Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Příspěvekod Katikakus » 08.08.2020 15:22

GT Line urcite
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod thornych » 08.08.2020 18:43

Má to i xCeed (výbava "75"). Asi to opravdu souvisí s automatickými dojezdy na všech oknech.
Kia xCeed 1.4 T-GDi "75"
Škoda Octavia IV 2.0 TSi SCOUT
ex: Škoda Octavia III FL 1.5 TSi Elegance, Hyundai i30 II kombi 1.6 GDI, Ford Focus 1.8 TDCi, Opel Astra G 1.6 16V, Fiat Punto 1.2, Š. Octavia III 1.6 TDI 4x4, Š. Octavia II 1.9 TDi 4x4
thornych Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod MP1 » 08.08.2020 20:32

Áno súvisí. Na SK má Xceed Gold auto dojazdy na všetkých oknách, má aj doťahovanie. Proceed je od Gt-line s auto dojazdmi na všetkých oknách. Ceed/Ceed SW má auto dojazdy len na GT-Line + doťahovanie kľúčom.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Mirse » 09.08.2020 16:37

Katikakus píše:GT Line urcite
Tak to bude jediná výbava protože druhá nejvyšší u Ceeda TOP to nemá - tak jak to píše MP1

Odesláno z mého YAL-L41 pomocí Tapatalk
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod olin » 10.08.2020 08:49

Já, když parkuji před firmou na slunci, nechávám přední okna stažená o 1 cm. V autě je pak
odpoledne o 20 stupňů méně :thu: , takže by mi tato funkce spíš vadila, pokud by v nastavení nešla vypnout.
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Mirse » 10.08.2020 10:13

Ono se to dá NEaktivovat jednoduše, vlastně normálně dálkovým auto zamkneš jedním krátkým klikem, aktivuje se až tak, že zamykání dálkovým podržíš o nějakou tu chvilku déle dokud se okna nezavřou takže si je můžeš nechat pootevřená v pohodě i s touto funkcí ...
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod kayman » 12.10.2020 12:43

Po 2000km mi stále vadí:
- pomalá DCT prevodovka, ja neviem či to robia všetky dvojspojky, ale každý mi tvrdil ako sú dvojspojky super a rýchle. Ono to platí len pri rozbehu z 0 asi alebo čo. Stačí ísť niekde 50kou, automat zaradí 6, príde značka s maximálkou 80, dupnem na to tak, že zatlačím aj ten spínač na konci, nič, nič, nič a zrazu to vystrelí ako raketa. Alebo minule sa mi stalo, že idem odbáčať doprava, oproti veľa áut, jeden ma pustí. Je pomaly dobieham k miestu odbočenia, že zastavím, ale keď ma niekto pustí, pridám. Chvíľu na seba pozeráme, nohu mám na podlahe a zrazu zase raketa. Musel som vyzerať divno keď mi máva, že poď a ja ešte spomalujem. A je jedno či som v športe alebo nie, aj ten radí vyššie stupne a podraďuje nerád. S týmto súvisí aj prakticky nulové brzdenie motorom, keď idem ku križovatke na šiestom stupni tak sa ani nečudujem. Z kopcom teda schádzam v športe :D.
- kopu maličkostí čo by mohli byť nejako dotiahnuté. Napríklad rádio mám nastavené aby sa vyplo keď vypnem motor a otvoria sa šoférove dvere - proste, aby hralo keď vypnem motor a chcem tam ešte sedieť a počúvať napríklad. Ale ak náhodou potrebujem zapnúť zapaľovanie a nie som na šoférovej strane (napríklad zabudnem zavrieť okno, vták mi pri vykladaní nákupu označkuje predné sklo, alebo dnes som si chcel pozrieť len odjazdené km), nechce sa mi obchádzať auto tak si sadnem za spolujazdca, zapnem zapaľovanie, vykonám činnosť čo som chcel, vypnem zapaľovanie, vystúpim, zamknem auto a ... rádio hrá :). Viem, neotvorili sa šoférove dvere takže auto správne čaká na tento signál a viem, že o pár minút sa vypne. Ale je to také trochu zvláštne lebo auto asi vie, že tam nie som, nie?
- krytka nádrže sa odomyká s odomknutím auta a naopak. Takže na čerpacej stanici vždy vystúpim, automaticky zamknem, zanadávam, odomknem, tankujem a v polke ceste k pokladni zamykám ak si spomeniem. Radšej by som bol za tlačidlo vnútri na odomknutie, napríklad na Shell nerád chodím lebo ma tam vždy otravujú týpci čo mi chcú natankovať, na starom aute mali smolu lebo som im to neodomkol :D
- pri manuálnom radení prevodou pákou dopredu dozadu (prečo to nespravili naopak ako v rally? :D) neviem aký prevodový stupeň mám zaradený lebo mi tam stále svieti čo auto si myslí, že chcem mať zaradené.. Zase musím pochváliť, že keď mám napríklad tretí/štvrtý stupeň a idem 80, prepnem na automat, radí to pekne postupne na 7. Žiadne divné skoky, toto je fakt.
DOPLNENÉ:
- hlavová opierka, neskutočne mi vadí, musím mať hlavu nepohodlne dopredu naklonenú, svokor to má v treťom Riu ešte horšie, aj preto som si to na skúšobnej jazde až tak nevšimol, no po dlhšej jazde, alebo keď nejako zle spím v noci a ma trochu krk bolí tak mi to dosť vadí.. :( Neviem či je to len nejaká vlastnosť Kie, ale šiel som v mazde, v citroene, v toyote - tam bol opierka úplne fajn.
- aktuálna spotreba je len zobrazená nejakýcm posúvatkom, pri jaze rozmýšľať a lúštiť koľko to je.. To je taký problém zobraziť číslo? Alebo dať možnosť na výber? Zapínať telefón a párovať s osb2 diagnostikou sa mi nechce pri každej jazde.
kayman Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed SW III (2020)
22000 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 12.10.2020 13:53

Ahoj, nevím ale mě většina tvých stížností nebo nedostatků připadá trochu malicherná, ta převodovka je ok, dělá to tak - chce to víc než 2000km abysi se s ní sžil, uvidíš za půl roku ti to vůbec nepřijde a (problémy) vymizí - opačný gard kvaltů se taky naučíš používat...
Rádio to tak dělá - kde je jaký problém,pokud chceš v autě sedět a poslouchat rádio stačí pootočit klíčem (pokud ho máš) trochu a rádio se zapne, kontrolky zůstanou nečinné.
Opěrka: není polohovatelná na 3 polohy (myslím dopředu a dozadu, ne nahoru dolů) a nemáš ji tím pádem v té přední? - já to tak mám a kdybych ji měl v té přední asi by opravdu trochu vadila, mám ji v té prostřední...

U tankování je to stejné - za pár měsíců ti to vůbec nepřijde, prostě si natankuješ, zamkneš a jdeš platit....

Aktuální spotřeba tam jasně že je, zrovna tak i celková do té doby než ji vynuluješ - když máš uprostřed kapličky znázorněnou tu rychlost velkými číslicemi - klikni prvním tím levým kolečkem nahoru - bude tam aktuální, klikneš ještě jednou a bude celková - obě tam jdou i vyresetovat...
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod kayman » 12.10.2020 17:00

To neviem či si zvyknem, na toto som citlivý, to sa mi už lepšie šlo vo Felícii so 40kW kde som síce šiel pomaly ako pešo, ale podradil som veľmi rýchlo a hneď bolo cítiť (teda, otázka či bolo :D), že sa niečo deje. Skôr mi to časom prestane tak vadiť. Automat máme kvôli žene, len som veril, že dvojspojka je rýchla. Keby aspoň ukazovalo stále stupne v tom manuálnom režime, ale pri treťom stupni mi to ukáže kľudne 6 a šípka hore. Hej, treba si to pamätať, ale pri manuálnej prevodovke mám už tú fyzickú pamäť v ruke keď viem čo som zaradil. Hore/dole môže byť ktorýkoľvek prevod. V zápchach som, ale rád, že tam ten automat mám a aj z križovatiek sa nesnažím a idem medzi prvými. Potom ma zase všetci dobehnú lebo ja sa zastavím pre gps maximálke (+3 km/h podľa auta).

To rádio som inak myslel, viem ako ho zpanúť aby len rádio hralo. Ja si niekedy idem pozrieť km alebo neviem čo, posledne syn chcel za volant tak si tam posedel a potom sme vyšli von cez spolujazdca (kam som si presadol). Vypnem auto, vystúpime, zamkneme, zapne sa alarm a rádio hrá. Proste by som čakal, že tu sa vypne lebo asi sa nebudem kľúčom zamykať a zapínať alarm keď tam sedím. Vypne sa vlastne len kvôli tomu aby sa batéria nevybila. Alebo ten alarm nemá pohybové senzory alebo iné na čo, že je niekto vnútri, potom by to možno malo zmysel.

Opierku mám vzadu, kebyže je vpredu tak už šoféruje len žena :D. Neviem, ten tvar je taký nahnutý dopredu a ja mám ais ideálnu výšku aby mi to nesadlo alebo čo. Aj keď si pozrieš fotky tak kia má hlavové opierky vpredu najviac dopredu zaklonené a mne ten vrch vytláča hlavu dopredu a mám ju presne ako sa nemá sedieť - ako za notebooku na stole skrčený. Nie až toľko, no po dlhšej trase to cítim. V Riu som si tú opierku otočil, ale to som šiel len krátku trasu a bezpečné to asi nebude.

Tankujem málo tak to potrvá si zvyknúť :). Niekde som videl fotku tých tlačítok naľavo od volantu kde sa nastavuje napríklad osvetlenie palubovky a bol tam dajaký popis na plošáku, že fuel cap alebo niečo také, takže je to pripravené aj na tlačítko. Zase niekto je lenivý to stláčať a bude nadávať, že to zabudol otvoriť :D.

No ja to mám trochu inak, ked mám rýchlosť veľkými číslami, hore sa zobrazí Informácia o jazde (km, spotreba a čas, je to za poslednú jazdu, ale ráta to aj niekoľko jázd za nejaký počet hodín, takže cesta ráno do práce je jedna jazda, domov po 8 hodinách je druhá jazde, ale ísť na nákup a späť je jedna jazda), ešte hore je celková, ktorá sa dá resetovať (opäť km, spotreba a čas), posledný krát hore zobrazí priemernú nulovateľnú spotrebu a potom len takú čiaru s ukázanými 0, 10, 20 a 30l/100km a po tejto úsečke behá jazdec čo ukazuje aktuálnu spotrebu. Či je to 5.5 alebo 7 je dosť ťažko odhadnúť. Reálne číslo neukazuje. Môžem to odfotiť.
kayman Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia Ceed SW III (2020)
22000 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod jozzo » 12.10.2020 20:18

Mám manual, ale čo ma štve a povedzte mi, či toto tak má byť. Chcem rychlo vyśtartovat , stojim na stopke, potrebujem rychlo sa zaradiť do prudu vozidiel, čiže čo najlepšie zrýchliť. Jednotka povedzme do 3000 ot, potom dvojka, preradim, pustim spojku stlacim plyn a chviľu nič sekunda aj niečo? Proste premlka. Ked preradim ako šlimak tak v pohode reaguje plynový pedál hneď. Ostatné radenie hore už stiha reagovať celkom ok. Len tá reakcia plynoveho pedalu z 1 do 2 je čudná..
KIA Sportage 1,6 Tgdi Gold Mhev 7DCT, Experience green 2023....
Kia Ceed 2019 1,4 MPI Silver+Silver pack - predané
Kia RIO III EX 1.25 - predané
Seat Leon 1,9 TDI - predané
jozzo Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 12.10.2020 20:58

@jozzo ... dle podpisu mas benzin 1,4 MPI ... neboj se motor vytocit vyse nez jen 3.000 otacek Maximalni vykon mas prece az kolem 5.500 otacek, ne?
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MP1 » 12.10.2020 22:14

@jozzo Emisie. Rio 1.4 MPi robí to isté. Až pribrzdí auto pri preradení.
Nový Stonic 1.2 MY2021 má nový motor - iný objem. MY2020 ide lepšie ako 1.4 MPi, nemá to oneskorenie po preradení. MY2021 už je utlmený a správa sa ako tvoja Ceed 1.4 MPi.

Ak sa doteraz nerobilo čipovanie atmosférických motorov, teraz to už zmysel dávať bude. Len čo s emisnou kontrolou? Pred emisnou by to bolo dobré vrátiť späť a po emisnej custom soft.

Edit: Ešte jednu vec som zabudol. @jozzo keby si sa povozil so svojím autom pred tým ako som ti tam nahral opravený software motora, tak ho ani nekúpiš. Prvé autá mali ťah akoby bola zatiahnutá ručná brzda. Normálne jazda o život. Absolútne žiadne zrýchlenie. Otáčky aspoň 4000 a aj tak žiadny záťah. Potom vyšla oprava a už to začalo chodiť ako Ceed JD s 1.4 MPi.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod lubos550 » 10.11.2020 09:28

Takze s nastupom zimy by myslim celkom potesilo, keby mali vsetky modely KIA rozmrazovanie celneho skla (elektricka spirala prefukovana ventilatorom na celne sklo). :)
Skoda Fabia Combi 1,0 TSI, 70kW - 5,0l/100km - 3000km
KIA Rio 1,25 CVVT, 62kW - 5,6l/100km - 160000km - predane
lubos550 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mickey mouse » 11.11.2020 19:15

V každém případě si zaslouží vozy KIA kvalitnější autorádia, která budou držet signál a nebudou při zapojení čehokoliv co není KIA mít tendenci šumět. V tomto KIA za konkurencí s kvalitou silně pokulhává a ví proč na ně nedává 7 letou záruku.
mickey mouse Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod thornych » 11.11.2020 20:10

Napadají mě 2 věci (nevím, jestli už nebyly zmíněné):
1. Kvalita a dolnost laku je dost mizerná. Na relativně drahé metalíze je vidět "pomerančová kůra" a odolnost je dost podprůměrná
2. Asi drobnost, ale několikrát mě rozčílila - Mám nastavené automatické zamykání o odemykání. Bohužel když jsou klíčky v zapalování a otevřu řidičovy dveře, zbytek auta se neodemkne. Takže následně obíhám auto a mačkám tlačítko pro odemknutí. Mnohem logičtější je řešení u jinýh značek, kdy se při otevření řidičových dveří odemkne i zbytek auta. Ale asi jde o zvyk...
Kia xCeed 1.4 T-GDi "75"
Škoda Octavia IV 2.0 TSi SCOUT
ex: Škoda Octavia III FL 1.5 TSi Elegance, Hyundai i30 II kombi 1.6 GDI, Ford Focus 1.8 TDCi, Opel Astra G 1.6 16V, Fiat Punto 1.2, Š. Octavia III 1.6 TDI 4x4, Š. Octavia II 1.9 TDi 4x4
thornych Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion