Ceed holobyt aneb co vše lze dodělat?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Ceed holobyt aneb co vše lze dodělat?

Příspěvekod prerovacek » 13.03.2017 22:10

Zdravím, v práci se mi podařilo odkoupit firemní ceed, r.v. 2011, najeto 120 tkm. za dobrou cenu v motorizaci 1.4 66kW. Ale je to holobyt, bez klimy, bez DO centrálu, bez el. zrcátek atd... A má otázka zní, co vše lze rozumnou cestou za rozumnou cenu domontovat a na co se vykašlat rovnou? Chci začít dálkovým ovládáním centrálu, v tom problém nevidím, jedná se mi o další elektroniku ceedu. Předem moc díky!
prerovacek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
129 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Ceed holobyt aneb co vše lze dodělat?

Příspěvekod snike » 13.03.2017 22:44

DO bez problemu ... vse ostatni se nevyplati.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod TatkaSmoula » 14.03.2017 08:01

Bacha. to nejni stara Felicia aby byl jeden a tentyz kabelovy svazek pro vsechny typovy rady. Tedy minimalne ti budou schazet draty.
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod only_one » 14.03.2017 09:36

prodat a koupit auto s výbavou pro bělochy.. ušetříš si čas, nervy a možná i peníze
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod TatkaSmoula » 14.03.2017 13:28

only_one píše:prodat a koupit auto s výbavou pro bělochy.. ušetříš si čas, nervy a možná i peníze

Clovece, ted jsi mne rozesmal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (a diky ti za to, aspon jeden svetly okamzik za par tydnu). Lip uz se to napsat nedalo :thu: :thu:
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod prerovacek » 14.03.2017 17:46

Takhle, centrál je tam klasický, DO problém pro mě nebude. Prostě jsem auto koupil dost pod cenou a pokud si na doplnění výbavy ponechám tzv. ve "frcu" dalších 50 - 70 000 Kč, stále se mi jeho koupě vyplatí. Proto bych nerad dál slyšel o tom, co mám a nemám prodat, ale raději bych poprosil o nějaké zkušenosti, zda už takto někdo něco dodělával (klima byť manuální apod.).
prerovacek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
129 km @ 0 l/100km

Příspěvekod only_one » 14.03.2017 18:12

tak ještě jednou - pokud si ho koupil dost pod cenou tak si najdi cenu za kterou ho můžeš prodat + si připočítej pár korun a máš auto se vším a hned a bez laborací.

Klimatizace byť manuální znamená někde očesat na kost zbořeninu a kupodivu většina aut bude střelená na předek, kde jsou ty nejdražší chladiče. I pokud bys tedy sehnal všechno, je to odstrojit svoje auto na nanočástice, osadit výměníky, výparníky, chladiče, klimakompresor, trubky, elektriku, modlit se, aby na tvém holodomečku šlo osadit všechno, abys někde nezapomněl nějakej držák, zátku, spojku, zapojit elektriku do svazku a znova smontovat auto, napustit a modlit se, aby to těsnilo / fungovalo neb to taky může stát polákovi několik let na zahradě a kompresor bude KO, někde bude seklej kabel a budeš trejden hledat kde.. Jen když si spočtu člověkohodiny v dílně, bude to stát randál a o pořízení dílů vubec nepřemýšlím. To by ses taky mohl dostat na polovinu ceny toho auta. Taky se ti může stát, že nebudou ty bloky shodné a sociály nebudou mít držáky na kompresor a vystrojení může být jiné na kladky pro tyhle bez chlazení.. a bude vymalováno nebo spíš komplikace to vymyslet, vyrobit. Do bloku si jen tak díru neuděláš. Dělal sem to na jednom autě a děkuji nechci znova. Leda bys měl celé auto na díly, pravostranku funkční, pak bych to dejme tomu šlo mít to v dílně a kus za kus přehazovat. Pak bys zase mohl extrapolovat ostatní vábavu.

Dálka budiž za předpokladu nějakého dalšího přívěšku na klíče, zbytek bude bastl, nebo to znamená zase někde vykostit vrak a postupovat ad bod A.

Takže z mého pohledu, pokud někdo chce výbavu, měl by si ji koupit originál v autě. A pokud si koupil dobře, udělal bych rošambo se vším všudy, už jen pro tu klimatizaci a ta je zrovna asi to nejvíc drsné, snad po výměně automatu za manuál :-D
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 14.03.2017 18:33

Co chceš slyšet je jedna věc, co je lepší je zase věc druhá. Souhlasím s only_one. Když prodáš za tržní cenu a koupíš jiný s požadovanou výbavou taky za tržní cenu, tak bys na rozdílu v ceně neměl dát tolik, jako když to budeš dodělávat. Ale samozřejmě místo starostí s dodělky, budou starosti s prodejem, hledáním, výběrem a nákupem :huh:
Jinak tady je nějaká nabídka na klimu do Ceeda, ale není moc jasné, kdo a co přesně nabízí: http://bazar.automedik.cz/AMD7390525815/kia/ceed (i pokud by to byla dodávka vč. montáže, nevím, ale dávat si ale do auta nějakou starší bazarovou klimu za takovou cenu...)
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod only_one » 14.03.2017 18:52

tak automedik nakupuje na allegru.. polaci.
No a tohle je cena za montáž, o dílech se nic nepíše
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod prerovacek » 14.03.2017 19:57

Ok, chápu. Já to nemyslel kluci zle, spíš jen informačně... dálkáč samozřejmě mám v plánu jako "přívěšek" na klíče, do origo klíče nehodlám vrtat. Samozřejmě bych počítal s klimou z bouračky s tím, že máme dílnu, takže člověkohodiny mě zase tak moc netíží. Jednu klimu jsem si už přeskládal do feldy a fungovalo vše jak má. OK, klimu hážu z okna, jezdit se dá i bez toho, nebude to konec konců první ani poslední auto. Jinak s tímhle autem jsem denně v kontaktu, osobně jsem ho vozil do servisu, znám jeho servisní historii. Samozřejmě, že ho můžu zase dál prodat a koupit auto s klimou, ale ani při 100 servisních knížkách nebudu znát jeho stav, jak se s ním zacházelo, prostě nic. Je to hop nebo trop a z toho jsem už vyškolenej. Radši budu mít klidnou hlavu bez klimy. OK, zkusím tedy jinou cestu. Po pravdě znám evropské značky, KIA je pro mě více méně zatím "novinka". Zkusím to tedy poslat jinou cestou. Nejde mi ani tak o to věci finálně zapojit, ať už se bude jednat o manuální věci nebo elektřinu, viz. el. zrcátka, vyhřívané sedačky apod. Dotaz je myšlený spíše cestou toho, že ceedy ještě neznám, neznám jejich výbavu. Můj by měl být I generace po faceliftu. Takže se ani tak nepídím, jak co zprovoznit, ale spíše se pídím po tom, zda někdo něco dodělával, popř. co a za jakou cenu. Taktéž co k tomu všechno potřeboval. Pokud by někdo poradil, byl bych moc vděčný.
prerovacek Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
129 km @ 0 l/100km

Příspěvekod only_one » 15.03.2017 15:47

no já bych hledal vrakoviště, kde by bylo co obrat a dělal bych to originální cestou. Když oželíš klimu, tak bych chtěl minimálně výhřev sedaček (origo spínače na palubní desku, kabely a ideálně originální dečky ze sedacek. To by mělo být zajipojitelné docela normálně bez komplikací.

A pak jedině elektrické okna, ale to snad měla i ta entry verze vpředu. Možná ještě elektrické zrcátka, ale zase, to je koupit obě zrcátka, kabely, origo spínač, vykabelovat to zleva doprava. hodně práce, drahé díly (zrcátka jsou na vracích skoro to nejcenější :-D.

Já bych se nové ojetiny nebál. Vhodným výběrem to bude v pohodě. ;-) a možná když to sečteč dohromady, budeš mít na model 2012-> a to je zase o kus jiné auto ;-)
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod zaplosak » 15.03.2017 16:11

já bych se na to vysral.... ;)
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod prerovacek » 16.03.2017 08:55

El. okna to má. Já mám teda v plánu dodělat el. zrcátka i za cenu nevratné investice a právě origo sedačky s výhřevem. Dále loketní opěrku (zde nevím, zda je zároveň ze sedačkou či koupit neorigonalní). Dále jsem koukal po hezčím volantu a nechat obešít kůží (původní je po 130tkm. odrbaný :-( ). A dále cestou výbavy nechci jít, možná jen ještě změnou podsvícení palubní desky. Já spíš jen informačně, zda se touto cestou někdo už pouštěl. Stále kvůli investici do volantu, zrcátek a sedaček nebudu měnit vozidlo :-)
prerovacek Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
129 km @ 0 l/100km

Příspěvekod prerovacek » 16.03.2017 08:58

A ještě abych neopomenul, přidat ovladač na dálkové odemykání :-)
prerovacek Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
129 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mv12 » 16.03.2017 14:17

Mě by asi vadila pouze ta klima, DO a možná ten volant (dle stavu). DO by se dodělalo, volant obšil a tu klimu obávám se že bych asi nedodělával a buď bych s tím žil nebo auto vyměnil. Ale samozřejmě každý má jinou potřebu a požadavky. Ono to ale není nic jednoduchého ani levného, takže se obávám, že se moc lidí nenajde, kdo se do podobných úprav pouštělo. Ale přál bych ti, aby se někdo ozval a přišel s radou :drink:
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Další

Zpět na ceed