LED Parkovačky / Světla

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: LED světla

Příspěvekod luboss » 13.09.2009 11:09

Len ide o to ze led napr v stropnom svetle po ich vypnuti aj nadalej (aj ked len velmi slabo a nepatrne) svietia. Na starom fore je o tom napisane viac a jeden z clenov to celkom pekne vyriesil.
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod luboss » 18.09.2009 18:47

Ahoj, co myslite, bolo by možné použiť namiesto klasickych halogeniek (HB3???) v hmlovkach LED žiarovky?(ako denne svietenie)
led11.jpg
led22.jpg
led33.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Axel » 19.09.2009 11:26

líbí se mi jak spousta de...ů v nových oktavkach používá mlhovky pro dení svícení, ale ne jen oni, ale je jich většina...jinak dát led žárovky místo určených do mlhy...no nevím co na to homologace a zákony, ale košér to asi nebude...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod slava » 19.09.2009 12:00

Axel píše:líbí se mi jak spousta de...ů v nových oktavkach používá mlhovky pro dení svícení, ale ne jen oni, ale je jich většina...jinak dát led žárovky místo určených do mlhy...no nevím co na to homologace a zákony, ale košér to asi nebude...

Mně se to ani tak nelíbí, jak mně to se**. (Je mi jasná Tvoje ironie). Ze začátku jsem na ně vždycky blikl, že se asi spletli, ale čuměli jak telata. Zajímalo by mně, co na to říkají pomahači. Kdyby bylo na mně, tak je tak osolím tak, že by se báli je rozsvítit i když by svítit měli. Ale nejsou to jenom řidiči v oktávkách, takových blbů je(jak říkají slováci)neúrekom a to bych se ublikal. Tak jen tiše skřípám zubama a když mně při dešti ha**l oslňuje odrazem od mokré silnice, tak mu na oplátku pěkně bliknu do očí dálkovýma, ať z toho taky něco má, dacan vylízaný. Nevím, jestli jsou opravdu tak tupí, omezení a neznalí, nebo je schválnost a bezohlednost. A nebo, že by frajeřina??
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Berka » 19.09.2009 13:31

Já bych chtěl dát diody do osvětlení RZ. Zatím jsem na ně v obchodě nekoukal, ale nové BMW je používá a vypadá to moc hezky :yes:
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod luboss » 19.09.2009 13:36

Berka píše:Já bych chtěl dát diody do osvětlení RZ. Zatím jsem na ně v obchodě nekoukal, ale nové BMW je používá a vypadá to moc hezky :yes:

ja som ich isty cas pouzival (idu tam 36 mm sufitky) ale teraz som sa vratil ku klasike
svetla.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Berka » 19.09.2009 14:03

Byl tam nějaký problém? Vypadá to přesně tak jak jsem to viděl u BMW. Proč jsi se vrátil ke klasice?
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod luboss » 19.09.2009 15:34

Nie, problemy neboli, neviem proste som tam dal zase klasiku, ale urcite si tam nieco podobne dakedy zase dam :yes:
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod g.man » 19.09.2009 15:56

U těch nových oktávek to co svítí dole nejsou mlhovky, ale právě denní světla. Mám to jako služební auto
Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
g.man Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia Stonic (2018)
1200 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Tony » 19.09.2009 16:11

luboss píše:Ahoj, co myslite, bolo by možné použiť namiesto klasickych halogeniek (HB3???) v hmlovkach LED žiarovky?(ako denne svietenie)
led11.jpg
led22.jpg
led33.jpg

to je zajímavé. myslíš že to jako svítí dostatečně? možná na to denní svícvení ale co v noci?
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod luboss » 19.09.2009 16:25

Tony píše:
luboss píše:Ahoj, co myslite, bolo by možné použiť namiesto klasickych halogeniek (HB3???) v hmlovkach LED žiarovky?(ako denne svietenie)
led11.jpg
led22.jpg
led33.jpg

to je zajímavé. myslíš že to jako svítí dostatečně? možná na to denní svícvení ale co v noci?

na tych fotkach... chlapik to ma v stretavacka a pise, ze je to nedostacujuce v noci, ale aj na zahranicnych eshopoch uvadzaju ze je tato ziarovky vhodna do hmlovych svetiel, tak som rozmyslal, ze by som to pouzil v hmlovkach ako denne svietenie...
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod slava » 19.09.2009 16:41

g.man píše:U těch nových oktávek to co svítí dole nejsou mlhovky, ale právě denní světla. Mám to jako služební auto

A kde teda mají mlhovky? Denní světla bych si představoval, tak, jak je dělají na nových Audi, nebo Opel u Insignie. Tam se mi to líbí.Nevím proč výrobci zůstali u svícení hlavními světlomety? Těch pár diod udělá snad stejnou službu, dlouho vydrží a nejsou tak drahé, jako halogenové žárovky.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod matysekul » 19.09.2009 16:51

slava píše:
Axel píše:líbí se mi jak spousta de...ů v nových oktavkach používá mlhovky pro dení svícení, ale ne jen oni, ale je jich většina...jinak dát led žárovky místo určených do mlhy...no nevím co na to homologace a zákony, ale košér to asi nebude...

Mně se to ani tak nelíbí, jak mně to se**. (Je mi jasná Tvoje ironie). Ze začátku jsem na ně vždycky blikl, že se asi spletli, ale čuměli jak telata. Zajímalo by mně, co na to říkají pomahači. Kdyby bylo na mně, tak je tak osolím tak, že by se báli je rozsvítit i když by svítit měli. Ale nejsou to jenom řidiči v oktávkách, takových blbů je(jak říkají slováci)neúrekom a to bych se ublikal. Tak jen tiše skřípám zubama a když mně při dešti ha**l oslňuje odrazem od mokré silnice, tak mu na oplátku pěkně bliknu do očí dálkovýma, ať z toho taky něco má, dacan vylízaný. Nevím, jestli jsou opravdu tak tupí, omezení a neznalí, nebo je schválnost a bezohlednost. A nebo, že by frajeřina??

Bohužel,Škodovka má takto dělané denní svícení.Konkrétně u nových oktávek.Má rozděleno denní svícení a mlhovky.Taky mně to štve,ale může za to naše legislativa.Abych vysvětlil:denní svícení lze použít pouze tehdy,pokud je zhasnuto veškeré osvětlení.Jenže jsou trubky,které jezdí s denním svícením i za snížené viditelnosti a ty bych rovnou kopal do prdele.Holt malý český člověk se snaží ušetřit za každou cenu.Nehledě na to,že ty supervýhodné ledky,které nic nežerou,je už pouze utopie.Dnešní vysocesvítivá Leddioda má spotřebu i 10W,tak kde je do háje ta super úspora???????
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Berka » 19.09.2009 18:30

slava píše:
g.man píše:U těch nových oktávek to co svítí dole nejsou mlhovky, ale právě denní světla. Mám to jako služební auto

A kde teda mají mlhovky? Denní světla bych si představoval, tak, jak je dělají na nových Audi, nebo Opel u Insignie. Tam se mi to líbí.Nevím proč výrobci zůstali u svícení hlavními světlomety? Těch pár diod udělá snad stejnou službu, dlouho vydrží a nejsou tak drahé, jako halogenové žárovky.

V nárazníku mají jak světla pro denní svícení tak mlhovky. Jsou to dvě paraboly pod jedním sklem.
Berka Muž
KIA Family

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 20.09.2009 11:25

Berka píše:V nárazníku mají jak světla pro denní svícení tak mlhovky. Jsou to dvě paraboly pod jedním sklem.

Přidám pro slávu ilustrační fotku ;)

Obrázek

@Matysekul: .... ta legislativa není jen otázkou ČR, ale celé Evropské unie ;) Vše se řídí Evropskou normou EHK č.46, jejíž částečné znění jsme již tady psal viewtopic.php?p=1325#p1325
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion