Výměna žárovek

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Raven » 23.04.2008 11:15

Misto 70W bych skůsil 70 percentnu :no:

MP1 píše:
Takú 70W by som aj skúsil.

Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Aifell » 23.04.2008 11:19

Přesně jak píše Snike, už jsem to tu i popisoval ... já na minulém miláčkovi III golfu jsem laboroval s H1 a stále měnil a měnil a zkoušel i 100 Watovky a doslova mi jedna bouchla ve světle, dodnes tam mám střepy :-) ostatní 100W se také se přehřívali a praskali vlákna a to do 1 měsíce! Prostě světlo je konstruované na teplotu 55 W žárovky a tak jsem šáhl po 55 W se zvýšenou svítivostí a dodnes je na golfu používám!
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 05.05.2008 20:53

Tak jsem vcera menil zarovky H7. Prava mi odesla asi v patek pri mem dlouhem cestovani, vydrzela cca 12tis.km (typ viz. zacatek teto diskuze) Vratil jsem tam puvodni, pac jine nemam. Otazka je, co tam dat. Chtel jsem Osram NB ale vsude o nich ctu ze praskaji a nevydrzi vic jak nejakych 7-8tis. Uz nekomu v ceedu odesla?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Martin » 05.05.2008 21:15

Když jsem sledoval jak to jde vyměnit bez demontáže, tak jediné co jsem konstatoval bylo, že generálku motoru taky zvládnu přes výfuk. Prostě bez demontáže něčeho to prostě nejde.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 05.05.2008 21:37

snike píše:
grafix píše:Tak jsem vcera menil zarovky H7. Prava mi odesla asi v patek pri mem dlouhem cestovani, vydrzela cca 12tis.km (typ viz. zacatek teto diskuze) Vratil jsem tam puvodni, pac jine nemam. Otazka je, co tam dat. Chtel jsem Osram NB ale vsude o nich ctu ze praskaji a nevydrzi vic jak nejakych 7-8tis. Uz nekomu v ceedu odesla?

Mně první pár Osram NB praskl po necelých 2 měsíců a druhý tam mám do teď ;-) Ťuk, ťuk, ťuk, ......... :D :D :D

Hmm... takze vydrz opravdu nic moc :x Jak dlouho mas tu druhou sadu sniku?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 13.05.2008 07:46

Tohle téma je už jak nekonečná telenovela. Asi bychom ho měli rozdělit na dílčí témata - výměna žárovek, a jednotlivé diskuse o typech žárovek. ;-)
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vlafi » 14.05.2008 20:57

a vymazat OT..Tak si to vem na starost Jakube :wink:
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod maik » 14.05.2008 22:20

Chtěl bych se zeptat jak je to se zárukou na žárovky a jestli už je někdo zkoušel reklamovat.
maik Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod snike » 15.05.2008 11:30

maik píše:Chtěl bych se zeptat jak je to se zárukou na žárovky a jestli už je někdo zkoušel reklamovat.

Libor už napůl s reklamací Osram NB uspěl http://old.kia-club.org/viewtopic.php?p=24526#24526
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 15.05.2008 20:22

snike píše:
maik píše:Chtěl bych se zeptat jak je to se zárukou na žárovky a jestli už je někdo zkoušel reklamovat.

Libor už napůl s reklamací Osram NB uspěl http://old.kia-club.org/viewtopic.php?p=24526#24526

Potvrzuji, jednu žárovku uznali (Osram NB), druhá praskla na další den, prý přepětím, tak ji neuznali.

Dnes praskla další sada, někde jsem četl, že Osram NB má životnost pouze 250 hodin, čož jsem už asi přetáhnul. Ale do třetí sady už nejdu, zkusím něco jiného, zatím jsem vložil původní a uvidíme.

Jinak reklamace proběhla u Auto Štangl a bez problémů.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Martin » 18.05.2008 19:22

Tak pánové, dnes jsem měnil žárovku u 1,6 benzínu a musím dát někomu za pravdu, opravdu to jde bez vyndání světlometu, akorát se musí posunout akumulátor co nejvíce vlevo a pak se tam dá u tohoto motoru určitě dostat.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod PPetr33 » 19.05.2008 13:30

grafix píše:Tak jsem vcera menil zarovky H7. Prava mi odesla asi v patek pri mem dlouhem cestovani, vydrzela cca 12tis.km (typ viz. zacatek teto diskuze) Vratil jsem tam puvodni, pac jine nemam. Otazka je, co tam dat. Chtel jsem Osram NB ale vsude o nich ctu ze praskaji a nevydrzi vic jak nejakych 7-8tis. Uz nekomu v ceedu odesla?

Tak mám v ruce nějaký test žárovek a vyhrál Osram Night Breaker, akorát měli krátkou životnost a to 250 hodin.Na druhém místě se skoro stejným výsledkem se umístila Philips Night Guide. Výdrž by měla mít 450 hodin. Tak že já až budu mít ceeda,tak prubnu tyto.
PPetr33 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod bob17 » 19.05.2008 13:44

PPetr33 píše:

Tak mám v ruce nějaký test žárovek a vyhrál Osram Night Breaker, akorát měli krátkou životnost a to 250 hodin.Na druhém místě se skoro stejným výsledkem se umístila Philips Night Guide. Výdrž by měla mít 450 hodin. Tak že já až budu mít ceeda,tak prubnu tyto.

Ten test jsem četl taky. Teď jezdím na původní žárovky, ale až dojde k výměně, zkusím též Philips Night Guide. Vypadají jako nejlepší kompromis mezi svítivostí a životností.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Stefi » 19.05.2008 14:47

Osram-ky vylepšené jsem používal, ale pokud to nebyly ty pro denní svícení tak v čočkách(bodovkách) odcházely,připisoval jsem to slabému chlazení. Relkamace jsem měl úspěšné na 100 procent,ale při třetí , jsme dali ty na to denní svícení, bylo to v pohodě, ale v noci nic moc, co najezdíme na dálkové....Tak jsem objevil náhodně Philips NightGuide DoubleLife 3-color safety,plná spokojenost a byly na autě víc jak půlrok a nový majitel je má dál, tak jsem si je u kluků objednal i pro Kiu a zatím dobrý :-D .Pozor jsou typ pro bodovky a reflektory, :evil: , fakt to svíti asi tak jak to opisují v brožurce, cena něco pod 1000 korun, teď jsem tam volal abych si to upresnil, tak už je neobjednávají jsou pro cenu neprodejné, berou taky Osram ten je přes 600 korun :scooter: :scooter: :kia:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 19.05.2008 19:46

Ja mám v aute už pôvodné žiarovky, predchádzajúce Osram Cool Blue už doslúžili a čo tam dám najbližšie, to netuším. Ináč, musím sa ospravedlniť všetkým, ktorým som tvrdil, že sa dajú vymeniť žiarovky aj bez vyberania svetlometu, neviem koľko priestoru je okolo svetiel pri benzínových motoroch, ja mám diesel a tam len na pravej strane je potrebné odklipovať nejakú riadiacu jednotku.
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion