jiny motor. Chapu ze to cislo, ktere jsem tady uvedl muze nekomu lezet v zaludku, kdyz jemu to ukazuje 7,0, ale to je hosi ciste vas problem. Ja nemam potrebu honit si tady triko s vymyslenou spotrebou.

Na spotřebu má vliv spoustu aspektů, silnice, gumy, vítr, klimatizace, tvá noha, kvalita benzínu, váha auta a samozřejmě jestli počítač funguje jak má ... Několikrát už tu bylo, že palubní počítač nebyl zrovná přesný ... ovšem netvrdím, že je to tvůj případ! :-) Jak jsem psal já když jezdím pro radost a chci si trošku zablbnout, tak s tou vyšší spotřebou počítám ... na půl plynu a za 6.7 jezdit také umím, ale to je takovéto šolíchání. :-) Mám najeto 5300 Km takže si myslím, že auto je ještě v rozletu :-D Prostě jak jsi psal každého věc ... jen mě přijde spotřeba pod 6 l už nereálná, myslím dlouhodobě (pořád to držet na této cifře) ... tedy aspoň u mě :-)
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod mbiron » 01.09.2008 12:54

Aifell@ Naprosto s tebou souhlasim. Je realne ject treba jednu jizdu sam v bezvetri mirne z kopce a pokud mozno mimo mesto nejakejch 20 km s prumernou spotrebou 5,4 litru ale to nejedete ale tlacite ale da se to ale pri delsi jizde kdy jedete naprosto normalnim tempem je prumerna spotreba cca 6,5 az 7 litru.Vetsinou udavana spotreba vyrobcem je tak trochu prasilovska a vzdy pocitejte s o neco vetsi spotrebou nez uvadi tabulky.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Aifell » 01.09.2008 13:04

@mbiron

To je přesně ono, pokud budu jezdit tam kde já chci na nějaké přijatelné silnici a hlídat spotřebu a pořád na to koukat kolik mi to tam píše tak se to dá, ale pokud vyrazíš někam do jiného prostředí a přijdou kopce, předjíždění a s tím logicky vytáčení motoru tak spotřeba vyletí výšše ... Prostě jak jsem psal já i ty, držet to chvíli jde, ale není to dle mého názoru dlouhodobá záležitost, tedy pokud se nebojíš předjet nějakou tu Avii či žigulíka :lol: Já jsem se tedy k hranici 6 litrů ani nepřiblížil a to napíšu zcela upřímně ... :scooter: ;)
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Jajdulak » 01.09.2008 13:05

aifell píše:
Jajdulak píše:Aifell:

Na spotřebu má vliv spoustu aspektů, silnice, gumy, vítr, klimatizace, tvá noha, kvalita benzínu, váha auta a samozřejmě jestli počítač funguje jak má ... Několikrát už tu bylo, že palubní počítač nebyl zrovná přesný ... ovšem netvrdím, že je to tvůj případ! :-) Jak jsem psal já když jezdím pro radost a chci si trošku zablbnout, tak s tou vyšší spotřebou počítám ... na půl plynu a za 6.7 jezdit také umím, ale to je takovéto šolíchání. :-) Mám najeto 5300 Km takže si myslím, že auto je ještě v rozletu :-D Prostě jak jsi psal každého věc ... jen mě přijde spotřeba pod 6 l už nereálná, myslím dlouhodobě (pořád to držet na této cifře) ... tedy aspoň u mě :-)

V tom se shodneme, ze porad se v tehle hladine jezdit neda. mam za sebou pres 11 tisic a myslim ze spotreba kolem tech 7 je celkem OK.
Jajdulak Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Aifell » 01.09.2008 13:09

@Jajdulak

Přesně! Musíme brát v potaz jaký máme obsah že ... Naše auto není nejlehčí a pokud chceš trošku jet a někoho předjet, musíš jít do otáček a pak když koukám na tu okamžitou spotřebu která lítá i někdy přes 20l tak se ani nedívím :-) Jde o to se stím prostě srovnat ... :huh:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod autas » 02.09.2008 15:21

Fuj to jsem rád, že tu jsou taky lidi s normální spotřebou. Už jsem si začal myslet, že po víc než třiceti letech za volantem, neumím jezdit. Moje spotřeba se hýbe v závislosti kde a jak jedu zhruba od těch 6,8 až třeba do 8,0 l/100. A to když by mi na plyn sedl motýl, tak by to těch 6,8 nebylo. Jízdu si chci také trochu vychutnat a to při těch spotřebách pod 7,0 opravdu není to pravé ořechové. Na druhou stranu každý jede jak umí, chce a jak mu kapsa dovolí. (1,4 4500 najeto) :wink:
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod vladislav » 02.09.2008 16:15

Jelikož jezdím vetšinou dálky a ne okolo komína ..jak se říká ..do práce dojízdím 150km :-o tak jsem na spotřebě..od 6,2do 6,5l/100km....Ted jsem byl doma na dovolené celý měsíc.. nabral jsme plnou nádrž benzínu Carrera 100 oktanů od OMV...a jezdil jak se říká okolo komína,žadné dálky....spotřebu jsem měl 7l/100km :idea:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Aifell » 02.09.2008 18:33

@Auťas: Úplně jsi potvrdil má slova ... pod to se i já podepisuji viz. můj názor výše ... A i Vladislav ikdyž jak píše sám on, je postarší tak nejezdí jak řidič slečny Daisy :-) a není pod 6 l. Ale popravdě i takovou spotřebu co má on bych bral ... Já jsem spíše nad 7 litry, ale auto točím a vychutnávám si jízdu a nemůžu přeci chtít všechno :-)
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.09.2008 21:20

Čaute, tak mám další zkušenosti z delší jízdy. Jel jsem do Rakouska přes Německo celkem cca. 1200 km tam a zpátky. Po Německejch dálnicích jsem se snažil nahnat čas, jelikož jsme jeli s 3 měsíčnim prckem, takže jsem ji pral i 180km/h (maximálku jsem roztáh na 205km/h) . Většinou ale bylo omezení na 120km/h, který jsem se snažil dodržovat. Tato rychlost mi opravdu připadá jako nejlepší dálniční rychlost, jelikož jsem měl průměr tak 6 - 6,5l. Při 130km/h už to jde nahoru a nad 130 už to jde pomalu geometrickou řadou :-) Celková spotřeba pak byla 7,1l/100km, což už se mi celkem zamlouvá. Jsou znát kilometry, který už jsem najezdil (v současnosti 4000km) S každou další tisícovkou mi připadá, že spotřeba klesá tak o 2dcl. Teď už počítám, že se asi ustálí, nebo klesne neznatelně. Kdy vám se tak ustálila ?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod PetrCBR » 03.09.2008 14:16

Vim, ze se toto vlakno tyka motoru 1.4 a ja mam 1.6, ale pro porovnani to mozna nebude spatne. O vikendu jsem najel cca 600km Roznov p.R.-Hostinne-Roznov p.R.. Po dalnici Hranice-Olomouc-Mohelnice (cestou tam i zpet). Prumer na dalnici kolem 130 (140 tachometrovych), obcas protahnuti na max 190 (200 tachometrovych), mimo dalnice kolem 110 v obcich 55. Prumerna spotreba 6.9l (pocitac resetovany pred jizdou). Motor jsem moc nesetril, protoze jsem mel najetych neco pres 1400km, tak to obcas vytocim az do 5-6t ot. Napr. do kopcu u Mohelnice skoro porad pres 5000ot na 4 stupen (kvuli akceleraci pri predjizdeni).
Nikdy nerikej ze neco nejde ... vzdycky se najde nejaky blbec, ktery nevi ze to nejde a udela to.
PetrCBR Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

spotřeba

Příspěvekod markytanka » 12.09.2008 18:38

No jsem ráda, že nejsem jediná... sice mám káru jen 2 týdny, ale aktuál mám 8,8... tak doufám, až pořádně vyjedu na dálnici, že to klesne.. :twisted:
markytanka Žena
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Příspěvekod pavol » 12.09.2008 21:17

Niekoľko slov k mojej spotrebe - mám nabehané už mometálne cez 16000 km, je za mnou
už aj 1 garančka. Bol som teraz na dovolenke v Chorvátsku - až som sa sám začudoval,
najazdil som od odchodu do príchodu presne 3001 km. Spotreba podľa počítača
6,8 l, klíma zapnutá stále, v podstate tam aj späť cesta 90% diaľnica za dodržania
maximálky, po pobreží 1000 km, ale tam je to vlastne mestský režim - 50-60 km/h,
3-4 rýchl. stupeň, takže si myslím, že môžem byť so spotrebou spokojný, neflákal som
sa po cestách, určite som nebol najpomalší, ale samozrejme jazdil som tak ako by
som povedal - normálne.
Na záver - pro_ceed nezanikol ani po vizuálne stránke.
Pavol - pro_ceed, 60 000 km
pavol Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2008)
60000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod mbiron » 13.09.2008 10:05

Tak jak to tak sleduju tak prumerna spotreba NORMALNIHO RIDICE je nekde kolem 6,5l/100km a asi je jedno jestli je to SW,Pro- Cee'd ci Cee'd.Mel jsem predstavu ze u SW bude spotreba o poznani vetsi ale asi to tak nebude a kdyz tak jen nepatrne. Vse uz je na jemne nozce ridice.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW