Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Návštěvník » 07.01.2008 21:08

Posilovac je ok az na jedu vec a to je prilis silne centrovani - to mi trosku vadi. Staci jet velmi mirnou zatackou a uz se musim prat s posilovacem.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vladislav » 08.01.2008 00:11

petr29 píše:Já jsem s posilovačem :kia: naprosto spokojený,takže se nic přeprogramovávat určitě nebude! :-)

Ani já ne... :no: :no:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snike » 08.01.2008 00:22

Ovládací sílu posilovače bych taky nechal, ta je tak akorát, jen ta zpětná vazba by mohla být lepší. Asi se budu muset projet pro_cee´dem, abych zkusil jestli to popisované vylepšení zpětné vazby je skutečně znát.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 08.01.2008 00:49

snike píše:Ovládací sílu posilovače bych taky nechal, ta je tak akorát, jen ta zpětná vazba by mohla být lepší. Asi se budu muset projet pro_cee´dem, abych zkusil jestli to popisované vylepšení zpětné vazby je skutečně znát.

Ani ta zpětná vazba mi vůbec nevadí... Jak už jsem psal rychle jsem si zvykl a naprosto bez připomínek k řízení mého auta... :no: :no:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 08.01.2008 10:35

zatím nemůžu soudit, ale z čeho mám asi největší obavy, je paradoxně motor. jsem zvyklej na turbo (u svýho benzín, u služebáků nafta) a nerad motor vytáčím nějak víc, pokud to neni nezbytně nutný. takže taková klidná jízda na 2-3 tisíce otáček (podobně jsem nicméně jezdil i na motorce, tak na 4k otáček, kdy maximum výkonu bylo v 10k :) magnet má max. výkon někdy v 6k, takže si ho asi nikdy neužiju.. ale tak uvidíme, na všechno se dá zvyknout, naftová vectra, se kterou jezdim mi se svými asi 115 koňmi přijde jako velmi slušné vozítko, ale to bude hlavně tím krouťákem
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.01.2008 16:56

Takže ani nevím jestli to tu bude správně zařazeno jelikož jsem docela vytočený.Dnes jsem byl v servisu,na reklamačce.Přední kapotu mechanik seřídil, ale museli spustit i zámek níž ,aby to šlo.Co se týká těsnění nic se neudělalo,jelikož počkají až jak to bude na letních pneu.Každopádně je to ale slyšet dost.oproti jiným autům.Co se týká radia,nic se nevyřešilo jelikož se musí řídit podle směrnic z KIE a tak to jen napsali do počítače a budou čekat jak se v Praze k tomu postaví.No a nakonec motor,samozřejmě při zkušební jízdě žádné zaškubnutí což jsem čekal, ale jelikož už jim to někdo říkal a prodejce potvrdil že se mu to s tou mojí také stalo,závěr opět napsáno do počítače,aby o tom KIa věděla a pokud takových bude více budou to teprve řešit.Ju a nakonec ostřikovače a tam je to tak že nejdou seřídit,aspoň mi to bylo řečeno,jelikož je to jen taková kostka zasunutá do čtvercové díry v kapotě a nejde seřizovat.Takže opět nic.Jinak mi bylo sděleno že pokud se KIA ozve a pošle radio dají mi vědět a vymění se.Toť vše.A tak jsem si převzal auto a jel domů.Vzhledem k tomu že je venku krásně a oteplilo se řekl jsem si že auto umyji.Takže je čisté ale ouha otevřel jsem dveře a houbou otřel prahy a pak jsem to nechal vyvětrat aby to vyschlo.Nakonec jsem vzal jelenici že to vysuším a na prahu u řidiče jsem normálně setřel barvu dělka cca 10cm a šíře 5mm.Šla dolů jako kdyby to byla vodovka.,A je tam poznat že to půjde dál.Takže jsem opět volal do KII a tam mi bylo sděleno at zítra příjedu že to musí zkouknout a teprve pak se bude přemýšlet co stím.Tak jsem si to začal prohlížet důkladně a zjistil jsem že barva oprotí Octavii je měkká jak guma.No a jelikož jsem něco už na autech viděl,opět píšu přestávám tomu věřit.Ještě k těsnění mezi dveřma,sám si myslím že je velni slabé to je můj názor,tak jsem se zeptel mechanika jaký názor má on a jeho odpověď těsnění je fakt slabé a tak by se mělo častěji mazat a ošetřovat něčím jako je REGUM apod.Zkuste si na to šáhnout a poznáte.Ono se totiž může stát že se do toho dostane voda pak bude mrznout,dveře lehce přimrznou a při otevírání se prostě roztrhne. .A na závěr jelikož jdou slyšet odrazy kamínků od spodku tak mi řekl něco v tom smyslu že dnešní auta bohužel už nejsou dělaná jako dřívě kdy všechno bylo dělané jinak,prostě poctivěji.Dnes se prý dolů ohne plech na to se dá blatník a podběh,prostě spodek a to je vše.kdežto dříve to bylo dokonale uzavřené.Tak mi doporučil abych si nechal vystříkat kompletně spodek a dutiny a při tom že stříkají a ty podběhy zespoda a pak to tlumí nárazy.Tak co si mám teď myslet.Ano 7 let záruka ale servis bez Prahy nic řešit nemůže.Takže mi promiňte ale docela jsem vytočen a pomalu začnu věřit jednomu prodejci který řekl že to s tou zárukou nebude zase takové jak se píše.Prostě jeden řekne ne a nikdo s ním nehne.Vůči majitelům by bylo podstatně férovější kdyby servis řekl ano opravíme to a ne čekat až co řeknou pánové nahoře.A dodnes jsem měl každé auto takové že jsem jezdil na pravidelná servisní prohlídky a nemusel jsem řešit že mi kapota nesedí,těsnění je naprd,blbne mi radio,ted mi začli blbnou kontrolky na pasy,lak jsem si umyl apod.Prostě si mohu dovolit porovnávat ,jelikož jsem měl několik aut .
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 08.01.2008 17:13

@Anonym: No pěkný ani nevím co na to říct, tím myslím hlavně tu bravu :?: :?: :?:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.01.2008 17:15

snike píše:@Anonym: No pěkný ani nevím co na to říct, tím myslím hlavně tu bravu :?: :?: :?:

Teď jsem to byl fotit za chvíli to sem dám.

Tak zrovna stím fotem od dcery moc neumím ale snad to půjde poznat,celé jsem to nesetřel aby to zítra mohli zkouknout ale jde to ještě do leva.prostě vezmu jelenici a utírám barvu!!!

Obrázek

Obrázek

A při tom to nikde nedře.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.01.2008 17:17

Dost sila. Nie je to take nieco, ako sa riesilo tu? http://www.kia-club.net/viewtopic.php?t=523
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.01.2008 20:59

nocnik511 píše:
...jen vesele dokončuj..svou...myšlenčičku, ať je Ti lépe rozumět :D ...to já jsem fcelku splachovací :-P flegmatik....akurát fčera by se ve mě krve nedořezal, když jsem až na noční zjistil, že mi náký příznivec odřél bobíka :mad: před domem, kde jsem ho zanechal bez dozoru já :no: nešťastník....takže i :evil: mě sedí, jak prdél na nočníku, jen krom kapoty, ještě i smůla smůlovatá :help:...celóu noc jsem oko nezamhouřil :no:

tak to je mi lito, ze se Ti to stalo takhle brzo, at je auticko brzo v poradku :-) Ja kdybych neco takoveho videl na svem aute a toho cloveka chytil, tak ho asi nejmin prejedu :mad: :mad: :mad:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.01.2008 21:01

snike píše:@Anonym: No pěkný ani nevím co na to říct, tím myslím hlavně tu bravu :?: :?: :?:

Je to smutný.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod emann » 08.01.2008 21:34

Anonym píše:

Teď jsem to byl fotit za chvíli to sem dám.

Tak zrovna stím fotem od dcery moc neumím ale snad to půjde poznat,celé jsem to nesetřel aby to zítra mohli zkouknout ale jde to ještě do leva.prostě vezmu jelenici a utírám barvu!!!

Obrázek

Obrázek

A při tom to nikde nedře.

tak to je v pr....,to asi někdo spěchal ve výrobě to půjdu zkontrolovat taky
emann Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.01.2008 21:54

Teď se tady zastavil kolega koukal na to a tak jsem ještě i já zaostřil a je to přímo na plech,prostě nemohli jsme najít že by to mělo nějakou základovku na plechu nic.Je to fakt tenké to se nedá popsat.Zajímalo by mě a to hodně co by na to řekl výrobce.Kámoš totiž stříká auta a řekl že tohle ještě neviděl.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod petr29 » 08.01.2008 21:59

Vy mě děsíte. :bored: To snad ani neni možný!? :|
petr29 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 08.01.2008 22:04

Děsit nechci promiň,on mě vztek za chvíli přejde,ponořím se do pracovních starostí a bude to.
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion