Rives píše:Prepínač svetiel...
Nerozumiem prečo medzi AUTO a Stretávačky dali parkovačky.
0-AUTO-parkovačky-stretávačky.
Keď si medzi tým chcem prepnúť, tak musia na chvíľu zhasnúť svetlá.
Na predchádzajúcom JD modeli to bolo logické poradie
0-parkovačky-stretávačky-AUTO.
Bežne som jazdil na AUTO, ale keď som chcel svetlá kvôli počasiu, tak som prepol na stretávačky, potom keď som zas chcel aby už šli v AUTO móde tak som prepol, bez toho aby zhasínali...
Buď som to nepochopil, alebo je to totálna kravina...

O jakych parkovackach mluvis? Vzdyt Proceed ma svetla s dennim(ice cube) a klasicky led projektor. Kdyz prepnes z AUTO o jedno vys, nic se na svetlech nezmeni(pokud je svetlo), zustanou svitit denni(ice cube).
Aspon u mne to takto funguje, pokud je dost svetla, sviti auto denima, stejne jako by to bylo v poloze bezprostredne nasledujici.
Co mne vytaci mnohem vice je to, ze kdyz chci je sportovne(s DCT), nevidim jaky mam zarazeny kvalt, pokud mam nohu na plynu, ale vidim tam stupidni napovedu, jaky kvalt bych podle nejakeho KIA programatora tam mel mit.
Chapu to v rezimu normal, jeste nejake pochopeni bych mel v rezimu sport, ikdyz velmi male...ale kdyz se prepnu do sport, a neradim jen padly, ale prepnu si fakt paku natvrdo do manualu, ocenil bych zobrazeny kvalt natvrdo, ne bohuzel, ten kvalt tam je videt jen kdyz neslapu na plyn. Kdyz ho seslapnu, je tam zelenym, co bych tam podle nej mel dat i v sport + manual rezim. To musel delat kreten.
Dalsi vec je, ze pokud pri ostrejsi jizde necham automat radit a nekecam mu do toho padlama, pak toci dvojku, trojku az do omezovace i pres to, ze auto jen rve a uz tam nema tah(pres 5,5tis), je mnohem lepsi preradit a eliminovat to mrtve misto. Zase chapu, ze v normalu to takto funguje, ale ve sportu to nechapu.
Porovnaval jsem rozdily mezi normal a sport a zatim jsem prisel pouze na strmejsi reakci plynoveho pedalu, lehce to jde vyzkouset na rovnem useku, nastavim si nejakou rychlost, na nejaky kvalt v pomerne vysokych otackach, aby mi uz sport nemohl podradit. Drzim pedal tak, aby auto na normal nezrychlovalo a pak tuknu do tlacitka sport(nohou ani nehnu) a auto zacne zrychlovat - strmejsi prubeh plynoveho pedalu.
Dalsi poznamku bych mel tady k nemomu, kdo psal, ze po nastartovani dela trojklik vypnuti asistenta jizdy v pruhu, vypnuti start stop a tempomat? Tak to prvni si muzes vypnout v menu a nemusis to porad vypinat, pokud to nepouzivas. To druhe se mi nevim jak podarilo, ze kdyz jsem start stop za jizdy vypnul, tak po kratkem(10min) zaparkovani a rozjeti zustal vypnuty.
LKAS - nekdo tady psal, ze s tim jel 10min na dalnici bez zasahu do volantu, u mne scifi, reaguje to velmi ostre az na hranici cary a velmi trhave, efekt biliardove koule a castokrat se mi stalo, ze v krizovem okamziku se ukazatel LKAS zmeni ze zelene na bilou a system prestane pracovat, tzn. absolutne se na nej neda spolehnout, jo kdyby to byl LFA, ktery je ve vybave tech napr u Ceeda SW, ten je asi o necem jinem.