Po 2000km mi stále vadí:
- pomalá DCT prevodovka, ja neviem či to robia všetky dvojspojky, ale každý mi tvrdil ako sú dvojspojky super a rýchle. Ono to platí len pri rozbehu z 0 asi alebo čo. Stačí ísť niekde 50kou, automat zaradí 6, príde značka s maximálkou 80, dupnem na to tak, že zatlačím aj ten spínač na konci, nič, nič, nič a zrazu to vystrelí ako raketa. Alebo minule sa mi stalo, že idem odbáčať doprava, oproti veľa áut, jeden ma pustí. Je pomaly dobieham k miestu odbočenia, že zastavím, ale keď ma niekto pustí, pridám. Chvíľu na seba pozeráme, nohu mám na podlahe a zrazu zase raketa. Musel som vyzerať divno keď mi máva, že poď a ja ešte spomalujem. A je jedno či som v športe alebo nie, aj ten radí vyššie stupne a podraďuje nerád. S týmto súvisí aj prakticky nulové brzdenie motorom, keď idem ku križovatke na šiestom stupni tak sa ani nečudujem. Z kopcom teda schádzam v športe

.
- kopu maličkostí čo by mohli byť nejako dotiahnuté. Napríklad rádio mám nastavené aby sa vyplo keď vypnem motor a otvoria sa šoférove dvere - proste, aby hralo keď vypnem motor a chcem tam ešte sedieť a počúvať napríklad. Ale ak náhodou potrebujem zapnúť zapaľovanie a nie som na šoférovej strane (napríklad zabudnem zavrieť okno, vták mi pri vykladaní nákupu označkuje predné sklo, alebo dnes som si chcel pozrieť len odjazdené km), nechce sa mi obchádzať auto tak si sadnem za spolujazdca, zapnem zapaľovanie, vykonám činnosť čo som chcel, vypnem zapaľovanie, vystúpim, zamknem auto a ... rádio hrá

. Viem, neotvorili sa šoférove dvere takže auto správne čaká na tento signál a viem, že o pár minút sa vypne. Ale je to také trochu zvláštne lebo auto asi vie, že tam nie som, nie?
- krytka nádrže sa odomyká s odomknutím auta a naopak. Takže na čerpacej stanici vždy vystúpim, automaticky zamknem, zanadávam, odomknem, tankujem a v polke ceste k pokladni zamykám ak si spomeniem. Radšej by som bol za tlačidlo vnútri na odomknutie, napríklad na Shell nerád chodím lebo ma tam vždy otravujú týpci čo mi chcú natankovať, na starom aute mali smolu lebo som im to neodomkol

- pri manuálnom radení prevodou pákou dopredu dozadu (prečo to nespravili naopak ako v rally?

) neviem aký prevodový stupeň mám zaradený lebo mi tam stále svieti čo auto si myslí, že chcem mať zaradené.. Zase musím pochváliť, že keď mám napríklad tretí/štvrtý stupeň a idem 80, prepnem na automat, radí to pekne postupne na 7. Žiadne divné skoky, toto je fakt.
DOPLNENÉ:
- hlavová opierka, neskutočne mi vadí, musím mať hlavu nepohodlne dopredu naklonenú, svokor to má v treťom Riu ešte horšie, aj preto som si to na skúšobnej jazde až tak nevšimol, no po dlhšej jazde, alebo keď nejako zle spím v noci a ma trochu krk bolí tak mi to dosť vadí..

Neviem či je to len nejaká vlastnosť Kie, ale šiel som v mazde, v citroene, v toyote - tam bol opierka úplne fajn.
- aktuálna spotreba je len zobrazená nejakýcm posúvatkom, pri jaze rozmýšľať a lúštiť koľko to je.. To je taký problém zobraziť číslo? Alebo dať možnosť na výber? Zapínať telefón a párovať s osb2 diagnostikou sa mi nechce pri každej jazde.