Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod lopo1 » 17.10.2021 20:45

osobne si myslim ze ak je to len SW tak to nie je problem prehrat do predfl modelu vsak technicky sa jedna o rovnaku prevodovku
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod motuz » 18.10.2021 14:51

dnes som bol v servise a pytal som sa na to, technicky je to mozne akurat potrebujes mat na taky ukon relevantny dovod, aspon tak mi to povedali v mojom servise. Tym dovodom myslia nejaku staznost alebo reklamaciu ci uz na prevodovku alebo celkovo motor resp spravanie sa auta. Vtedy pri pokuse o odstranenie problemu ti nahraju novy soft. Takze teoreticky by sa mozno dalo to oneskorenie na kick-downe reklamovat ako chyba ak to vie nova aktualizacia odstranit. Ja osobne som to dnes skusal ale v rezime comfort mi to urcite neprislo 2-3s, skor niekde okolo 1s.
Inac z toho videa zase ta informacia o umelom zvuku z reproduktorov, aj na to som sa v servise pytal a bolo mi povedane ze cez reproduktory sa nic nepridava, potom neviem preco ten majitel tvrdil ze ten umely zvuk cez reproduktory vypol.
KIA PROCEED 1,6 T-GDi GT AZ DCT Dark Penta Metal
motuz Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod lopo1 » 18.10.2021 15:56

niekde vpredu je rezonator ktory ten zvuk pridava riesilo sa to tu alebo niekde na FB skupine pridavanie svuku nejde cez repro ale cez rezonator
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Lubos1 » 18.10.2021 16:21

Hyundai i30N to ma umiestnene na tom istom mieste: https://www.youtube.com/watch?v=knjo66Cxa_E
Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2024 Deluxe White
Škoda Octavia RS TSI 2024
exKIA: XCeed GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 2023, Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2020, Ceed 1.4 GT-Line T-GDI 7DCT 2019
www.autogratis.sk
Lubos1 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod motuz » 18.10.2021 17:39

ano riesilo sa to aj tu, par prispevkov dozadu, ja len ze je to divne ze v recenzii ide taka protichodna informacia a este povie ze ten clovek co pozical auto do testu si to vypol a vyznieva to ako keby vypol pridavanie do reproduktoru, aspon mne to tak prislo z toho kontextu ked to opisoval. V kazdom pripade sa mi vratila dnes Kia zo servisu tak ked si najdem cas tak sa skusim na to pozriet.
KIA PROCEED 1,6 T-GDi GT AZ DCT Dark Penta Metal
motuz Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Yos » 19.10.2021 11:32

Dorazy na kufri ste si svojpomocne upravili, alebo vám ich upravili v servise. Ak áno, aký úkon tam robia?
Yos Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2020)
35000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod Lubos1 » 19.10.2021 11:34

Pod dorazy daju podlozky a je to ok.
Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2024 Deluxe White
Škoda Octavia RS TSI 2024
exKIA: XCeed GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 2023, Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2020, Ceed 1.4 GT-Line T-GDI 7DCT 2019
www.autogratis.sk
Lubos1 Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Skerry911 » 20.10.2021 11:22

Zdravím, jsem na tomto fóru poprvé a potřeboval bych poradit.
Jelikož jsem si Kii Proceed velice oblíbil, chci ji koupit, ale pořád nvm jestli model MY21 nebo MY22.
Na modelu 2022 se mi moc nelíbí falešné průduchy na předním nárazníku, více bijí do očí než na P/F, na kterém by měly být pravé. Je tomu tak? Protože podle videii ( bohužel u mě poblíž žádný proceed v showroomu není, abych se na něj podíval)
se mi zdají taktéž falešné. Můžete mi tedy někdo říct co máte Proceed GT, jestli ty průduchy na bocích jsou falešné nebo jsou opravdové?
Jinak na nový software ať už na displej za volantem a na převodovku jsem se ptal emailem přímo výrobce a napsal mi toto:

“ existuje pouze úprava SW ECU DCT převodovky určená pro vozidla po výměně DCT spojky.
Pro přesnější informace, který ECU upgrade je pro konkrétní vozidlo aplikován, je nutné navštívit Kia dealera.“

“ Jelikož modernizovaný model Ceed (ProCeed) disponuje odlišnou HW výbavou pro multimédia a navigace,
tak není možné využívat stejný SW z modernizované verze, ale přístrojový štít má i u modelu MY2022 stejné
funkce jako MY2021.”

Asi to nebude jen tak získat modernizovaný software no :(
Za podobné peníze mohu mít MY21 i MY22. Do čeho mám podle vás radši jít?
Díky za radu.
Skerry911 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lopo1 » 20.10.2021 13:31

hmno podla mna GTcko vyzera lepsie pofl inak co sa tyka prieduchov tak tie na predfl nie su slepe a vedu vzduch k brzdam dokonca to plati aj pre gtline naraznik vseobecne ze okolo tej zvislej chromovej srandy je otvor na vedenie vzduchu zial podla videi to na pofl vyzera ze je vsetko zaslepene ... no z mojho pohladu je to detail + - ja by som isiel skor do pofl verzie

https://youtu.be/P6GKFOzW1c8?t=43
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod lopo1 » 20.10.2021 13:35

no a teraz som zmatany pretoze pri dalsom videu v narazniku gtline je vidiet ze tam otvor na privod vzduchu je https://youtu.be/tx-MzkNbOPo?t=212
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod RomanS » 20.10.2021 13:38

Před FL tam nějaký průduch pro brzdy je. Mně se líbí starý zadek. Nová maska je zajímavá, ale líbí se mi víc starší decentnější design. Nová světla jsou též zajímavá, ale ty stará taky.
Kia ProCeed GT 2020 1.6 GDI automat + panorama + tažné
Škoda Octavia III 2013 1.2TSI 66kW Ambition
Opel Astra H OPC 2009 2.0T 177kW Sport
Opel Astra H GTC 2006 1.6 85kW Cosmo
RomanS Muž
Přispěvatel fóra

Kia ProCeed GT (2020)
18 km @ 12 l/100km

Příspěvekod Luiz » 20.10.2021 14:21

Pokud je výbava a cena zhruba stejná (nesledoval jsem), rozhodni se srdcem a na pravost průduchů bych vůbec nehleděl. Každému se líbí něco jiného, takže ti každý doporučí něco jiného. Pokud se ti na první pohled líbí více nová verze (zjevně má agresivnější tvary) či starší verze (uhlazenější), kup si ji.
Kia ProCeed GT 2021 Lunar silver
Luiz Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod staper » 21.10.2021 09:42

Ja som kupoval Proceed GT len nedavno, pred necelymi 2 mesiacmi (zaciatok 09/2021) kedze som nevedel kedy sa zacne predavat a dodavat nova verzia. Z mojho pohladu ak by som si mal vyberat teraz, siel by som do novsej verzie.
Co mne osobne trochu vadi na p/f a co by malo byt podla videa na facelifte zlepsene, je uz tu spomenuta reakcia prevodovky na tzv kickdown tj zosliapnutie pedala, hlavne v rezime Comfort. V rezime Sport je to zamna ok.
Za dalsie kvalita cuvacej kamery, je v p/f na urovni prvych fotakov v telefonoch z roku 2000 :D, nechapem ako nieco take mohli dat do auta za 30k€ v roku 2021, najma za sera a po tme v nej nieje skoro nic vidiet, a myslim ze pri tomto aute je cuvacia kamera dost dolezita kedze cez zadne okno toho vela vidiet nieje. Nova verzia toto vylepsuje, mal som moznost vidiet obraz uz z faceliftovej. (inak iba pre informaciu som sa prave dnes pytal v servise co stoji nova kamera z faceliftovej verzie ako ND nahradny diel, ak by som ju chcel skusit nahodit do p/f verzie - 600€ :shock: a nevedeli mi ani povedat ci by do p/f verzie pasovala)
A taktiez by sa mala zlepsit resp obmedzit hlucnost od podvozka a kolies, co sice podla merania v recenzii nepotvrdili, ale dolezity je osobny pocit nie cisla na meraku. Mne osobne hluk od podvozka a kolies zacal vadit hned ako som spravil prvu dlhsiu jazdu, najma kedze som presiel z SUV ktore bolo vyrazne tichsie.

Co sa tyka p/f verzie a prednych vyrezov na vetranie tak ano su prave, otazne je ci su aj ucinne. :? Ja osobne by som sa kvoli tomuto nerozhodoval pri vybere, toto auto hra viac na dizajn ako na realne sportove vlastnosti.
Zvysne veci su skor otazkou vkusu, predne svetla vraj svietia rovnako ale maju naviac hmlovky (ale zase na hmlovky, su ulozene dost vysoko), zadne ine koncovky vyfuku, zruseny "difuzor", a v interiery trochu updatnuty infotainment, a na zadnej stredovej konzole usb porty - ktore tam podla mna tiez mohli byt uz davno.
Vsetko su to v podstate len take drobne upravy a vylepsenia ktore tam mohli byt uz aj skor, ale ktore v celkovom rozhodovany nehraju az taku dolezitu rolu, a je na kazdom co mu viac vadi/vyhovuje.
Toto vsetko su moje osobne dojmy a pocity, a kazdy majitel moze mat na tieto veci iny/svoj nazor :roll:
:kia: Proceed GT 2021 1.6 204hp :kia:
staper Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod lopo1 » 21.10.2021 10:00

no k tomu co si popisal staper podla videii pridam aj to ze už konečne došlo k prepojeniu palubneho PC a infottaimentom t.j. vies si nastavovať veci auta cez velky streovy displej a dotykom a nie len cez volant na budikoch
lopo1 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Yos » 21.10.2021 14:57

Aké sú rozdiely medzi starým a novým sw? Nový look infotaimentu, rozdelenie obrazovky z 3 častí na 2,..?
Yos Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2020)
35000 km @ 8.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed