Tazipes píše:mv12 píše:Nevidím důvod, proč, když si prohlídku objednáš a zaplatíš, by jí neměli udělat. Tak vyměň servis, kde budou ochotnější...
V pátek 27.1. jsem byl na 6. garanční prohlídce v Mukařově. Předem jsem se zeptal, zda mi mohou odborně posoudit stav rozvodového řetězu, neb se mi to nějak nezdá. Řetěz, jak jsem psal výše, se mi na větvi mezi rozvodovými koly vaček dařilo nadzvednout o 10-15mm. Odpověděli mi, že se na to podívají. Přijel jsem na osmou hodinu, sundali víko ventilů, rozhodli, že se bude měnit řetěz a napínák a ve 13:00 jsem frčel domů i s vyměněnými pásy pod nádrží a jakýmsi novým odvzdušněním nádrže. Vše na garanci. Motor po výměně řetězu výrazně ztichnul, jak na volnoběh, tak i ve vyšších otáčkách. Ve 130 km/h jsem až teď zjistil, jak mám hlučné zimní gumy.
Paja1971 píše:Pro zajímavost jsem zjišťoval, kolik stojí výměna rozvodů a je to cca 10 tisíc i s prací. A je to jen řetěz a napínak. Chci se ale zeptat, když bych si chtěl udělat kontrolu řetězu tím, že bych sundal víko ventilů, je na tom něco, co bych nezvládl sám? Svíčky jsem si teď měnil a díval jsem se, že stačí jen oddělat pár šroubků a víko je dole. Těsnění pod víkem se nepoškodí?
Marek_Km píše:Cituju příspěvek z loňska.Paja1971 píše:Pro zajímavost jsem zjišťoval, kolik stojí výměna rozvodů a je to cca 10 tisíc i s prací. A je to jen řetěz a napínak. Chci se ale zeptat, když bych si chtěl udělat kontrolu řetězu tím, že bych sundal víko ventilů, je na tom něco, co bych nezvládl sám? Svíčky jsem si teď měnil a díval jsem se, že stačí jen oddělat pár šroubků a víko je dole. Těsnění pod víkem se nepoškodí?
Zajímalo by mne, v kolika zhruba km je dobré u 1,4 benzínu měnit rozvody. Už totiž strašně dlouho mi občas při startu zachrastí řetěz, tak nevím, jestli si nezahrávám s ohněm, když tu výměnu oddaluju. Když jsem se na to kdysi ptal v autorizáku (jezdil jsem tam na servis 8 let), tak mi nebyli moc schopni odpovědět.
Mám už opravdu nejvyšší čas, když už mám natočeno přes 123 tis km?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé