Ja jsem si vybral Proceeda jako auto pro rodinu se dvemi detmi, do ted jsem jezdil s hatchbackem, takze umim se uskromnit, ale odpoved na tvoji otazku je, ze kocar se vleze.
Pokud vozis kocar s korbou, pak je to tak tak a musis uvazovat, jak to tam skladat, pri vyberu kocaru je nutne se zamerit, jak moc jde sklopit strecha korby, tu potrebujes zasunout dosadu pod roletku.
Proceed ma plytsi kufr cca o 3cm nez SW, je to malo, ale nekdy u toho kocaru ty 3cm hrajou velkou roli, napriklad kdyz se u kocaru zbavis korby, tak u SW nalozis podvozek a na to sportovni nadstavbu na sebe dozadu na sirku a zavres roletku, zbava ti pak jeste pulka kufru. U Proceeda tohle diky tem o 3cm mene uz nejde, resp jde, ale nezavres roletku.
Pokud budes vozit kocar + spoustu veci, tak ja se treba naucil skvele vyuzivat tu prvni schranku pod dnem kufru, kdyz koupis kratkou korbu, lze odklapet i s nalozenym kocarem, pokud ta korba je delsi, pak omezene(nebo musis zvazit otoceni korby vzhuru nohama - riziko vysypani vsech hracek, prikryvek, atd, ale pak je to dostupne). To jsou me prakticke zkusenosti.
P.S. misto jako u Range Rovera necekej a zatah taky ne

Ke spotrebe - ikdyz nemam rad tema spotreby a honice spotreby, proto jsem utekl od Toyoty a hybridnich uchylu tady, tak neco ti k tomu napisu:
Mam slabsi 1,4T a moc zalezi kde a jak jezdis, jestli bydlis ve vetsim meste, jezdis kolony a do prace to mas 10-15km, budes se tezce dostavat pod 8,0L, pokud pojedes okresky na pohodu, klidne za 6. Kdyz jedes ostre, tak i s 1,4T za 11-12L. A zkusenost palubak vs realita je u mne opacna, nez treba u Rivese, moje auto ukazuje o 0,4-0,5l na 100km mene nez je realita.