xroman píše:Tak mám také udělanou "listopadovou" aktualizaci navigačního software a mapy - Kia Optima SW GT. Zde jsou moje poznatky.
- Navigační software se mě líbí, co se týká vzhledu, dobrý kontrast, dobré barevné schéma. Tím to ale končí. Ostatní už je horší.
- KIA začala od listopadové aktualizace místo map HERE používat mapy TomTom, které jsou podle mého názoru výrazně horší než mapy HERE, neobsahují ani zdaleka tolik informací. Mapy HERE už nepůjde nebo nejde stáhnout. Nechápu, proč to udělali.
- Rychlostní limity z map se nenačítají, většinou se zobrazují 3 čárky.
- Ve vesnicích nejsou, alespoň v těch, ve kterých jsem hledal, čísla popisné. Nyní to nabídne většinou jen střed obce a třeba obecní úřad, ale to je vše.
- Nenašel jsem zadávaní pomocí GPS souřadnic, myslím si, že tam není.
- Klávesnice pro zadávaní je velmi malá, je velký problém se dotknout správné - požadované volby
- Dříve velmi pohodlné zadávání, kdy stačilo napsat třeba jen ulici a čp a navigace automaticky nabídla města nebo místa se stejnými údaji, již tak komfortně nepracuje a je kolikrát problém místo vůbec najít.
- Názvy ulic pro malý font není moc vidět.
- Mapy obsahují výrazně méně BZ.
Prostě KIA tím, že nahradila mapy HERE mapami TomTom udělala podle mě velký krok zpátky. Dříve velmi dobrou a použitelnou navigaci tím prostě podle mě znehodnotila. Takže se opět asi budu muset vrátit k Android autu a zrcadlení map Google, Sygic nebo Waze. Je to prostě škoda, že to tak dopadlo. Ale třeba má někdo jiný názor. Za mě je to průšvih a krok zpátky co se týká map.
Katikakus píše:Vypada to, ze drive byl provider mapovych podkladu opravdu Navteq/Here s tim, ze H/K zaroven vyuzivali TomTom live services pro Live Traffic info. Kdo je soucasny dodavatel mapovych poidkladu jsem zatim nezjistil. Ja radeji pouzivam Waze v kombinaci s AA. Ani Navteq ani TomTom ci Sygic se s kvalitou mapovych podkladu s Waze nemuzou rovnat. Nove otevrena silnice u Rudne - Waze ji mel druhy den po otevreni v podkladech, Sygic i vestavena navigace az po dvou updatech (6 mesicu).
xroman píše:@petzl62 - Myslím si, že jsem to napsal dobře. Kia nikde neuvádí, jaké mapy používají, takže ani já si na 100% jistý nejsem, ale vím jedno, že doposud se používali mapy Here a u nových vozů by měly již být mapy nové, od nového poskytovatele. Takže předpokládám, že v "listopadové" aktualizaci jsou již mapy nové, od nového poskytovatele, které se Kia nepodařilo ještě plně upravit, aby chodili alespoň tak, jako to bylo doposud. Doufám, že tento problém se jim podaří brzy odstranit a mapy doplní o informace, na které jsme byli zvyklí. Že nemohu ve vesnicích zadávat čísla popisné a že v mapách chybí rychlostní limity je podle mě chyba. Díval jsem se i na odkaz, který jsi zde vložil a o těchto problémech HERE jsem nevěděl, souhlasím s tím, že mapy HERE bývaly perfektní.
@ DigX - Nový SW není vůbec podle mě špatný, prostředí se mě i líbí o mnoho víc, než předchozí, jen ty mapy jsou problém, resp. jejich obsah. Graficky ale vypadají celkem dobře. A vrátit se k původnímu SW asi opravdu nejde, alespoň v servisu tvrdí že to nejde.
@Osozu - tady jsou dva nadhledy dělané za jízdy a tři nadhledy při zadávaní trasy a klávesnice. Navigační trasa za jízdy je zelená proto, že používám sdílené data z mobilu, takže se načítají informace o dopravě atd.
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: profano