Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod Rives » 16.10.2019 14:59

Uff.. :D Ale veď tam sa ti kociar zmestí :D načo ti GTcko :D
:kia: Proceed GT 1.6 T-GDI, A7 DCT, 150kW/204k (Blue Flame) :SK:
EX: KIA Ceed SW, Platinum + GT Line, 1.6 CRDi, M6, 100kW/136k (Dark Gun Metal)
Rives Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod only_one » 16.10.2019 15:22

Range mám jako něco zajímavého, připravujeme expedici, tahám s tím koně a auta když je třeba, ale už má svoje léta, není to nic spolehlivého ani levného na provoz, žena s tím nechce jezdit, blbě se jí do toho nastupuje a sousedi se toho bojí :P mě to samozřejmě baví, ale člověk nikdy neví, kde ho to nechá :-D a má to 2,7tuny prázdné, což není nic pro běžné odtahovky. Takovej Fiat odtahovej speciál by to vysloveně rozmáčklo :-D

Range má svuj vlastní svět, aut mám víc :-D ale jsou to už takové speciality, uloženky pro radost, co se do normálního provozu moc nehodí. Ale na běžné ježdění se mi teď jeví taková poslední možnost pořídit něco nového "normálnějšího", pořád to je jěště relativně dostupné, pořád ještě jakž takž normální koncepce bez baterek, 48V sítě, bez plug in čehosy. Pokud se skutečně EU rozhodne aplikovat pokuty za CO2 nad ty hranice 90g/km tak ty auta budou stát raketu za pokutu, nebo příplatek za ty hybridní <> a nebo dostanou příšerné motory a jezdící baterky mají ještě tak 10 let před sebou, než to půjde normálně používat. Takže tak nějak proč GTčko nebo něco podobného...
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod rotoped64 » 16.10.2019 15:29

only_one píše:...
Ale na běžné ježdění se mi teď jeví taková poslední možnost pořídit něco nového "normálnějšího", pořád to je jěště relativně dostupné, pořád ještě jakž takž normální koncepce bez baterek, 48V sítě, bez plug in čehosy. Pokud se skutečně EU rozhodne aplikovat pokuty za CO2 nad ty hranice 90g/km tak ty auta budou stát raketu za pokutu, nebo příplatek za ty hybridní <> a nebo dostanou příšerné motory a jezdící baterky mají ještě tak 10 let před sebou, než to půjde normálně používat. Takže tak nějak proč GTčko nebo něco podobného...

Pod tohle bych se podepsal. Já kvůli tomu teď pořizuji Mazdu 6, protože to nemá turbo, filtr pevných částic, zato to má dobrý podvozek a je radost s tím jezdit. ProCeed na tom bude podobně...

Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk
-------------------------------------
Současné přibližovadlo: Mazda 6 Wagon 2.0 2019, MT Machine Gray
Předchozí Ford Focus 1.8 TDDi 2003
rotoped64 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lubos550 » 17.10.2019 07:43

Buducnost sa dost jasne crta v "downsizingu":

https://www.rouming.cz/roumingShow.php? ... iTurbo.jpg
Skoda Fabia Combi 1,0 TSI, 70kW - 5,0l/100km - 3000km
KIA Rio 1,25 CVVT, 62kW - 5,6l/100km - 160000km - predane
lubos550 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod hoodoo » 17.10.2019 08:02

only_one píše:Vejde se do Proceedu rodinka s kočárem?

Před Proceedem jsem měl trojkovou lagunu GT (GrandTour, kombi prostě) a přesto že to bylo o fous větší, kufr má rozdíl jen pár centimetrů. S autem jsme byli nejdál cca 1500 km, 2 dospělí a jedno 7 měsíční dítě. Já a žena jsme měli dohromady 2 malý batohy (2x 30l), a stejně to auto bylo plný po střechu. A to nejen v kufru, ale i jako spolujezdec byl připoutaný 120l batoh, pod nohama nacpaný tašky, a matrace do postýlky byla mezi tím batohem a sedačkou, takže vnitřní zpětné zrcátko bylo fakt k ničemu. Předpokládám že až pojedeme na hory, bude to s Proceedemvlepsi, protože už nepojede i postýlka a kočár, sice pojede víc bot, oblečení a hračky stylu sáňky a lyže, ale to už není takový peklo... Tzn co mě se týče, pro rodinu se 2 dětmi bez kočárku je to v pohodě.
hoodoo Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
70000 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod Luke » 17.10.2019 13:52

Ja jsem si vybral Proceeda jako auto pro rodinu se dvemi detmi, do ted jsem jezdil s hatchbackem, takze umim se uskromnit, ale odpoved na tvoji otazku je, ze kocar se vleze.
Pokud vozis kocar s korbou, pak je to tak tak a musis uvazovat, jak to tam skladat, pri vyberu kocaru je nutne se zamerit, jak moc jde sklopit strecha korby, tu potrebujes zasunout dosadu pod roletku.
Proceed ma plytsi kufr cca o 3cm nez SW, je to malo, ale nekdy u toho kocaru ty 3cm hrajou velkou roli, napriklad kdyz se u kocaru zbavis korby, tak u SW nalozis podvozek a na to sportovni nadstavbu na sebe dozadu na sirku a zavres roletku, zbava ti pak jeste pulka kufru. U Proceeda tohle diky tem o 3cm mene uz nejde, resp jde, ale nezavres roletku.
Pokud budes vozit kocar + spoustu veci, tak ja se treba naucil skvele vyuzivat tu prvni schranku pod dnem kufru, kdyz koupis kratkou korbu, lze odklapet i s nalozenym kocarem, pokud ta korba je delsi, pak omezene(nebo musis zvazit otoceni korby vzhuru nohama - riziko vysypani vsech hracek, prikryvek, atd, ale pak je to dostupne). To jsou me prakticke zkusenosti.
P.S. misto jako u Range Rovera necekej a zatah taky ne :-D

Ke spotrebe - ikdyz nemam rad tema spotreby a honice spotreby, proto jsem utekl od Toyoty a hybridnich uchylu tady, tak neco ti k tomu napisu:
Mam slabsi 1,4T a moc zalezi kde a jak jezdis, jestli bydlis ve vetsim meste, jezdis kolony a do prace to mas 10-15km, budes se tezce dostavat pod 8,0L, pokud pojedes okresky na pohodu, klidne za 6. Kdyz jedes ostre, tak i s 1,4T za 11-12L. A zkusenost palubak vs realita je u mne opacna, nez treba u Rivese, moje auto ukazuje o 0,4-0,5l na 100km mene nez je realita.
Proceed 7DCT GTline PLUS
Luke Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed (2019)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod rs.radek » 17.10.2019 14:21

Pro beznou ctyrclenou rodinu je Proceed velikostne naprosto v pohode. Kocar uz nevozime ale urcite by se vesel, vzdy mas moznost vyjmout spodni boxy a tim zvetsit hloubku kufru. Hluboky kocar mas stejne na kratky cas a pak prejdes na sportak ktery je skladnejsi.
Jinak ja mam s GT najeto 9000km a komplet prum. spotreba je 8 litru. Nejezdim teda moc velkomesta a zacpy. Jinak stridani jizdnich stylu eko/normal/sport cca 20/60/20%.
rs.radek Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod only_one » 17.10.2019 15:11

9litrů je pohoda :-D to je skoro zadarmo. Ono nejvíc bolí, když musím dojet a natankovat 105 litrů N95 a vydrží mi to pár dní :D

Máte někdo střešní okno v proceedu?
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod hoodoo » 17.10.2019 15:35

okno tam mám, co bys potřeboval?
hoodoo Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
70000 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod only_one » 18.10.2019 13:24

zajímala by mě fotka ze spodní strany, o kolik je snížená střecha s panoramatickým oknem do interieru
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod tyma » 18.10.2019 18:04

Mylsim ze 3-5cm nizsie ako bez ked som to pozeral
tyma Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Rives » 18.10.2019 18:18

Fuha. Tak tam by som sa už nezmestil. :D
:kia: Proceed GT 1.6 T-GDI, A7 DCT, 150kW/204k (Blue Flame) :SK:
EX: KIA Ceed SW, Platinum + GT Line, 1.6 CRDi, M6, 100kW/136k (Dark Gun Metal)
Rives Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod hoodoo » 18.10.2019 19:48

Mám 182 cm, sedačka úplně dole (přesto bych jo dal ještě níž, furt mi přijde dost vysoko, nemám takovej ten race feeling) a strop mě nijak netrápí, mám tam místa na 4 prsty furt
hoodoo Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
70000 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod tyma » 19.10.2019 21:32

Ja sa teda do proceedu s 186 cme do zadu s vystretou hlavou nedam
tyma Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod MP1 » 19.10.2019 22:09

V nedeľu ide na AutoMotorSport HD relácia Fast Lap. Christian Menzel testuje Proceed GT. Ide to o 01.25, 12.25, 21.35.
Čas na kolo mala Kia o 5 tisícin lepší ako Mégane RS. Menzel priznal, že to ani nemá s čím porovnávať, že to nie je celkom ok porovnávať s Méganom.
Na moje prekvapenie auto celkom chváli. Vyzdvihol možnosť manuálnej prevodovky a auto celkovo doporučuje vzhľadom na cenu a ponúkanú výbavu a výkon.

PS. môj krátky Ceed už je v bazáre a na novom Proceede už mám najazdených 700 km.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed