od Návštěvník » 08.01.2008 16:56
Takže ani nevím jestli to tu bude správně zařazeno jelikož jsem docela vytočený.Dnes jsem byl v servisu,na reklamačce.Přední kapotu mechanik seřídil, ale museli spustit i zámek níž ,aby to šlo.Co se týká těsnění nic se neudělalo,jelikož počkají až jak to bude na letních pneu.Každopádně je to ale slyšet dost.oproti jiným autům.Co se týká radia,nic se nevyřešilo jelikož se musí řídit podle směrnic z KIE a tak to jen napsali do počítače a budou čekat jak se v Praze k tomu postaví.No a nakonec motor,samozřejmě při zkušební jízdě žádné zaškubnutí což jsem čekal, ale jelikož už jim to někdo říkal a prodejce potvrdil že se mu to s tou mojí také stalo,závěr opět napsáno do počítače,aby o tom KIa věděla a pokud takových bude více budou to teprve řešit.Ju a nakonec ostřikovače a tam je to tak že nejdou seřídit,aspoň mi to bylo řečeno,jelikož je to jen taková kostka zasunutá do čtvercové díry v kapotě a nejde seřizovat.Takže opět nic.Jinak mi bylo sděleno že pokud se KIA ozve a pošle radio dají mi vědět a vymění se.Toť vše.A tak jsem si převzal auto a jel domů.Vzhledem k tomu že je venku krásně a oteplilo se řekl jsem si že auto umyji.Takže je čisté ale ouha otevřel jsem dveře a houbou otřel prahy a pak jsem to nechal vyvětrat aby to vyschlo.Nakonec jsem vzal jelenici že to vysuším a na prahu u řidiče jsem normálně setřel barvu dělka cca 10cm a šíře 5mm.Šla dolů jako kdyby to byla vodovka.,A je tam poznat že to půjde dál.Takže jsem opět volal do KII a tam mi bylo sděleno at zítra příjedu že to musí zkouknout a teprve pak se bude přemýšlet co stím.Tak jsem si to začal prohlížet důkladně a zjistil jsem že barva oprotí Octavii je měkká jak guma.No a jelikož jsem něco už na autech viděl,opět píšu přestávám tomu věřit.Ještě k těsnění mezi dveřma,sám si myslím že je velni slabé to je můj názor,tak jsem se zeptel mechanika jaký názor má on a jeho odpověď těsnění je fakt slabé a tak by se mělo častěji mazat a ošetřovat něčím jako je REGUM apod.Zkuste si na to šáhnout a poznáte.Ono se totiž může stát že se do toho dostane voda pak bude mrznout,dveře lehce přimrznou a při otevírání se prostě roztrhne. .A na závěr jelikož jdou slyšet odrazy kamínků od spodku tak mi řekl něco v tom smyslu že dnešní auta bohužel už nejsou dělaná jako dřívě kdy všechno bylo dělané jinak,prostě poctivěji.Dnes se prý dolů ohne plech na to se dá blatník a podběh,prostě spodek a to je vše.kdežto dříve to bylo dokonale uzavřené.Tak mi doporučil abych si nechal vystříkat kompletně spodek a dutiny a při tom že stříkají a ty podběhy zespoda a pak to tlumí nárazy.Tak co si mám teď myslet.Ano 7 let záruka ale servis bez Prahy nic řešit nemůže.Takže mi promiňte ale docela jsem vytočen a pomalu začnu věřit jednomu prodejci který řekl že to s tou zárukou nebude zase takové jak se píše.Prostě jeden řekne ne a nikdo s ním nehne.Vůči majitelům by bylo podstatně férovější kdyby servis řekl ano opravíme to a ne čekat až co řeknou pánové nahoře.A dodnes jsem měl každé auto takové že jsem jezdil na pravidelná servisní prohlídky a nemusel jsem řešit že mi kapota nesedí,těsnění je naprd,blbne mi radio,ted mi začli blbnou kontrolky na pasy,lak jsem si umyl apod.Prostě si mohu dovolit porovnávat ,jelikož jsem měl několik aut .