kúpa novej kie ceed

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: kúpa novej kie ceed

Příspěvekod Canon69 » 18.03.2017 09:39

Tak doufám, že po dnešním "naložení" autíčku podáš reference :)
Ještě k těm ostřikovačům: u Scénika si můžu výšku střiku nastavit jak potřebuji. Musím k tomu mít špendlík a přímo v ostřikovači pohnout triskou.
Tak bezpečnou jízdu u nás dnes do rána nachumelilo :thd:
Canon69 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2017)
1800 km @ 6.7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod miky265 » 18.03.2017 17:57

k tej skušobnéj jazde, ako som vošiel do predajne a pristúpil ku ceede hneť u mňa bol predavač, doniesol klúče nech si pozriem aj rádio palubovku a pod. po pár technických info ma tisol do skúšobnej jazdy :D

auto som pozeral pred pól rokom no až teraz som prišiel ku kúpe, zatiaľ zaplatené len 50% auto ostatne na lízing. síce mám 1.6 GDI ilver team slovakia a zimný pakat ale kolega zas bral i30 s 1.4 MPI. čo som sa ho pýtal motor ide v pohode aj do kopca len to chce otáčky pokiaľ si sám v aute zaradíš od 2 až po 5 v kopci normál no na obiehanie v kopci zabudni. spotrebu má okolo 7l ale zas má krátku verziu. často jazdí len okresky a mesto takže podla jeho slov mu 1.4 stačí.

ja volil 1.6GDI kvôli tomu že často behám na chatu kde sú kopce a krátke úseky na obiehanie a niekto kto to nepozná a ide tých 50-60 tak vliecť sa za ním 20min cesty je otrava :D

Inak všetky papiere mám už zanesené takže v pondelok ide auto do dielny a potom tak 2-4 dni a auto je doma :D už aby tu bolo
miky265 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod elkan » 19.03.2017 02:05

Myslím, že s 1,6gdi budeš spokojen. Tento motor umí jezdit hezky tiše na malé otáčky, a když potřebuješ, dokáže hezky zrychlovat. Na předjíždění paráda. A co je dobrý, jede to i s plným autem a klimou....
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod wayne » 19.03.2017 16:29

Tak, dal som si asi 400km za posledne 2 dni, k nasim, po okoli a spat. V podstate je to ako pise miky265. Motor je ok na jazdu po cestach prvej triedy a rychlostnych cestach. CO ma prekvapilo, castokrat som siel 120 na 90tke ani neviem ako. do kopca podradit ano, ale stale som jazdil viacmenej predpisovo. Na obiehanie potrebujes rozbeh, to uz ide, aspon mne s cistonovym autom do kopca, tazsie, ale rovinka v pohode. 1.6 ma urcite vykon naviac, otazne je, ci ho vies vyuzit, a ci ho potrebujes. Ako rezerva, sa hodi, ja ho napriklad nemam kde pouzivat, na trasach ktore jazdim, to ide bez problemov s 1.4, dokonca s miernym porusenim predpisov. Plyn na podlahu som podvedome ale uz zatlacil dvakrat, s novym autom by som nemal, pritom staci podradit a dvihnut otacky. A podradit myslim obcas aj do 2, niekedy do 3. V tej 3 by som to v klude vytiahol az na 120, najma ak za vyjazdom z obce je kopec.

Lepsie ako citat po internetoch, ze 1.4 je nic moc, ze 1.6 je lepsia (ano je, uznavam), je lepsie sadnut za volant a jazdit. Mna uz tiez trhalo, ze mohol som radsej lepsi motor, ale na druhej strane, so slabsim motorom nebudem kazdeho obiehat a riskovat :)

Som spokojny, auto sa paci snad celej rodine, jazdi velmi prijemne, uz aj s najazdenymi iba 500km. Mam z neho pocit, ze si priam pyta soferovat, cesta k nasim 2h15 asi, a toto bolo prvykrat, co som z auta vystupoval bez znamok unavy, a s chutou soferovat este a este a este.
Obrázek :kia: cee'd 1.4 D-CVVT 73kW, Cassa White
wayne Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd II (2017)
3000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Canon69 » 19.03.2017 16:31

Gratuluji k bezpečným prvním kilometrům. Za mne osobně si myslím, že telecí léta mám už také za sebou, děti již mají každé své auto a nám s manželkou tento motor asi stačí. Uvidím až řádně vyzkouším, ale podle toho co píšeš by to tak mohlo být. Na dálnicích nejezdím (1x za rok) a na ty naše "silnice/nesilnice" samá díra by měl stačit. jak se chová podvozek na horších komunikacích (díry, přejezdy, apod.)? Auto je v interiéru tiché? A kolik točí při 100km?
Canon69 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2017)
1800 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod wayne » 19.03.2017 16:41

Ani neviem, 100km/h je nieco nad 2000, okolo 2400-2500rpm?, subjektivne je to relativne tiche auto. Ja to viem porovnat tak s Feliciou akurat, oproti tej je ceed doslova hrob :) Ale radio v pohode pocut aj komunikacia v kabine je v poriadku, aj smerom na zadne sedadla. Hrala mi hudba cez sparovane bluetooth spojenie s telefonom, hlasitost som mal na 13-15, a bolo v poriadku pocut aj hudbu, aj spolujazdcov. Neviem na co si zvyknuty, mozno kolegovia tu budu mat viac realnych skusenosti. Mne to vsak pride s hlukom v pohode. Pneu mam Hankooky od vyroby. Hucia pomerne dost, mne to prislo v pohode. Som dost benevolentny clovek.

Mi napadla ale jedna vec, ako niekto spominal, zotrvacnost je vyborna. Aj so zaradenou rychlostou, aj ked je nejaky dojazd k obci do kopca napriklad, tak som vyhodil rychlost a auto slo dost dlho same, v obci som ho dobrzil motorom so zaradenou 4. Funguje to aj na semaforoch, ked je cervena. Paci sa mi, ze ten motor je taky trochu old-school.
wayne Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd II (2017)
3000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Canon69 » 19.03.2017 16:53

Tak to se hezky čte. U nás jsem koukal že mají v autosalonu na autě pneu Continental. tak si myslím, že bude asi stejné obutí. v každém případě díky za informace. :thu:
Canon69 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2017)
1800 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod miky265 » 19.03.2017 18:20

wayne tak to sme na tom asi rovnako :D tiež presadám s felície 1.3 combi. A ako píšeš ani ja som často nevnímal tu rýchlosť ktorou som šiel, až keď som pozrel na tacho tak som si uvedomil čo vlastne robím a pomyslel že felde by už odpadávali asi plechy :D
Hlučnosť porovnať neviem, felda bola už hlučná len som ju naštartoval zato ten 1.6 GDI ja osobne som v kabíne nevnímal ani keď som šiel tých 50-70km/h a tu 1.4 u kolegu ledva počujem keď stojím vedľa.
Jediné čo sa mi nepáči je že u krátkej verzie silver výbava nieje dvojité dno zatiaľ čo taký hyundai ho ma už v základe, ale možno sa to bude dať nejak dodatočne vyriešiť.
miky265 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd II (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod BigFoot007 » 19.03.2017 18:40

@Canon69 - kedze kupujes Kiu vo vybave Comfort Plus tak predpokladam ze budes mat 16 palcove zliatinove disky. V takom pripade vacsinou Kia dodava pneu Continental. Pokial by si nebral paket Pneu, tak mas standardne 15ky, a v takom pripade tu ma 99% osadenstva Hankooky, ktore su ale vraj hlucne. Ja sa ku Continentalkam neviem vyjadrit, mam momentalne na aute este zimne Barumy, ale ze by boli nejake hlucne tak to sa neda povedat. Tak isto mam 16ky, a podvozok celkom slusne filtruje nerovnosti a pod. Nieco ako sa mi stavalo na Citroene ze vzadu boli pocut razy po prejazde priecnych nerovnosti sa tu nekona. Na druhu stranu ak si chcelo ozaj co najkomfortnejsie auto na rozbite okrsky, mozno si predsa len mal ozeliet ten paket pneu a byt len na standardnych 15. Na tych je vraj Ceed neskutocne pohodlny a filture prakticky cokolvek. Pritom ale slusne drzi stopu a velmi sa nenaklana.

Povedal b som ze Ceed je do cca 120km/hod velmi tiche auto. Vela ale zalezi od pneu a tiez povrchu po ktorom idete. Je vseobecne zname ze prave podbehy su zvukovo odflaknute u Ceeda, a napríklad kamienky alebo vodu je daleko viac pocut ako u niektorých konkurencnych znaciek.

K hlucnosti 1.4 vs 1.6GDi - ja ked som bol na predvadzacke s 1.6GDi, tak proti 1.4 mi ten motor prisiel daleko hlucnejsi. Ale primarne mi to zostalo v pamati najmä pocas toho ako som nastartoval a este si steloval nejake veci kym som stal. Akonahle sa auto uz dalo do pohybu tak ten rozdiel nebol taky velky, ale stale mi prisla 1.4 tichsia ako 1.6.

Zotrvacnost je nieco na com som si chvilu zvykal, a este si mozno aj stale zvykam, ale daju sa s tym usetrit slsne deci, dokonca aj v mestskom jazdeni (od semaforu k semaforu). Podobne daco som zazil s Focusom 1.0 EB (konieckoncov tusim autobild na 100 000km konstatoval ze chvilu im trvalo sa naucit jazdit s tym motorom, ale potom ku koncu bezne jazdili aj za 6l/100) Ako som uz pisal, posledna spotreba mi vysla cca 5.5 a to som este na zimakoch, nemam ani 5 000km a dialnice su tu kopcovite miestami, a ked nie su kopcovite ta su prezmenu pekne veterne...Proste to chce len miestami predvidat a jazdit aj s rozumom, a ta 1.4 vie jazdit celkom slusne a vela nezere.
:kia: Ceed 1.4MPi 73kW Kappa, Exclusive + paket Navi, Winter a Color Grey 2016
BigFoot007 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Canon69 » 19.03.2017 20:01

@BigFoot007 : ano paket pneu mám = 16ti palcové Al kola + 205/55 pneu. Cesty jsou u nás tak nějak průměrné. Myslím jejich stav. Uvidíme jak nakonec budu spokojen. Trošku mi vadí, že prodejce nenabízí (aspoň u nás) možnost vyzkoušení obou variant pneu. Na druhou stranu, těch aut by muselo na prodejně být zbytečně mnoho. S tím dojezdem jsem také zvědav. Docela jsem naučený takto jezdit, tak by mi to mělo vyhovovat. jak jsem psal již výše. telecí léta mám již za sebou a tak si budu jízdu spíš užívat než se nějak honit, ikdyž člověk nikdy neví... :D
Canon69 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2017)
1800 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod wayne » 19.03.2017 20:12

Na Slovensku ma 15" iba zakladna vybava Amber, ktora tam toho vela nema. Vsetky dalsie, uz maju 16" zliatinove disky.
wayne Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd II (2017)
3000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod elkan » 19.03.2017 21:17

Tichý motor mě po koupi překvapil, v kabině je klid, je to taky proto, že 1,6 jezdí v běžném provozu mezi 2-3 tis/min. Hluk jde spíše od kol, a to bych řekl, že je způsobeno špatným odhlučněním podběhů a taky tím, že kufr je oddělen jen roletou. Moje předešlé auto byl sedan, to bylo jiný kafe. Když jsem ale sklopil sedačky, hned to bylo o hodně horší. Takže uvažuji o nějakém dodatečném odhlučnění kufru.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Žuky » 19.03.2017 21:30

Niekomu postaci aj zakladna vybava Amber 1.4 CVVT v SW-cku. 8-)
Kia Cee´d SW II 1.4 CVVT Amber
Žuky Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod John Doe » 19.03.2017 22:48

Ja mám letné pneu Continental a sú hlučnejšie ako zimné Nokiany
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Gold, Planet Blue
John Doe Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod wayne » 20.03.2017 14:59

@Žuky, nemyslel som to hanlivo. Určite má to auto potom výhodu v hmotnosti a 15" pneu.
wayne Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd II (2017)
3000 km @ 7.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed