Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod Rives » 29.09.2019 16:27

Pekne to máš ;)
:kia: Proceed GT 1.6 T-GDI, A7 DCT, 150kW/204k (Blue Flame) :SK:
EX: KIA Ceed SW, Platinum + GT Line, 1.6 CRDi, M6, 100kW/136k (Dark Gun Metal)
Rives Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Rives » 30.09.2019 10:02

Prepínač svetiel...
Nerozumiem prečo medzi AUTO a Stretávačky dali parkovačky.
0-AUTO-parkovačky-stretávačky.
Keď si medzi tým chcem prepnúť, tak musia na chvíľu zhasnúť svetlá.
Na predchádzajúcom JD modeli to bolo logické poradie
0-parkovačky-stretávačky-AUTO.
Bežne som jazdil na AUTO, ale keď som chcel svetlá kvôli počasiu, tak som prepol na stretávačky, potom keď som zas chcel aby už šli v AUTO móde tak som prepol, bez toho aby zhasínali...
Buď som to nepochopil, alebo je to totálna kravina... :?
Rives Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod mv12 » 30.09.2019 11:23

Já nevím, ale přijde mi to logičtější. Samozřejmě při tvém použití byla asi výhodnější púvodní varianta, ale ne o moc, nebo jsem úplně nepochopil, proč bys tím přepínáním teď světly nějak často blikal.
Máš to na auto, nesvítíš a kvůli počasí to zapneš. Nic přeblikávat nebude. Pokud by to na automatice svítilo, tak by to sice přebliklo, ale proč bys to přepínal? Když špatné počasí pomine, přepneš to zpět na auto, světla zhasnou v automatice a opět tedy nic neblikne. Takže jediná reálná varianta, kdy to blikne, je, že bys to na automatiku přepínal zpět až za tmy. To je sice možné, ale asi to není obecně nejčastější varianta co nastane...

Naopak, to co mám na JD ceedu já, je podle mne horší, protože auto režim taky rád používám, ale musím ho z nuly zapínat a pak vypínat zase do nuly před a po skoro každé jízdě (pokud tedy očekávám, že budu muset někde cestou svítit - tunely, tma atd.) Každé zapnutí a vypnutí automatiky tak znamená blikání. Kdybych to nechával na automatice, tak zbyčně blikám a k tomu ještě svítím mnohem víc. Parkuji totiž v garáži, kde je sice I okno, ale automatika tam stejně vždy světla (zbytečně) rozsvítí. Stačí tam vjet, nebo kdykoli přijít k autu a odemknout, nebo při odjezdu nastartovat atd.
No a kdykoli tedy světla při příjezdu vypínám z automatiky na nulu, nebo při odjezdu zapínám, , tak to jde přes potkávačky, parkovačky, takže rozhodně blikám mnohem častěji než ty a pořadí z nového Ceeda toto eliminuje...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Rives » 30.09.2019 11:25

Zrejme je to dosť subjektívne.
Príklad prepínania v tme je že idem niekam ale svetla na AUTO nesvietia. zapnem si.
zotmie sa a chcem dať AUTO, lebo nechcem ich zabudnúť v polohe zapnuté. Tak prepnem na AUTO.
Ja to totiž stále nechávam v AUTO. Preto mi to teraz pripadá nelogické.
V tvojom prípade ako píšeš je to zrejme výhodnejšie.
Rives Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod mv12 » 30.09.2019 11:36

Možná kdyby bylo pořadí 0-Auto-potkávačky-obrysovky, dávalo by to větší smysl a asi by se to zbytečné přeblikávání eliminovalo nejvíc.
Kolikrát většina lidí použije obrysovky??? (pominu-li, že to někdo používá jako zadní denní svícení, ale to stejně s novou verzí Ceeda odadlo). Jen nevím, jestli to třeba neodporuje legislativě.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Rives » 30.09.2019 12:34

Prečo, a ako som prišiel na to že to poradie pozícií je zmenené je, že som chcel prepnúť vnoci z AUTO na obyčajné stretávačky, aby mi nefungovali automatické diaľkové.
Chcel som si prepínať sám...
A tak som musel ísť cez parkovačky. Preto mi príde logické mať tie dve polohy vedľa seba...
Z nejakého dôvodu to zrejme zmenili...takže sa s tým budem musieť zmieriť :)
Je viac vecí čo nechápem...
Na predchádzajúcej verzii bol displej pre klímu, teraz ho dali preč a dali tie čísla do koliesok.
Nerozumiem prečo nevytiahli na veľký displej nejakú obrazovku s teplotami...
Niečo ako má sportage (aj keď si to treba prepnúť) zmenu teploty ukáže v aktuálnej obrazovke.
Taktiež mi chýba na strednom displeji teplota okolia. Je tam čas, vpravo pripojený telefón a vľavo b y sa tá teplota hodila.
Takto ma pasažieri otravujú :) na JD si to pozreli sami na displeji v palubovke.
Detaily...
Čo už :)
Rives Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod hoodoo » 30.09.2019 12:45

Vnitřní teplota zobrazena v kolečku mi přijde super. Naopak mě vytáčel aktuální Sportage, kde abych zjistil teplotu (vnitřní i venkovní) tak jsem musel zapnout zobrazení na displeji a mapu jsem neviděl :/
Ale úplně souhlasím s tím, že venkovní teplota měla být zobrazena na středovém displeji, tahle informace mi mezi budíky vlastně příjde zbytečná. Kdyby to šlo nějak hacknout jako třeba youtube, bylo by to super :D
hoodoo Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
70000 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod mv12 » 30.09.2019 13:42

Jo jo, čas a venkovní teplotu u JD na středovém displeji si nemůžu vynachválit. Byl jsem na to zvyklý už i z minulého auta a dost by mi to chybělo.
Displej klimy u JD nemá chybu. To jsem taky udiveně koukal, proč to tak v nové verzi zmršili.. . Čísla v kolečku by byla OK, ale nejsou za jasnějšího počasí k přečtení... To buď auto testovali jenom v noci a nebo někdo šetřil za každou cenu a dal tam nejlevnější náhražku, co vyhrabal někde asi na aliexpressu To je prostě k nepochopení a kazí to jinak super interiér a uživatelský komfort.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Luke » 30.09.2019 22:53

Rives píše:Prepínač svetiel...
Nerozumiem prečo medzi AUTO a Stretávačky dali parkovačky.
0-AUTO-parkovačky-stretávačky.
Keď si medzi tým chcem prepnúť, tak musia na chvíľu zhasnúť svetlá.
Na predchádzajúcom JD modeli to bolo logické poradie
0-parkovačky-stretávačky-AUTO.
Bežne som jazdil na AUTO, ale keď som chcel svetlá kvôli počasiu, tak som prepol na stretávačky, potom keď som zas chcel aby už šli v AUTO móde tak som prepol, bez toho aby zhasínali...
Buď som to nepochopil, alebo je to totálna kravina... :?

O jakych parkovackach mluvis? Vzdyt Proceed ma svetla s dennim(ice cube) a klasicky led projektor. Kdyz prepnes z AUTO o jedno vys, nic se na svetlech nezmeni(pokud je svetlo), zustanou svitit denni(ice cube).
Aspon u mne to takto funguje, pokud je dost svetla, sviti auto denima, stejne jako by to bylo v poloze bezprostredne nasledujici.

Co mne vytaci mnohem vice je to, ze kdyz chci je sportovne(s DCT), nevidim jaky mam zarazeny kvalt, pokud mam nohu na plynu, ale vidim tam stupidni napovedu, jaky kvalt bych podle nejakeho KIA programatora tam mel mit.
Chapu to v rezimu normal, jeste nejake pochopeni bych mel v rezimu sport, ikdyz velmi male...ale kdyz se prepnu do sport, a neradim jen padly, ale prepnu si fakt paku natvrdo do manualu, ocenil bych zobrazeny kvalt natvrdo, ne bohuzel, ten kvalt tam je videt jen kdyz neslapu na plyn. Kdyz ho seslapnu, je tam zelenym, co bych tam podle nej mel dat i v sport + manual rezim. To musel delat kreten.

Dalsi vec je, ze pokud pri ostrejsi jizde necham automat radit a nekecam mu do toho padlama, pak toci dvojku, trojku az do omezovace i pres to, ze auto jen rve a uz tam nema tah(pres 5,5tis), je mnohem lepsi preradit a eliminovat to mrtve misto. Zase chapu, ze v normalu to takto funguje, ale ve sportu to nechapu.

Porovnaval jsem rozdily mezi normal a sport a zatim jsem prisel pouze na strmejsi reakci plynoveho pedalu, lehce to jde vyzkouset na rovnem useku, nastavim si nejakou rychlost, na nejaky kvalt v pomerne vysokych otackach, aby mi uz sport nemohl podradit. Drzim pedal tak, aby auto na normal nezrychlovalo a pak tuknu do tlacitka sport(nohou ani nehnu) a auto zacne zrychlovat - strmejsi prubeh plynoveho pedalu.

Dalsi poznamku bych mel tady k nemomu, kdo psal, ze po nastartovani dela trojklik vypnuti asistenta jizdy v pruhu, vypnuti start stop a tempomat? Tak to prvni si muzes vypnout v menu a nemusis to porad vypinat, pokud to nepouzivas. To druhe se mi nevim jak podarilo, ze kdyz jsem start stop za jizdy vypnul, tak po kratkem(10min) zaparkovani a rozjeti zustal vypnuty.

LKAS - nekdo tady psal, ze s tim jel 10min na dalnici bez zasahu do volantu, u mne scifi, reaguje to velmi ostre az na hranici cary a velmi trhave, efekt biliardove koule a castokrat se mi stalo, ze v krizovem okamziku se ukazatel LKAS zmeni ze zelene na bilou a system prestane pracovat, tzn. absolutne se na nej neda spolehnout, jo kdyby to byl LFA, ktery je ve vybave tech napr u Ceeda SW, ten je asi o necem jinem.
Proceed 7DCT GTline PLUS
Luke Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed (2019)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod michal_gt » 01.10.2019 08:28

Ahojte,

davnejsie sa rozoberala tema buchania kufra a oprava pootocenim plastoveho dorazu. Neviem ci mam nieco podobne, vzadu pri nerovnostiach pocut akoby cvakanie z kufra. Nieco podobne ako pocut pri zatvarani kufra ked sa zaistuje pri zatvoreni. Viete pripadne odfotit dorazy ako su odsroubovane, pripadne popisat aky to bol presne zvuk?

Ale pozitivum, mam najazdene cez 7000 km a meral som zrychlenie 0 - 100 km/h na rovnej drahe, dostal som sa na hodnotu 7,096 s
michal_gt Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Rives » 01.10.2019 09:00

Na väčších nerovnostiach to niekedy zacvaká aj mne...
Gumové dorazy som trocha povyskrutkoval...zlepšilo sa to ale úplne sa to neodstránilo. Mám pocit že viac ich už vonku dať nemôžem.
Je to nejak nezvládnuté, pritom taká kravina, čo je v každom aute...
Na youtube som videl video ohľadom toho problému kde chlapík písal že najprv nastavil dorazy, ale nakoniec mu menili zámok.
Pozri komentáre k tomuto videu...
https://www.youtube.com/watch?v=dbjYm-aWht4
ďalšie video s tým zvukom...
https://www.youtube.com/watch?v=V13pXFl8AEU
Rives Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Rives » 02.10.2019 07:13

Našiel som, že aj KIA Stinger mala rovnaký problém...hrkotajúce zadné dvere.
https://www.youtube.com/watch?v=So0wFKYxQ8g
https://www.youtube.com/watch?v=kQf_LAcApK4

KIA to riešila "fix kitom" podložkami pod pozdlžne dorazy dverí.
https://www.kiastinger.org/threads/kia- ... parts.830/
Rives Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 02.10.2019 13:30

Tady to probírají Němci a je tam i řešení v podobě nalepení filcových podložek:
https://www.motor-talk.de/forum/proceed ... 13225.html
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Rives » 02.10.2019 15:02

Či tam dáš len podlozky alebo filc či gumu po celej ploche, efekt je rovnaký. Posunies tie plasty viac von.
Rives Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 02.10.2019 15:43

A tím jsi chtěl říct přesně co? Já jsem pouze nasměroval ne téma, kde se to už nějakou dobu řeší a jsou tam nějaké nápady na řešení.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed