Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod prsut » 19.09.2019 14:29

hej myslim to... pozor ale !!! ak si nainstalujes posledny iavn sw upgrade prides o vstup do engineering menu. Takze je moznost aktualizovat len mapy a nechat software z II/2019.
Kia ProCeed GT-Line 1.4T-GDI + Smart Pack + Navi Pack, Track Red
prsut Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Marek-WAR » 20.09.2019 12:44

Ahoj jsem tu nový, auto asi měsíc chci se zeptat jestli jsou nějak přehrávat videa nebo YouTube? Díky
Marek-WAR Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Luke » 20.09.2019 12:55

Verzi aktualne mam tuhle: Obrázek

Updatem jsem se jeste nezabyval, takze prechodem na aktualni ztracis moznost mit tam sve vlastni aplikace?

Kde se v tom skratem menu meni jas a kontrast kamery, myslim, ze jsi to upravoval, tak bych to rad take doladil, je to rozmazane.

Mimochodem dalsi vec do placu...

Moznost prehavani hudby je z USB, pres BT stream nebo pres Android Auto a ted mi prijde nelogicke, ze kdyz tam je Android auto, nelze hrat z BT stream a taky nelze hrat z USB, protoze ho neni kam zapojit. Pravy konektor umi jen nabijet a prostredni vyuzivas pro Android Auto. Co s tim?
Dalsi vec pri hrani z Androida nebo BT stream lze z volantu prepinat skladby a nebo udelat pause/play. Ale co treba nahodne poradi skladeb? To musi vzdy vzit do ruky telefon a tam to vypnout nebo zapnout rucne?
V navodu se pise, ze by vedle sipky vpravo melo byt na to tlacitko(celkem je jich zobrazenych 5), ale ja mam pouze tri v obou moznostech. Ty dalsi dve jsou jen pro hrani z USB napřímo?

Tohle dost degraduje pouziti Android Auto jako takoveho...

Dalsi vec, na kterou jsem narazil je, kdyz auto v garazi pripojim k Wifi, k cemu to je dobre? Neprisel jsem na jedinou vec, ktera by fungovala online...ano, pres skryte menu funguje prohlizec nebo youtube, ale to neni standardne z auta v tovarnim stavu dostupne, takze wifi k cemu? Jen pri jizde hotspot v monbilu na dopravni info?
Proceed 7DCT GTline PLUS
Luke Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia ProCeed (2019)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod hoodoo » 20.09.2019 12:59

Tak jsem si pro vás připravil takovou malou esej po projetí celého vlákna. Pro stávající uživatele asi nic neříkající krom prvního a dvou posledních odstavců, prostředek je určený hlavně pro lidi co o autě třeba uvažují:

Měl jsem půjčené předváděcí auto s natočenými 12.000 km: jel jsem 400 km po okreskách stylem plyn podlaha – brzda podlaha – plyn podlaha, motor dost času v omezovači (k tomu malý poznatek, od cca 5,5 tis je zvuk motoru takový … mrtvý). Auto fakt dobře sedí, sneslo by i víc kW (od 160 km/h už prostě moc nechce, od 180 je to fakt líný, víc jak 205 jsem nejel). Jen spotřeba 14,5 l/100 km je vlastně stejná jako u Golfu 7 R (221 kW/300 koní) a to je zase úplně jiný auto – zřejmě turbo u 1,6 má větší apetit než turbo u 2,0...

Moje auto má zatím čerstvě natankovanou 3. nádrž (takže ujeto 1000 km) zajížděno do max 130 km/h, otáčky jsem držel max do 4,5 tisíc: celková průměrná spotřeba 9,1 l/100 km, převážně okresky, asi 100 km dálnice a možná 300 km město. Když jsem jel jakože eko jízdu (jen okreska, tempomatových 100) jel jsem 100 km za 8 litrů.

PLUSY
- pádla pod volantem jsou na okresky fakt zábavný
- panorama je dobře odhlučněná, i přivřená nedělá do stovky moc hluk, ale je škoda, že (pevné zadní) sklo není o fous delší
- v režimu sport dělá auto rozumný randál, takže polohluchý děda s kloboukem na hlavě a platem vajec co nepoužívá zrcátka o mě stejně ví a neblokuje silnici v celý šířce
- line asistent (používám jen na dálky, ale tam funguje pěkně, i když občas zbytečně prudce cukne – dokonce jsem na silnici I. třídy zkoušel, jak dlouho auto pojede bez držení volantu, no po pár minutách mě to už nebavilo nechat se vézt a tak jsem zase točil volantem sám)
- LEDky svítí fakt pěkně ale zase zbytečně vysoko, funkce automatického vypnutí dálky funguje dobře (prostě to nejsou žádný Matrix LED, ale fakt to není zlý)
- dítě má i v autosedačce vzadu dost místa na nohy
- elektrický pátý dveře jsou fakt návykový – doteď jsem batoh, nákupy atd dával na zadní sedadlo, nyní to jde vždy do velké kapsy v kufru a to hlavně díky samostatnému otevírání (stačí jen být blízko víka a počkat 3 pípnutí)
- jsem zvyklý auto používat i jako víkendové přespání na cestě, takže jako velký plus (a jako jeden z hlavních důvodů koupě) beru rovinu po sklopení sedaček a i se 180 cm se v autě vyspím trochu šejdrem s nataženýma nohama (na porovnání: v aktuálním Sportage mi z kufru čumí nohy 20 cm)
- úložné prostory v kufru jsou fajn, velký využívám nejčastěji na nákupní tašku ať nelítá po kufru, nebo helmu na kolo pro dítě, menší třeba na prázdnou tašku, na dojezdovou sadu a jednu sadu oblečení právě pro dítě

MÍNUSY, co fakt mrzí
- nelze koupit s ACC (přitom slovenská verze ho umí…)
- GT neumí ventilovaná sedadla
- alespoň sedadlo řidiče by potřebovalo níž (ideálně o 5 cm, přestože je židle úplně dole, připadám si jak na stupínku)
- při každém startu musím provést otravný trojklik = zapnutí tempomatu, vypnout start-stop a zapnout autohold (vlastně mě překvapuje, že nemusím zablokovat stahování zadních okýnek, který stačí zmáčknout jednou), když vím že pojedu trochu jako prase místo tempomatu vypínám line asist a přidám tlačítko sport
- automat je na běžný provoz v pohodě, ale … podřazování strašně dlouho trvá a to i v „manuálním“ režimu a v režimu sport (nejdřív meziplyn, pak milostivě podřadí), auto mě nenechá jít do maxima (automaticky přeřadí když dojdu k omezovači, i když mu to neřeknu) a nakonec jsem myslel že ta sedmička bude jakože dálniční (eko) rychlost, ale i tak motor dost točí byť jen ve 130 km/h
- nastavím mimoměstských 120 na tempomatu a před městem chci přibrzdit motorem, tzn. podřadím pádly pod volantem, ale tempomat stále drží 120, jen motor točí ještě víc (manuál při podřazení tempomat vypne)
- menší nádrž (tankování co 500 km je na dálce fakt otravný, asi je to další prvek bezpečnosti - povinná přestávka)
- hluk obzvláště od zadních kol jde do kabiny
- senzory na parkování mají kolem sebe nějaký plastový bazmek (možná guma) a je to světle šedý, takže to zbytečně „svítí“

Mínusy, které se dají prominout
- v režimu sport škoda umělého zvuku do repráků
- škoda fejkových koncovek
- LED světla je nutné sklopit alespoň o jednu úroveň, protože jinak na mě každé druhé auto bliká, jak kdybych měl dálkový
- přední senzory fungují automaticky jen při couvání, když vjíždím čumákem do garáže, musím si je zapnout, pokud chci aby mi auto pípalo zepředu
- parkovací asistent – pro mě asi nepochopitelná věc (než vůbec nastavím kam že to chci parkovat a pak než auto na tříkrát na místo zaparkuje… já tam jsem zaparkovaný dřív než vůbec autu vysvětlím kam chci parkovat…)
- zadní vnitřní osvětlení – díky panoramě je zadní osvětlení na každé straně u dveří a je dosažitelné i pro dítě z autosedačky (nepřišel jsem na to, jak by šlo jen zadní světlo vypnout)

Poznámky pod čarou
- výhled dozadu je díky sklonu střechy horší, ale fakt mě to moc netrápí. Na dálnici používám boční zpětné zrcátka a jindy si nepamatuji že bych někoho zpomaloval
- v předváděčce nebyla panorama a v autě jsem měl pocit ze tmy. Panorama problém vyřešila.
- dealer testuje v Hyundai jiný tlačítko na start-stop systém, automaticky by se start-stop hned po nastartování auta vypl, až dotestuje, měl by se ozvat, pak bych napsal co vymyslel
- že by se do GT dával motor 2,0 je bohužel vyloučené, Hyundai se chce prezentovat jako sportovní značka, tudíž Kia je zařízlá
- při čekání na GT jsem měl na víkend Sportage GT-Line a spotřeba 9,8 mě trochu děsila (dle mého vlastně klidnou jízdou po okreskách), naopak další víkend Ceed SW v dýzlu držel stejné tempo jako Sportage a byl tam za 6,4 což mi přišlo adekvátní. Proceed GT stejná trasa cca stejné tempo 8,2

Otázky:
- jak zapnout pouze vyhřívání bočních zpětných zrcátek?
- lze na GT s panoramou dát rakev?
- jde vypnout varovné pískání auta když je nastartovaný a já z něj odejdu s klíčem v kapse?
- existuje apka do telefonu ala Peugeot, kdy se telefon přes BT spojí s autem, uloží poslední pozici parkování, spotřebu, trasu jízdy a podobně? Mám něco staženého ale je to nepoužitelný…
- @rs.radek: zadařilo se nějak s tou rezervou do kufru a máš tvé zvětšení kufru máš někde na fotkách?
- @PepeGT: kde jsi našel návod na hack infotainmentu?
- @simpson tažný na GT jde, čekám na dodání (není skladem) pak bude tahat nosič na kola
hoodoo Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
70000 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod hoodoo » 20.09.2019 13:00

Luke píše:Dalsi vec, na kterou jsem narazil je, kdyz auto v garazi pripojim k Wifi, k cemu to je dobre? Neprisel jsem na jedinou vec, ktera by fungovala online...ano, pres skryte menu funguje prohlizec nebo youtube, ale to neni standardne z auta v tovarnim stavu dostupne, takze wifi k cemu? Jen pri jizde hotspot v monbilu na dopravni info?

Můžeš se kouknout na počasí, dopravu, hlídá ti to radary, umí to najít parkovací místo, najít pumpu a zjistit cenu na tý pumpě - výborný obzvlášť v zahraničí. Víc jsem toho asi přes wifi nepoužil.
Naposledy upravil hoodoo dne 20.09.2019 13:30, celkově upraveno 1
hoodoo Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
70000 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod simpson » 20.09.2019 13:14

pre hoodoo:

- @simpson tažný na GT jde, čekám na dodání (není skladem) pak bude tahat nosič na kola - super ak môžeš napíš potom ako prebiehala montáž príapdne foto DAKUJEM,

PS: tiež to chcem len na bajky
Proceed GT 8-)
simpson Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2019)
7050 km @ 8.9 l/100km

Příspěvekod Luke » 20.09.2019 13:29

Tak vse, co jsi vyjmenoval mas v Android Auto/ Apple car play, radary ti hlida Waze, navigace od Tom Tom ma dost daleko k tomu, jak naviguje Waze, takze ji nepouzivam, i rychlost obsluhy je u Waze o dost rychlejsi.

Najit parkovaci misto online? To jako jak funguje? Nebo myslis jen to, ze tam je parkoviste? To ti rekne kterakoliv offline appka, vcetne toho Tom Toma bez online pripojeni, stejne tak pumpy, ceny na pumpe ma taky Waze, takze taky nevyuziju.

Takze jo dik za vysvetleni, ale Android Auto vse nahrazuje.
Proceed 7DCT GTline PLUS
Luke Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia ProCeed (2019)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod rs.radek » 20.09.2019 13:53

Hoodoo, rezervu jsem nakonec neresil, ale dno kufru vyresene mam osb deskou o sile 10mm, na dovolene je to dobraa vec, ktera pomuze lepe vyuzit max prostor a stala jen par korun + cca hodinu casu. Foto dodam.
Jinak proc jsi nevzal manual? Myslim, ze se rozhodne k tomu autu hodi vic a zustanes vic ve hre pokud rad jezdis svizne :thu:
rs.radek Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod simpson » 20.09.2019 15:59

rs.radek: tiež uvažujem že si dám osb dosku očaluniť a vyberiem tie priehradky ak môžeš hod niekedy foto som zvädavý ako si to poriešil. dík

a k tomu manuálu tiež som riešil pred kúpou automat vs. manuál a za mňa je to jasne manuál totižto automat mi prišiel pomalší citeľne... a kedže jazdím ročne 5000 - 6000km tak nemá význam u mna mať manuál.
Proceed GT 8-)
simpson Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2019)
7050 km @ 8.9 l/100km

Příspěvekod Rives » 20.09.2019 16:07

Tie fotky kufra chcem aj ja :) tiež zvažujem vanicku z osb dosky a na to filc.
Ale to len ak nezozeniem nejaku dojazdovu rezervu.
Čo sa týka manual vs automat...ja som tiež chcel manual pôvodne.
ALE
M6 točí na 130kmh cca 3300rpm čo sa mi zdalo už dosť a hlučné.
A7 DCT točí na 130kmh cca 2800rpm.
Keďže jazdím dialnicu tak mi to vadilo. Ďalšie plus komfort. Pretekať neplánujem :)
Auto zabieham. Teraz mám asi 800km najazdené.
Dnes jazda 300km
150km diaľnica (130kmh tempomat), 150km okres.
Spotreba 6.9l
Celkovu od začiatku mám teraz 7.5l
Spokojnosť :)
:kia: Proceed GT 1.6 T-GDI, A7 DCT, 150kW/204k (Blue Flame) :SK:
EX: KIA Ceed SW, Platinum + GT Line, 1.6 CRDi, M6, 100kW/136k (Dark Gun Metal)
Rives Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod prsut » 20.09.2019 18:22

Luke:: mapy mas stare, uz su D.F2. Neaktualizuj SW, len mapy ak chces vstup to engineering menu (EM). Inac v systeme uvidis 2 x xEM, pouzitelne je len to druhe. Ak nahras posledny SW, ten sa da downgradovat...
Co sa tyka AA - nepouzivam, pre mna je zabudovana navi vyborna. Na dovolenke v chorvatsku ma to samo navigovalo na nakladnu colnicu z madarska, kde bola kolona len 5 minut, na osobnej bola 30 minut. Samozrejme zapnute online sluzby cez hotspot. Posledne mapy maju aj cestu, kde som minuly rok kupil dom, ta cesta este nie je na ziadnej online mape (ani waze, openstreet, etc..). Predtym som v aurise pouzival igo primo z mobilu. Ta kiacka je tomu velmi blizko - intuitivna, prehladna, mozes pridavat prechodne body atd, co som vo waze ani google maps nevedel nastavit. Pre mna osobne ja navi perfektna.
prsut Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod prsut » 20.09.2019 18:24

prsut Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod hoodoo » 21.09.2019 08:39

luke: mě AA nejak nepřirostl k srdci, ta navigace právě se spojením s wifi mi příjde použitelná.

rs.radek: manuál jsem nevzal, protože jsem chtěl pohodlí na cestách kdy se jen vezu (automat), ale zároveň jsem nechtěl přijít o možnost se svézt se a říkat autu kdy co chci (pádla pod volantem), což vlastně 7DCT splňuje. Hele moje žena o automatu nechtěla slyšet, ale těch pár set km s předváděčkou jí přesvědčilo že ho naopak chce :) měli jsme v rukou i manuál, a ten prostě nebyl tak zábavný jako pádla pod volantem, se kterýma si právě příjdu víc "ve hře" (projíždíš zatáčky jednu za druhou, řadíš nahoru a dolu jak chceš a přitom stále točíš volantem oběma rukama). No a navíc jsem si říkal když manuál má jen 6 rychlostí a automat 7, tak automat při klidný jízdě nebude tolik žrát.

prsut: díky za video, jen není možný že by si hraní v engineering menu mohlo vést ke ztrátě záruky? znáš to, když rootnu telefon, tak mám se zárukou taky smůlu (pokud ho při reklamaci nevrátím do původního stavu, což tady nevím jestli vůbec jde).
hoodoo Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
70000 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod Dressiq » 21.09.2019 11:21

Ahoj, teď jak se ochladilo, tak pokud nechám přes noc stát venku a ráno vyjedu při teplotě do cca 8 stupňů celsia, tak po ujetí cca 20 km + se při vysokých otáčkách ozývá nesnesitelný zvuk nějakého vibrování, které připomíná zvuk repra, které mele z posledního. Dělá to jen při režimu sport a zní to fakt hrozně jak když klepe lednice nebo starej větrák. Při režimu normal to okamžitě přestane. Začalo se to ozývat až teď jak se ochladilo. Nicméně nedělá to hned musím ujet cca 20 km a víc. Jakmile jdu nad 4 500 a víc začne v autě zvuk navíc který připomíná výše uvedené pazvuky a jde to dopředu jako z motorového prostoru. Hrůza. Někdo schválně vyzkoušejte, ale jak říkám musíte akcelerovat a dostat auto do vyšších otáček. Pokud je venku teplo tak to nedělá. Musí to auto trochu "promrznout" a pak se ohřát jízdou (krátká trasa ani s provozní teplotou motoru na projev nestačí). Dejte případně vědět. Bohužel teď má být teplo... Leda vyrazit hodně brzo ráno... Kdy ještě chvilku má být přes noc max 5 stupňů... Díky.
Kia Proceed GT 1.6 T-GDi (manuál)
Dressiq Muž
Nováček

Příspěvekod prsut » 21.09.2019 11:43

hoodoo:
pred navsevou servisu treba odinstalovat vsetko co si nainstaloval - pre istotu, ak by ti instalovali novy sw - o com silno pochybujem. Treba totiz davat pozor - pri instalacii by tam nic navyse nemalo byt. Ak budes mat menej ako 900MB volnej pamati, mozes briknut iavn - a to uz tazko rozchodis.
Instalacia map je jednoducha, kedze sa len vlozi novy usb s mapami - nic sa neinstaluje.
prsut Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed