No dnes som bol na skusobnej jazde, a musim povedat ze celkovy dojem trocha sklamanie.
Bola to 1.6 GT s manualom. Ako auto ide celkom fajn, ale od 204k by som si predstavil vacsi pocit zrychlenia. Nespotrehol som ziadnu evidentnu turbo dieru co je velmi fajn. Bolo vidno ze pri vyssich rychlostiach tam stale bol dostatok vykonu a stale to taha, 100-120 pri 4.ke cca pod 4 sekundy. 100-120 na 6.tke tusim okolo 9 ak dobre pamatam. no celkovy pocit zatlacenia do sedadiel sa nekona.
Sedadla su fajn, sedelo sa mi na nich dobre, i ked som na zaciatku mal pocit ze si neviem najst spravnu polohu. Osobne sedim relativne blizko a vzpriamene ale tu ked som sa dal na najnizsiu polohu (nad hlavou vela miesta nie je teda) , najblizsie nohami ku pedalom ako to bolo pohodlne, vcelku vzpriamene tak pri siahnuti na vrch volantu uz som mal nasponovau ruku a ramena odlepene od sedacky. Volant sa toci lahko (ako vo vacsine dnesnych aut s elektrickym posilovacom) a ma dobry povrch, i ked mne osobne trochu prekaza skosenie na spodnej strane. to je ale otazka zvyku.
Radenie je presne, relativne kratke. Pri zaradeni z jednotky do dvojky je tam citit klasicke "lupnutie", ale to je snad na kazdom aute s manualom.
Co hodnotim pozirtivne je ze pri podradovani je jednoduche vyrovnat otacky (rev matching) aj na to ze som prvykrat sedel v tom aute.
Sklamanie ale ze pri 130 to toci cca 3500 otacok co nie je prijemne ani na zvuk ani na spotrebu. Cakal by som ze aspon 6tka bude trocha dlhsia, ved auto ma dostatok vykonu. Samozrejme uz pri 55 to prikazuje zaradit 5tku, ale samozrejme auto potom vobec nema tah, ale tak rozumiem ze je to len zrejme na splnanie nejakych noriem.
Zvuk z vyfuku taky trocha ako ked je zvuk prehravany cez nejaku trubicu. Mal som pocit ze je to skor na obtiaz ako keby to malo mat sportovy nadych. rozdiel medzi sport a normal velmi minimalny. Niesom si isty ci to bolo aj nejako prifarbovane z reproduktorov.
Predne parkovacie senzory je nutne zapinat rucne ?!? resp same sa zapnu az pri zaradeni spiatocky.

. Tempomat som neskusal, ale ak to ozaj funguje tak ze sa pri stlaceni spojky vypne tak je to tiez na body minus. Rucna brzda sa sama nepovoli pri rozjazde, je nutne ju povolit manualne

. System podrzania na kopci funguje ale az pri vacsom naklone, odhadujem takych 30 stupnov.
Auto ma vcelku dobry "engine break" takze sa da bezproblemov ist z kopca iba so zaradenou rychlostou a auto nezrychluje.
Spojka zabera viac odspodu (osobne mi to vyhovuje), brzdy maju plynuly chod, takze sa da pekne regulovat ako silno sa brzdi.
Parkovaci automat som neskusal, ale vraj funguje celkom dobre.
Auto sedi na ceste dobre, nenaklana sa nijako extra ani pri prudsom prejazde zakrutov a nebolo badat nejaku nervozitu zadnej napravy aj ked je auto "dlhsie".
Pri sedeni na zadnych sedadlach je ale dost neprijemne pri prejazde cez priecne nerovnosti, je tam pocit akoby cele auto nadskocilo, na prednych sedadlach to vobec tak necitit.
Relativne dost je pocut zvuk od kolies, ale tak to zrejme zalezi od povrchu a pneumatik, kazdopadne nie sme v nejake premiovke a pri beznej ceste to nebude vobec obtazovat. Btw zatial najtichsie auto ake som mal moznost dlhsie soferovat co sa tyka odhlucenia od cesty bolo AR Stelvio.
Odskusal som aj automaticke udrziavanie v pruhoch, pri prvej aktivacii ma clovek ze vosiel do kolaji a auto mu taha samo, ale to je len o zvyku. Udrzuje to auto presne medzi ciarami a po par skuskach to posobi celkom ok. Mozno mensi problem je ze je to dost nepredvidatelne, v zmysle ze niekedy sa to spusti a niekedy nie a aj intenzita pritacania je vzdy rozna.
Co ma velmi sklamalo je viditelnost dozadu cez zadne sklo

. Osobne som zvyknuty si casto kontrolovat situaciu za sebou, a tu aj pri sedadle najnizsie ako sa da je vidiet tak cca 30m za auto, cely horizont je zakryty spojlerom resp strechou.
Neviem cim to bolo ale strasne sa mi leskla palubovka v celnom skle, neviem ci je to uhlami skla a palubovky alebo v salone pouzivali nejaky leskly sprej aby to vyzeralo "efektne".
Vo vnutri je celkom dost odkladacich priestorov, priehradka pod laktovou opierkou je vcelku velka, nie je problem toho ze by si clovek udieral prave koleno o palubovku ked ma nohy uvolnene a ide na tempomate.
Trochu sklamala absencia aspon dojazdovej rezervy, ale dnes cim viac aut ma iba lepiacu sadu.
Kufor je mierne plytsi, ale stale je to slusny objem a dlzka. Myslim ze po vybrati organizerov pod podlahou v kufri a vyrobeni nejakeho krytu napr z kydexu, by mohol byt kufor celkom objemny, resp alternativne by sa tam snad zmestila aj nejaka dojazdovka. Organizer pri nakaldacej hrane je idealny na odlozenie malo vyuzivanych veci ako povinnej vybavy, deky na zimu, rezervnej vody do ostrekovacov atd atd.
Ako uz som spominal skor predne svetlomety su viac menej ako keby obycajne svetla v projektorovom vyhotoveni, s tym ze zdroj svetla nie je halogenka ale LED dioda. Automaticke prepinananie dialkych fungovalo vcelku ok. Svetla svietia relativne dost siroko. Co sa tyka svetelneho vykonu tak by som povedal taky priemer. Ziadne adaptivne funkcie. Ziadne natacanie sa nekona. Staticke prisvecovanie iba pri nizkych ryzchlostiach. Svetla svietia aj v stretavacom rezime pomerne vysoko, co je dobre na viditelnost , moze to ako bolo spominane sposobit ze oprotiiduce auta budu blikat , lebo si budu mysliet ze mate dialkove (je to mozno sposobene aj tym ze LED svetla v projektoroch maju prenikavejsi "colorband" efekt [na vrchnom rozhrani kde svetlo dopada a kde uz nie, je uzky pas roznych farieb prevazne modrej, je to sposobene tym ze rozne vlnove dlzky svetla maju rozny index refrakcie, najviac sa takto prejavuje svetlo s vyssou teplotou teda modra, fialova atd, takze kedze LED maju viac studeneho svetla, tak tento efekt je o to vyraznejsi], plati iba ak svetla maju stretavacie a dialkove svetla tvorene jednym zdrojom svetla a na zmenu sa pouziva "kusok plechu" ktory zakryje hornu cast pri stretavacom rezime. CO si osobne myslim ze je situacia u tychto svetiel u Proceedu).
Osobne sa mi zvonku Proceed velmi paci, chcel som kombi ktore by ale na prvy pohlad nevyzeralo ako kombi a zaroven aby to nebolo nejake letargicke auto. Taky velky hype aky som mal na zaciatku ked som prvykrat videl pri predstavovani, o tolko velmi som momentalne sklamany. Este zrejme skusim klasicku CEED SW, i ked ta uz nevyzera az tak stylovo.
Ak ma este nieco napadne pridam postreh.