Aktualizace navigace CZ/SK

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Aktualizace navigace CZ/SK

Příspěvekod snike » 09.12.2021 10:26

@xroman ... GPS souradnice zadej do vyhledavajiciho policka ;)
20211209_092500.jpg
20211209_092445.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod xroman » 09.12.2021 14:15

Díky, já vím, že to jde zadat do vyhledávacího políčka. Ale to je strašný opruz zadávat tam ty speciální znaky. A to ty ještě ke všemu máš širokoúhlý displej. Na mém displeji je klávesnice užší a trefit se... Vzpomínám na to, jak se to zadávalo před pár lety. Nemusel jsi zadávat znaky stupňů, minut, vteřin, jen jsi si zvolil formát. Teď už jsem nějakou dobu zadávání souřadnic GPS nepoužíval. Navigace a vyhledávání chodilo parádně. Tobě se nové mapy líbí? Ty necítíš změnu k horšímu?
Kia Sportage Q5 (2022) GT line, 1.6 T-GDI GPF MHEV, 7. st. DCT
Kia Ceed (2018)
xroman Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod snike » 09.12.2021 15:32

@xroman ... já si prošel od roku 2012 několika navigacemi KIA, každá byla jiná, takže pro mne je to o zvyku :yes: ... za mne spokojenost :thu:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod xroman » 09.12.2021 19:34

@snike....to já právě také. A s každou aktualizací to byl posun dopředu - vždy se jednalo o zlepšení, ale listopadová aktualizace 2021 se podle mě moc nepovedla, co se týká map. Prostředí se mě ale líbí. Ale doufám, že to napraví, že tohle je první aktualizace s mapami TomTom a do každé další aktualizace do map něco doplní.
Kia Ceed (2018)
xroman Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod petzl62 » 11.12.2021 00:02

xroman píše:Tak mám také udělanou "listopadovou" aktualizaci navigačního software a mapy - Kia Optima SW GT. Zde jsou moje poznatky.

- Navigační software se mě líbí, co se týká vzhledu, dobrý kontrast, dobré barevné schéma. Tím to ale končí. Ostatní už je horší.
- KIA začala od listopadové aktualizace místo map HERE používat mapy TomTom, které jsou podle mého názoru výrazně horší než mapy HERE, neobsahují ani zdaleka tolik informací. Mapy HERE už nepůjde nebo nejde stáhnout. Nechápu, proč to udělali.
- Rychlostní limity z map se nenačítají, většinou se zobrazují 3 čárky.
- Ve vesnicích nejsou, alespoň v těch, ve kterých jsem hledal, čísla popisné. Nyní to nabídne většinou jen střed obce a třeba obecní úřad, ale to je vše.
- Nenašel jsem zadávaní pomocí GPS souřadnic, myslím si, že tam není.
- Klávesnice pro zadávaní je velmi malá, je velký problém se dotknout správné - požadované volby
- Dříve velmi pohodlné zadávání, kdy stačilo napsat třeba jen ulici a čp a navigace automaticky nabídla města nebo místa se stejnými údaji, již tak komfortně nepracuje a je kolikrát problém místo vůbec najít.
- Názvy ulic pro malý font není moc vidět.
- Mapy obsahují výrazně méně BZ.

Prostě KIA tím, že nahradila mapy HERE mapami TomTom udělala podle mě velký krok zpátky. Dříve velmi dobrou a použitelnou navigaci tím prostě podle mě znehodnotila. Takže se opět asi budu muset vrátit k Android autu a zrcadlení map Google, Sygic nebo Waze. Je to prostě škoda, že to tak dopadlo. Ale třeba má někdo jiný názor. Za mě je to průšvih a krok zpátky co se týká map.

Nejsem si naprosto 100% jistý, ale myslím, že jsi to napsal přesně opačně :wink: Dřív byly mapy TomTom a řekl bych, že velmi dobré a uživatelsky přívětivé. Od listopadu se přešlo na mapy Here, které jsou i po "modernizaci" mateřské aplikace Here navi prakticky nepoužitelné a tvrdě kritizované :( Viz: https://play.google.com/store/apps/deta ... views=true
Spousta lidí aplikaci Here odinstalovala pro nefunkčnost a zklamání. Ale myslím, že makají, aby to vrátili tam, kde kdysi byli. Jedny z nejlepších, nejpřesnějších a nejpřehlednějších map. :roll:
Zajímalo by mě, co koncern k tomuto kroku vedlo... Že by aplikace UVO, jejíž jsou taky součástí?
KIA XCEED GT line, 1,5T-GDi,118kW 7°DCTSpotřeba od : 8.9.2023- 6,7l/100km- dle tankování.
Najeto: 67800 km
Vozidlo prodáno- protiúčtem a doplacena Cupra Formentor 1,5TSi 2023
Tímto se s Vámi loučím. Ať Vám to jezdí :thu:
petzl62 Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod DigX » 13.12.2021 20:47

Nevíte zdali se jde nějak vrátit k předchozímu SW, který byl funkční? Jsem blbec, udělal jsem update dříve než jsem si přečetl zkušeností ostatních uživatelů. Strašně mě štvou nedostatky v současné verzi jako je nefunkční zobrazování rychlostních limitů, přepínání 2D a 3D mapy atd.
Kia ProCeed GT 1.6T-GDi GPF 7DCT (2019)
Kia Ceed SW 1.6GDi Exclusive (2013) - prodáno
DigX Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
430 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod MP1 » 13.12.2021 22:40

Obávam sa, že to vrátiť späť asi nepôjde.
Daná verzia nie je oficiálna. Autorizovaný predajca ju ešte nemá k dispozícii, čiže nie je k dispozícii postup na downgrade.
Musíš počkať na opravenú verziu.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Osozu » 14.12.2021 10:43

Môžete niekto sem dat screenshot tých máp, ako to vyzerá, here mapy boli svojho času veľmi dobre

Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Kia Ceed SW GTLine 2019
Osozu Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod xroman » 16.12.2021 17:16

@petzl62 - Myslím si, že jsem to napsal dobře. Kia nikde neuvádí, jaké mapy používají, takže ani já si na 100% jistý nejsem, ale vím jedno, že doposud se používali mapy Here a u nových vozů by měly již být mapy nové, od nového poskytovatele. Takže předpokládám, že v "listopadové" aktualizaci jsou již mapy nové, od nového poskytovatele, které se Kia nepodařilo ještě plně upravit, aby chodili alespoň tak, jako to bylo doposud. Doufám, že tento problém se jim podaří brzy odstranit a mapy doplní o informace, na které jsme byli zvyklí. Že nemohu ve vesnicích zadávat čísla popisné a že v mapách chybí rychlostní limity je podle mě chyba. Díval jsem se i na odkaz, který jsi zde vložil a o těchto problémech HERE jsem nevěděl, souhlasím s tím, že mapy HERE bývaly perfektní.

@ DigX - Nový SW není vůbec podle mě špatný, prostředí se mě i líbí o mnoho víc, než předchozí, jen ty mapy jsou problém, resp. jejich obsah. Graficky ale vypadají celkem dobře. A vrátit se k původnímu SW asi opravdu nejde, alespoň v servisu tvrdí že to nejde.

@Osozu - tady jsou dva nadhledy dělané za jízdy a tři nadhledy při zadávaní trasy a klávesnice. Navigační trasa za jízdy je zelená proto, že používám sdílené data z mobilu, takže se načítají informace o dopravě atd.
20211210_123143.jpg

20211210_123713.jpg

20211216_144056.jpg

20211216_144140.jpg

20211216_144158.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kia Ceed (2018)
xroman Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Katikakus » 16.12.2021 17:40

Vypada to, ze drive byl provider mapovych podkladu opravdu Navteq/Here s tim, ze H/K zaroven vyuzivali TomTom live services pro Live Traffic info. Kdo je soucasny dodavatel mapovych poidkladu jsem zatim nezjistil. Ja radeji pouzivam Waze v kombinaci s AA. Ani Navteq ani TomTom ci Sygic se s kvalitou mapovych podkladu s Waze nemuzou rovnat. Nove otevrena silnice u Rudne - Waze ji mel druhy den po otevreni v podkladech, Sygic i vestavena navigace az po dvou updatech (6 mesicu).
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod MP1 » 16.12.2021 19:14

Skúšal som downgrade. Nejde. Hlási, že už mám nainštalovanú novšiu verziu.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod petzl62 » 16.12.2021 21:25

Katikakus píše:Vypada to, ze drive byl provider mapovych podkladu opravdu Navteq/Here s tim, ze H/K zaroven vyuzivali TomTom live services pro Live Traffic info. Kdo je soucasny dodavatel mapovych poidkladu jsem zatim nezjistil. Ja radeji pouzivam Waze v kombinaci s AA. Ani Navteq ani TomTom ci Sygic se s kvalitou mapovych podkladu s Waze nemuzou rovnat. Nove otevrena silnice u Rudne - Waze ji mel druhy den po otevreni v podkladech, Sygic i vestavena navigace az po dvou updatech (6 mesicu).
xroman píše:@petzl62 - Myslím si, že jsem to napsal dobře. Kia nikde neuvádí, jaké mapy používají, takže ani já si na 100% jistý nejsem, ale vím jedno, že doposud se používali mapy Here a u nových vozů by měly již být mapy nové, od nového poskytovatele. Takže předpokládám, že v "listopadové" aktualizaci jsou již mapy nové, od nového poskytovatele, které se Kia nepodařilo ještě plně upravit, aby chodili alespoň tak, jako to bylo doposud. Doufám, že tento problém se jim podaří brzy odstranit a mapy doplní o informace, na které jsme byli zvyklí. Že nemohu ve vesnicích zadávat čísla popisné a že v mapách chybí rychlostní limity je podle mě chyba. Díval jsem se i na odkaz, který jsi zde vložil a o těchto problémech HERE jsem nevěděl, souhlasím s tím, že mapy HERE bývaly perfektní.

@ DigX - Nový SW není vůbec podle mě špatný, prostředí se mě i líbí o mnoho víc, než předchozí, jen ty mapy jsou problém, resp. jejich obsah. Graficky ale vypadají celkem dobře. A vrátit se k původnímu SW asi opravdu nejde, alespoň v servisu tvrdí že to nejde.

@Osozu - tady jsou dva nadhledy dělané za jízdy a tři nadhledy při zadávaní trasy a klávesnice. Navigační trasa za jízdy je zelená proto, že používám sdílené data z mobilu, takže se načítají informace o dopravě atd.

Asi máte pravdu pánové. Já už se v tom ztrácím... :?
Jak píše Katikakus, mate mě to využívání TT live services pro dopravní info. Každopádně doufám, že koncern s poskytovatelem co nejrychleji zvládne mapy doladit, aby byly přinejmenším použitelné, jako ty předtím. S novým softem problém nemám, až na ty LGBT duhové barvičky a běžící proužky :huh: Ale co s tím nadělám, někdy je méně více... :innocent:
KIA XCEED GT line, 1,5T-GDi,118kW 7°DCTSpotřeba od : 8.9.2023- 6,7l/100km- dle tankování.
Najeto: 67800 km
Vozidlo prodáno- protiúčtem a doplacena Cupra Formentor 1,5TSi 2023
Tímto se s Vámi loučím. Ať Vám to jezdí :thu:
petzl62 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod PetrikLM » 29.12.2021 08:20

Vyšla nová verzia FW s dátumom 14.12.21. Okrem ineho v nej opravili chybu, kde pri zaradeni spiatocky sa na displeji (Gen5W), vpravo od nahladu kamery, nezobrazila grafika cuvacich senzorov. Teraz to uz zobrazuje.
PetrikLM Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd SW (2021)
640 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Yos » 29.12.2021 13:08

Sťahoval si akutalizáciu z Navigation Updater? Mne to nový fw ešte neponúka:(
Yos Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2020)
35000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod Caldik » 29.12.2021 13:14

Ani na oficiálních stránkách, kde jsou info o vydaných aktualizacích není.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Caldik Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion