Zavady sumarne

Trápí Vás něco na voze?

První problémy po 6 měsících :

Příspěvekod Návštěvník » 03.12.2007 08:49

Mám ceeda 1.4 EX cca 6 měsíců najeto cca 8 tis. km. Chci se podělit o problémy, které se mi na autě objevily- Nechci hanit tohle auto, protože jsem s ním jinak co se týče jízdních vlastností maximálně spokojený a nedám na něj dopustit, ale přesto se mi objevily vcelku závažné problémy, se kterými si zpočátku něvěděli rady ani v servisu.

1. Auto při rychlosti cca 80-90 km při průjezdu do levé zatáčky, kdy se přidával plyn (na dálnici) začalo divně poskaskovat - ozývaly se vybrace do předního kola. Při průjezdu do pravé zatáčky při shodné rychlosti se nic nedělo auto jelo plynule. První co mě napadlo bylo, že buď je podhuštěná pneumatika, bouchnutý ráfek, nebo prasklý kordon pneumatiky - bohužel vše bylo v pořádku. V servisu vyměnili komlet všechny kola včetně disků a problém byl neustále aktuální. Po týdenním telefonování a zjišťování přišli na to, že je špatný kloub (nějaké výplně - přímo od výrobce) - kloub vyměnili a bylo vše v pořádku. Trošku mě to překvapilo na novém autě po 7 tisících km.

2. Již opakovaně se mi stalo, že po zamčení vozidla dálkovým ovladačem jsem své vozidlo našel odemčené. Zprvu jsem hledal chybu v sobě, že jsem se asi přemáčkl, nebo nějakým způsobem vozidlo odemkl v kapse ( nebo't jak jsem zjistil dálkáč funguje cca na 350 m, což mě příjemně překvapilo). Začal jsem si dávat na to bacha a ono ejhle - vozidlo se opravdu v nepravidelných intervalech začalo odemykat samo. Jednou se stalo, že vozidlo nešlo zase uzamknout ( mechanicky) - pouze blikly bliknry, ale mechanicky zůstalo vozidlo odemčené. V servise bylo zjištěno, že problémem by měla být řídící jednotka, která je objednaná a čeká na výměnu. Tak uvidíme jak to dopadle.

3. Problém s digitální klimatizací : Třetí a docela otravný problém, který je též přičítán též řídící jednotce je problém s digitální klimatizací a zejména s automatickým nastavením teploty. Jelikož mám již třetí auto kde byla aut. klima, tak tato je nejproblémovější. Při nastavení např. na 19 st. C v autě se mi zdálo, že je zde mnohem víc, tak jsem začal laborovat. Měnil jsem teploty od nejnižších, až po nějakých standartních 21 st. C a prostě auto se pořád jak jsem zjištil podle externě přineseného teloměru přehřívalo. Při nastavení na nějakých 17 st. C ve vozidle se toto při automatickém nastavení vyhřálo na nějakých 24 st. a z dutin pro šíření vzduchu stále vyfukoval teplý vzduch. A to jsem při opakovaných měřeních teploměr ponechal na zadních sedačkách. Tak uvidíme co změní nová řídící jednotka. Každopádně, abych v autě při plný dig. klimatizaci musel při teplotě na automat : 17 st. C otevírat okénka, abych se mohl nadechnout a zchladit se mi zdá dost divný.

4. Problém : Zaseknuté radio - 2 x krát se mi stalo, že něšlo radio vypnout, jako vůbec ani po vyjmutí klíče ze zapalování. Už jsem chtěl odpojovat baterii, ale cca po 7 minutách se skutečně vypnulo. Stalo se to sice 2 x krát a to hned z počátku. Je teď sice 5 měsíců klid tak doufám že i nadále bude.

Tak doufám, že jsem opravdu černá výjimka komu takhle autíčko zlobí a že jsem neodradil žádného potenciálního zákazníka. Jinak mohu na auto napsat samou chválu, ale té je tady na fóru a nejen zde velmi mnoho.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod filo » 03.12.2007 11:22

Doufám, že opravdu budeš jen vyjímka s těmito problémy.Přeji uspěšnou opravu a ať již to auto je v nejlepším pořádku.
Kia Cee´d SW 1.4 EX /5K/
Najeto 45 000 km
filo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2007)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Beda » 03.12.2007 11:25

Koukam, ze tam mas peknou sbirku zavad :-( typuju to na nejakej komplet vadnej kus :-x Jinak co se tyce klimatizace, tak uz jsem to psal, ze jeji logika neni zrovna moc inteligentni :neutral: vzdy se snazi, aby jsi mel v aute co nejdrive teplo a nebo zimu a je ji jedno, ze jsi tam jak na letisti a nebo ve vychrici :|
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod snike » 03.12.2007 11:33

Držím moc palce aby problémy byly odstraněny a žádné další nové se již neobjevily ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.12.2007 15:15

Taktéž se přidávám a držím palce,snad nas to taky nepotká!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 03.12.2007 15:32

Já mám auto druhý měsíc ,zatím bez sebemenších problémů.....klimatizaci jsem zkoušel akorát jak topí...to chlazení nechám na jaro a léto...do rádia nedávám cd...od začátku hraji přes flash disk a je v pohodě...je to nepříjemné když se objeví více závad najednou...znám to z Peugeota,ale tam to měli :wink: skoro všichni...no uvidíme časem..přeji ti at se to usadí a jenom jezdíš po silnici a ne do servisu.... :scooter: :scooter:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 03.12.2007 19:07

No taky snad doufám, že jsi výjimka, že když si auto koupim já, tak že to bude v pohodě. Vždycky jsem měl štěstí, tak doufám, že mě neopustí. Mně osobně nejvíc trápí ten problém s tím škubáním motoru u 1.6crdi, protože to dělá všem. To si myslím že u auta za půl míče je opravdu ostuda. Jinak mi taky přijde divný, že si nemůžu koupit bluetoth (nebo jak se to píše) když i do picanta to jde za necelejch 6tis. To mně fakt přijde na hlavu postavený....
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod max » 13.12.2007 23:43

Vypadá to na pondělní respektive páteční výrobní kus to Tvé auto, každopádně Ti přeji ukončení problémů a jízdu s úsměvem ve tváři.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Tony » 06.01.2008 18:46

tak lidi dneska sem přišel k autu a dalkač nefungoval. tak sem si myslel ze mi odesla baterka v klicku tak vlezu klasicky pres zamek do auta :blink: a osvetleni v kabine taky nic, tak strcim klicek do zapalovani a tupl nic. tak sem byl nasrany jak prase protoze cestou sem si rikal jak me auto jeste nikde nenechalo :D no nic zkontroloval sem hlavni pojistku a byla ok. tak sem vyzkousel zkouseckou baterku a byla uplne KO. mam auto od kvetna 07 a tak me to dost prekvapilo. nehlede na to ze mraz jeste poradny nebyl, jezdim delsi trate cca 30-50km a kontrolka nenabijeni baterie nesviti a auto mi ted vice jak polovinu tydne stoji v garazi, sice studene ale aspon neco. tak sem ji dal na nabijecku a po hodine se teprve vzbudila a zacala se nabijet. tak to vypada ze bud mi neco v aute vybiji baterku (ale nevim co kdyz se vsechno po vytazeni klicku odpoji?) nebo tam mam zkrat nebo baterka je spatna, protoze si to jinak neumim vysvetlit. v utery s tim jedu do servisu at ji hodi na zatezovy test a proleti mi auto jestli tam neni nekde zkrat. protoze tohle by se u pul roku stareho auta a DENNE pouzivaneho, takze by se mela dobijet, stavat nemelo. jeste ze sem nikam nutne nepotreboval jinak bych se asi.... :cool:

jinak je to moje 4 auto a u vsech sem mel s bateriemi problemy. tak nevim jestli neco nevyzaruju :D nebo se ted delaji same šunty
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Jakub » 06.01.2008 18:59

Zima začala, baterky kolabují. Já mám také pocit, že se poslední dobou dělají samé šunty. Jediný rozdíl v kvalitě je, že neznačková odejde tak za tři roky, značková vydrží i 36 měsíců. Doba, kdy soused měl originál baterku Panasonic v Hondě Civic 13 let je už asi pryč. :help:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 06.01.2008 19:01

9 let originál akumu z výroby ve Felicii měl jsem já...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 06.01.2008 19:03

acoLaco píše:9 let originál akumu z výroby ve Felicii měl jsem já...

To už je minulost. Dnešní auta jsou přecpaná elektronikou a denní svícení baterkám život také nepřidá. :|
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 06.01.2008 19:28

Tony píše:tak lidi dneska sem přišel k autu a dalkač nefungoval. tak sem si myslel ze mi odesla baterka v klicku tak vlezu klasicky pres zamek do auta :blink: a osvetleni v kabine taky nic, tak strcim klicek do zapalovani a tupl nic. tak sem byl nasrany jak prase protoze cestou sem si rikal jak me auto jeste nikde nenechalo :D no nic zkontroloval sem hlavni pojistku a byla ok. tak sem vyzkousel zkouseckou baterku a byla uplne KO. mam auto od kvetna 07 a tak me to dost prekvapilo. nehlede na to ze mraz jeste poradny nebyl, jezdim delsi trate cca 30-50km a kontrolka nenabijeni baterie nesviti a auto mi ted vice jak polovinu tydne stoji v garazi, sice studene ale aspon neco. tak sem ji dal na nabijecku a po hodine se teprve vzbudila a zacala se nabijet. tak to vypada ze bud mi neco v aute vybiji baterku (ale nevim co kdyz se vsechno po vytazeni klicku odpoji?) nebo tam mam zkrat nebo baterka je spatna, protoze si to jinak neumim vysvetlit. v utery s tim jedu do servisu at ji hodi na zatezovy test a proleti mi auto jestli tam neni nekde zkrat. protoze tohle by se u pul roku stareho auta a DENNE pouzivaneho, takze by se mela dobijet, stavat nemelo. jeste ze sem nikam nutne nepotreboval jinak bych se asi.... :cool:

jinak je to moje 4 auto a u vsech sem mel s bateriemi problemy. tak nevim jestli neco nevyzaruju :D nebo se ted delaji same šunty

Proto asi taky ta zkrácená záruka:..měl si využít asistenční službu KIA...at si pro to pěkně dojedou odtáhnou do servisu a opraví.... ;) :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Tony » 06.01.2008 19:47

vladislav píše:
Tony píše:tak lidi dneska sem přišel k autu a dalkač nefungoval. tak sem si myslel ze mi odesla baterka v klicku tak vlezu klasicky pres zamek do auta :blink: a osvetleni v kabine taky nic, tak strcim klicek do zapalovani a tupl nic. tak sem byl nasrany jak prase protoze cestou sem si rikal jak me auto jeste nikde nenechalo :D no nic zkontroloval sem hlavni pojistku a byla ok. tak sem vyzkousel zkouseckou baterku a byla uplne KO. mam auto od kvetna 07 a tak me to dost prekvapilo. nehlede na to ze mraz jeste poradny nebyl, jezdim delsi trate cca 30-50km a kontrolka nenabijeni baterie nesviti a auto mi ted vice jak polovinu tydne stoji v garazi, sice studene ale aspon neco. tak sem ji dal na nabijecku a po hodine se teprve vzbudila a zacala se nabijet. tak to vypada ze bud mi neco v aute vybiji baterku (ale nevim co kdyz se vsechno po vytazeni klicku odpoji?) nebo tam mam zkrat nebo baterka je spatna, protoze si to jinak neumim vysvetlit. v utery s tim jedu do servisu at ji hodi na zatezovy test a proleti mi auto jestli tam neni nekde zkrat. protoze tohle by se u pul roku stareho auta a DENNE pouzivaneho, takze by se mela dobijet, stavat nemelo. jeste ze sem nikam nutne nepotreboval jinak bych se asi.... :cool:

Proto asi taky ta zkrácená záruka:..měl si využít asistenční službu KIA...at si pro to pěkně dojedou odtáhnou do servisu a opraví.... ;) :kia:

uvazoval sem ze jim zavolam ale rikal sem si ze to prvni nabiju a uvidim rano jestli vydrzela. jestli ne tak jim volam at mi rovnou dovezou novou. jinak auto bych si odtahnout nenechal, to by byla ostuda. uz slysim ty kecy! :no:
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod vladislav » 06.01.2008 19:54

@Tony

Ostuda asi možná ano..ale jestli jezdíš denně do práce tak bych to asi řešil okamžitě... :yes: :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Další

Zpět na Závady