Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Rcredbull » 07.04.2008 15:25

už som si zvykol :grin: neberte to tak vážne s tým dusíkom - Gejzom :grin: :grin:
Rcredbull Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia cee'd (2007)
118500 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod roman mikus » 17.09.2008 22:42

Mony píše:Ještě jeden poznatek: na zavírání zadních dveří je potřeba trochu větší síly. Nejsem zvyklá s dveřmi "mlátit", ale u kufru se mi to zdá nezbytné, protože jinak se pořádně nezavře. Máte tu samou zkušenost?

mne ide kufor zavriet bez problemov...jemne tiche cvak a je zavrene:D
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod ladlen » 19.10.2008 21:41

Mám už ceeda 1,6 CRDI rok a pol, najazdené 57 tis.km, mal som šťastie, lebo okrem tyčiek stabilizátora netrpí žiadnym neduhom. Ale teraz som sa po druhý raz vrátil z Hamburgu, kde som bol na otočku, jeden deň 1000 km tam, druhý deň to isté, ale naspäť. Trasa- Trstená -Bielsko Biala-Katowicw- Wroclav-Berlín Hamburg. Auto išlo v pohode, od Katowíc po Hamburg je len diaľnica, napodiv aj tá poľská je kvalitná,lebo je nová, ale po nemeckých diaľniciach pri rýchlosti nad 160 km mi bohužiaľ na ceede prekážal hluk pneumatík. Hlavne keď sme išli naspäť už dvaja , horšie sme sa počuli. U nás pri 130 km je to v pohode, v Nemecku už ale pri 160-180 nie. Čiže ceed by potreboval lepšie odhlučnenie podvozku. Napokon pri dvoch cestách do Hamburgu a späť som konečne aj v Nemecku stretol ceeda SW, a predstavte si, že po diaľnici ťahal vozík plný dreva. Ale motor 1,6 CRDI je skutočne perfektný, to zrýchlenie zo 100 na 160 na päťke je skutočne perfektné, aj lepšie vozy nestíhali.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod PetrCBR » 19.10.2008 22:26

@ladlen:
mas tam ty originalni Michelin Energy ? Ty jsou hodne hlucne. Az se mi podari je sjet, tak urcite planuju koupit nejake jine, overene. Po prezuti na zimni je v aute najednou klid jak v prazdnem byte.
Nikdy nerikej ze neco nejde ... vzdycky se najde nejaky blbec, ktery nevi ze to nejde a udela to.
PetrCBR Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Tony » 19.10.2008 22:27

ladlen píše:Mám už ceeda 1,6 CRDI rok a pol, najazdené 57 tis.km, mal som šťastie, lebo okrem tyčiek stabilizátora netrpí žiadnym neduhom. Ale teraz som sa po druhý raz vrátil z Hamburgu, kde som bol na otočku, jeden deň 1000 km tam, druhý deň to isté, ale naspäť. Trasa- Trstená -Bielsko Biala-Katowicw- Wroclav-Berlín Hamburg. Auto išlo v pohode, od Katowíc po Hamburg je len diaľnica, napodiv aj tá poľská je kvalitná,lebo je nová, ale po nemeckých diaľniciach pri rýchlosti nad 160 km mi bohužiaľ na ceede prekážal hluk pneumatík. Hlavne keď sme išli naspäť už dvaja , horšie sme sa počuli. U nás pri 130 km je to v pohode, v Nemecku už ale pri 160-180 nie. Čiže ceed by potreboval lepšie odhlučnenie podvozku. Napokon pri dvoch cestách do Hamburgu a späť som konečne aj v Nemecku stretol ceeda SW, a predstavte si, že po diaľnici ťahal vozík plný dreva. Ale motor 1,6 CRDI je skutočne perfektný, to zrýchlenie zo 100 na 160 na päťke je skutočne perfektné, aj lepšie vozy nestíhali.

možná by to chtělo lepší gumy. ty energy nejsou kdovíjake zázraky... spíše hluk od podvozku je když kamínky v zimě z posypu mlátí o podběhy.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod titanus » 20.10.2008 09:45

par postrehov som si povsimol... takze:
1. jednoznacne chyba 6.prevodovy stupen
2. smerovky sa nevypinaju tak ako by sa podla mna mali...70% pripadov ich treba vypnut manualne lebo dotocenie volantu na ich vypnutie je niekedy nerealne
3. stale treba donho liat benzin :-D

ale inak zatial jazdi uplne paradne...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod koudy61 » 20.10.2008 10:17

Zatím mám jen jeden nedostatek, špatně jde zařadit zpátečka. Vypadá, že je zařazená a není a když je, tak občas mi vypadne. Snad se to zlepší, až se najede něco více km. To je zatím největší problém.
Koudy61
koudy61 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
30000 km @ 6.2 l/100km

presne

Příspěvekod Návštěvník » 20.10.2008 11:44

Tony píše:
ladlen píše:Mám už ceeda 1,6 CRDI rok a pol, najazdené 57 tis.km, mal som šťastie, lebo okrem tyčiek stabilizátora netrpí žiadnym neduhom. Ale teraz som sa po druhý raz vrátil z Hamburgu, kde som bol na otočku, jeden deň 1000 km tam, druhý deň to isté, ale naspäť. Trasa- Trstená -Bielsko Biala-Katowicw- Wroclav-Berlín Hamburg. Auto išlo v pohode, od Katowíc po Hamburg je len diaľnica, napodiv aj tá poľská je kvalitná,lebo je nová, ale po nemeckých diaľniciach pri rýchlosti nad 160 km mi bohužiaľ na ceede prekážal hluk pneumatík. Hlavne keď sme išli naspäť už dvaja , horšie sme sa počuli. U nás pri 130 km je to v pohode, v Nemecku už ale pri 160-180 nie. Čiže ceed by potreboval lepšie odhlučnenie podvozku. Napokon pri dvoch cestách do Hamburgu a späť som konečne aj v Nemecku stretol ceeda SW, a predstavte si, že po diaľnici ťahal vozík plný dreva. Ale motor 1,6 CRDI je skutočne perfektný, to zrýchlenie zo 100 na 160 na päťke je skutočne perfektné, aj lepšie vozy nestíhali.

možná by to chtělo lepší gumy. ty energy nejsou kdovíjake zázraky... spíše hluk od podvozku je když kamínky v zimě z posypu mlátí o podběhy.

presne, ja som dal Pireli p6 a ako malo auto predtym rezervu tak teraz citim ze rezervu mam ja a gumy by to zmakli
je to ovela, ovela tichsie aj pri vacsich rychlostiach ...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod ladlen » 20.10.2008 21:40

Áno, mám Michelin Energy, naozaj to nie sú zázračné gumy, aj zimné Good Year Ultra grip 7+ sa mi zdajú tichšie a mäkšie a doteraz som mával presne opačnú skúsenosť. Ale čo narobím, ešte jedno leto určite vydržia, tak budem jazdiť asi pomalšie aj potichšie. :grin:
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod autas » 21.11.2008 23:01

Řekl bych, že podle mého, by :kia: měla zapracovat na odhlučnění podvozku. To je asi největší problém oproti škodovce. (srovnávám s předchozí Fabií 1,2 HTP). Ostatní se mi zdá v pohodě, a nebo lepší.
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Stefi » 21.11.2008 23:08

Auťas píše:Řekl bych, že podle mého, by :kia: měla zapracovat na odhlučnění podvozku. To je asi největší problém oproti škodovce. (srovnávám s předchozí Fabií 1,2 HTP). Ostatní se mi zdá v pohodě, a nebo lepší.

S tím plně souhlasím, hlavně když jezdím na 17 -náctkách, teď my na vysoko profil.zimákách, niekdy ta pohoda až vadí, no když na tom popracuje tak nebude na stávající cenové úrovni :?:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod mbiron » 22.11.2008 11:05

S tou hlucnosti podvozku souhlasim. Co mi docela vadi je predni sterac u ridice, nevim jak vam ale me pri setreni zustava pokazde v zornem poli mokry flek uz od prvniho setreni co jsem auto prevzal. Dalsi co mi vadi ze pri snezeni se na sterac nalepi snih a dela to cmouny coz jsem nikdy u jinych steracu nemel, jestli to je tou gumovou listou ktera ten snih drzi - nevim. Dalsi docela podstatna vec neni sice zavada ale vyhled z vozu, pres sloupek A toho opravdu moc videt neni a do toho to mohutne zrcatko ktere ten nevyhled jeste podporuje, sice je paradne videt v zrcatkach ale na ukor vyhledu vpred. Jinak je auto po funkcni strance naprosto v pohode a nemam zadne vytky.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod petokilian » 22.11.2008 12:00

Ahoj, odhlučnénie motora by mohlo byť lepšie,podvozok tiež,všetky nerovnosti ciťit na volante.i nak zatial spokojnosť.sevas.
petokilian Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Aifell » 22.11.2008 21:00

Také se budu opičit a zmíním podvozek. Dále mi semtam vrzne palubní deska, ale to řeším rádiem a volume doprava :-) A pak v mém případě řadící páka :-( ale to je podle mého názoru špatná montáž defendlocku v servisu a budu to řešit. S autíčkem jinak velká spokojenost.
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Stefi » 23.11.2008 17:37

:help: co mi vadí....: - teď asi ty stěrače, v spodní části není dobrý odvod jak vody, tak sněhu, u coupe tam šel průduchama vzduch od motoru a nenamrzalo to tam,
- po dešti , sněžení a následujícím mrazu jsem musel zrcátka rozvinout násilím, motůrek neměl šanci
- další věci jsou uvedeny v předešlých příspěvcích kolegů
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion