kúpa novej kie ceed

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: kúpa novej kie ceed

Příspěvekod Marek Chovanec » 09.10.2016 15:46

ahoj lidi,
ja jsem ted koupil nový Kia CEED 1.6 GDI Euro 2O16 max výbava za 379 000 kč.
Pokud bych to přepočítaval k euru tak to dělá cca 13000 eur.
Nějaké kusy jěště mají co jsem koukal. :kia: :CZ:
Marek Chovanec Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod marek85 » 10.10.2016 20:41

Ja mam este otazku na trochu inu temu.

Su este pri novych motoroch 1.4 nejake problemy s preskakovanim rozvodovej retaze ?
Kiu som si vybral aj preto lebo som myslel ze je to jedno z poslednych aut so spolahlivym atmosferickym motorom. Az teraz som sa docital ze tam boli problemy.
marek85 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 11.10.2016 01:04

Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod marek85 » 11.10.2016 08:53

vdaka ..niekde som uz aj cital ze je to vyriesene len som podozieral ci to nebude rovnake ako ked vw tvrdil ze problem u tsi vyriesili zmenou dodavatela retazi
marek85 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mv12 » 11.10.2016 10:26

Pokud máš novou kappu, tak ti to 100% neřekne nikdo, když ten motor má jen cca 1 roční historii... Ale takový průšvih jako VW to nebyl ani u staré 1.4 a nebude ani u té nové, to už by nyní odcházel jeden motor za druhým :D
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod PavelSoukup » 14.12.2016 17:29

Také plánuji si koupit Kia Ceed. Dokonce jsem v recenzi na http://kralmotoru.cz/media/kia-ceed-kombi-recenze četl, že při jízdě na dálnici a rychlosti 110 km/h sežere jen 5,1 litru, což je teda luxusní. Taky bych ocenil zmiňovaný velký interiérový prostor, LED svícení a vymakaný bluetooth rádio, což jistě ocení každý, kdo sedí za volantem delší trasy. Jen mě zaujalo, že v negativech uvádějí špatný mechanismus otevírání okna u řidiče při deštivém počasí, to si moc nedokážu představit co tím myslí. No každopádně to auto na mě působí dobře. Je ještě něco, na co bych si měl dát pozor?
PavelSoukup Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod zaplosak » 14.12.2016 17:51

čau, mám ceeda 2013 a je to nejlepší auto co jsem kdy měl, tichounké, všechno jde zlehka a hlavně - závady 0, vlastně mi měnili přední led světla co mnohým, to je ale na záruku, jinak vše ok a doporučuji
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod nespik » 14.12.2016 18:00

To otvaranie okna je asi myslene ze ked prsi a mas len trocha pootvorene tak ti to tece dovnutra. Ja som to vyriesil deflektormi na okne a pohoda

Odoslané z Redmi Note 3 pomocou Tapatalku
Kia ceed SW 1,6 GDI gold version r.2016
Sírius Silver
nespik Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2016)
5600 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod only_one » 14.12.2016 18:07

no já mám diesel i GDI a diesel bych už nekoupil. Mechanismus okna?? to fakt nechapu, je elekktrické a uplně stejné čudlíky jsou všude :-)

Vymakné BT rádio? :-) no komu bych měl pár výhrad. Mám v obou autech navigaci tu novější. Jsou to oba modely 2016. Spojování telefonu občas jde občas ne a musí se ručně.. kdyz telefonuju nastopím do auta a nastartuju tak se ztratí telefon tak na 5 vteřin a ještě se debilně zeptá jestli chci přepojit hovor do HF... kuwa jasně že chci.. jenže mezi tím se odpojí sluchátko a čeká to na zmáčknutí na display... Zlatej Parrot 3100.... Fakt neuvěřitelně otravná funkce

Kontextové menu se ovládají na volantu v každé tabulce jinak.. příklad.. klidový režim posouvání stanice nebo písničky je směrem nahoru na volantu.. (všechny ostatní auta to mají naopak) kliknu na seznam na displeji ukáže se a ovladač posouvá písničky směrem dolů ve stejném pořadí jako předtím nahoru, a další menu pak zase obráceně... KUWA kterej paznecht tohle vymyslel :-D fakt neuvěřitelně divné

Navigace si občas vyhledává co chce a jak chce. Spojení online je dobré, načte nějaké radary a dorpavní situaci, ale jak se odpojí mobil, tak uložené radary ihned zmizí, takže jakékoliv upozornění co si na aktuální cestu může načíst když je tam zadané.. nelze bez online režimu používat?? OMG proooooč .... :-D

Naplánovat delší cestu třeba 700-800km co je jinak než po hlavních je peklo. Má to max 5 prujezdných bodů a nazdar. a zadat je jak je třeba je tak trochu za trest, protože když se dají jen města - naviguje to na střed města :) a tedy svádí z dálnice :-D a musí se na cestě manuálně cesta upravovat nebo ideálně mazat a znova zadávat přes ulolžené cesty --- neuvěřitelné v dnešní době 21 století..

Celej infotaiment je tak 10 let zastaralej.... ale ma to diplej... SUPER

GT line kombík nafta má užitnou hmotnost 419kg !!! cesta do chorvatka ve 4řech + bagáž byla tak trochu za trest.. auto sedělo skoro na dorazech vzadu a vlnitá dálnice šla na dorazy.. uzasny zazitek

Volil bych dneska příplatkem xenony.. svítí vazně nasobně lepe - investice se vyplatí

Opěrka neposuvná je mizerná... boužel s posuvnou je i elektronická parkovací brzda.. OMG.. zase další kreténismus, nechci ele brzdu a chci lepší opěrku.. smula

Nemetalické laky jsou docela mizerné.. Gdi má po třičtvrtě roce viditelné vady.. Perleť má najeto 3x tolik a je jak nová. Připlatil bych si. CErvená je asi uplně nejvíc pruser barva kii od doby ... od vždy co pamatuju...

BLBĚ TO BRZDÍ, ty brzdy nejsou nic moc. Jak je auto naložený nemají dobrej brzdnej ucinek. Octavia, Leon brzdí daleko lepe. Brzdy kromě nižšího účinku taky docela rychle vadnou.. dost blbé na dálnici..

Automat je za mě nic moc. Klasika hydroměnic je daleko lepší. i to 7st dvojspojkové neštěsí se nechová optomálně. Nevěděla správně vybrat a výhala až moc často na muj vkus. Požadavky na moje otačky se nechovovali s jejíma :-D diesel děsně podtáčí a trvá než pochopí že je třeba jednat. Za mě nebrat. Manuál tady daleko lepší.

Crdi je tišší, má víc izilace než Gdi benzín. Zajímavé ale je to tak. porovnával sem to na mých autech.

GT linje má ve předu 4 ledky na děění svícení co v noci jen sníží intenzitu a svítí pořád a každou chvíli na mě někdo bliká že mám mlhovky... Kdyby to šlo s potkávačkama zhasnout, bylo by to lepší. bohužel nejde.

Klimatronik je fajn, ale nerozděluje vzduch uplně podle mého na automat. Preferuje spodní ohřev a vzadu je chladno - je to sto pro optimalizované na tu loketku e elek brzdou co má vzadu výdechy klimy. Bohužel... Samozřejmě to není nijak problém, auto hreje, chladí, ale v porovnání s jinýma autama co mám to je prostě mínusovej bod. Taky to má docela vysokej práh citlivosti na vlhko. Vepředu to udrží odmlžené okna ve vlhku, ale vzadu je zafuněno když se jede ve více lidech.. To není moc příjemné

Toť asi tak moje poznatky
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod elkan » 15.12.2016 12:07

Já mám ceeda skoro rok a půl, a zatím jsem velmi spokojen. 1,6GDI pro mou potřebu rodinného auta úplný ideál. 99kW motor a plná výbava včetně parkovací kamery, vyhřívaných sedaček a volantu do 400.000,- dle mého nemá konkurenci. Jezdím normálně, takže brzdy v pohodě, podvozek v pohodě, řazení v pohodě, tichý motor. BT funguje u mě spolehlivě, nastoupím do auta a vždy se mi to spáruje automaticky, bez problémů, rádio hraje dobře, fleška načítá taky normálně.....oceňuji automatickou dvouzónovou klimu s funkcí odmlžování, teď v zimě paráda.
Samozřejmě je pár věcí, které by mohly být lepší, již zmiňovaná loketní opěrka přední je hodně vzadu, a nejde nastavit, méně odhlučněné podběhy, a v mém případě nemetalická červená barva, která sice autu sluší, ale špatně se udržuje. Takže asi jedinou změnu bych udělal s příplatkem na metalický lak. To jsem ale nemohl vybírat, protože jsem kupoval poslední skladové kusy před FL.
Celkově tedy musím říct, že se na cestování vždycky těšim, a dokonce se někdy s manželkou "pereme" kdo bude řídit.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod olin » 15.12.2016 12:53

Mohu potvrdit. Mám stejné auto po FL a ježdění si vyloženě užívám. Drobné nedostatky
se najdou vždycky a na všem, zásadního nemám nic. :)
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Mirse » 15.12.2016 13:03

I já se připojuji s kladným hodnocením, ani mi dokonce až tak nevadí nepolohovatelná lok.opěrka, s BT,rádiem ani navigací problémy žádné nemám, motor zatím skvělý, klima s auto odmlžováním čelního skla taktéž, výbava Exclusive naprosto splňuje takřka vše, co bych si mohl za tyto peníze přát :thu: Určitě jsem i moc rád za benzínovou 1.6 GDI - ta se podle mě moc povedla :yes:
Malinkatý povzdech snad jen nad absencí funkce automatického uzavření oken při zamčení auta dálk.ovladačem ale i bez toho si kiušky moc a moc užívám :yes:
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod melonsvk » 15.12.2016 13:43

only_one píše:Celej infotaiment je tak 10 let zastaralej.... ale ma to diplej... SUPER

To si ma moc nepotesil s tymto zistenim... :no: Uz som bol nalomeny, ze buduci rok vymenim moje Rio za nejaku skladovku Ceedu 1.6 GDI v TOP vybave, ale jeden z dovodov bol prave pritomnost infotainmentu (navi) oproti klasickemu radiu. Je to moc zle? Nieco ako Mirrorlink asi nemam cakat, ze? Na com to bezi, Windows CE?

Chcel som si tam nahodit aspon Torque alebo nieco podobne, ale teraz zacinam vahat co s tym... :|
Kia Rio 1.4 CVVT (2013)
Kia Cee'd 1.6 CRDi DCT (2016)
Kia Optima 1.7 CRDi DCT (2016)
Ford Kuga 1.5 EB 8AT (2024)
melonsvk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Optima IV (2016)
80000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Pavkol » 15.12.2016 13:44

Já mám 1.4 kupovanou letos v květnu nabízenou jako Euro2016, teď TOP, a jsem velice spokojený..co se týče BT tak s ním nemám žádný problém, telefon ACER to spáruje okamžitě, rádio s navigací je skvělé, na nepolohovatelnou opěrku jsem si zvykl, stejně jí nejvíc využívá přítelkyně jako spolujezdec..To automatické spuštění odmlžování je skvělá věc. A nedostatky ? Žádné nejsou a nemůžu si stěžovat... Ve výbavě Euro2016 ( TOP ) je prostě všechno k mí spokojenosti, volant pěkně hřeje, pod zadek si taky zatopím...kdo nevyzkoušel, ať vyzkouší a již nikdy nevystoupí :lol: super auto za super prachy .
Obrázek
Kia ceed 1.4 CVVT Euro2016 písková track
Pavkol Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd II (2016)
112674 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod only_one » 15.12.2016 14:08

Jako já to srovnávám oproti konkurenci. Prostě jsem jen vypíchnul to, co mi na autě zaráží a nejde změnit a není logické
Zrovna infotaiment - nevím kdo z vás jezdí hodně a potřebuje navi, ale to peklo v Paříži a v Amsterodamu, kde byla tahle bajecna navi uplně zmatená, vodila do jednosměrek a jeste pomalu, nedejbože když přišla podlažní 4 úrovňová křižovatka v centru Paříže - to je jako tam vjet bez navi.

Když potřebujete vybrat přesnou pozici na mapě kam jet, když není adresa tzn Ťupnuťím do mapy prstem... .. to je neuvěřitrelnej opruz :-D a hlavně to jde jen z jednoho kontextového menu.. někdy se to ale hodí v provozu. Třeba v praze jak jsou ty dlouhé magistrály a já jsem jel za klientem co byl 10m od hlavní silnice, ale nebyl sjezd.. takže navigace mě oznámila v prostředku 3 proudý silnice jste na místě... super, takže mapa kliknout vedle a nechat se rychle odnavigovat.. zapomente na intuitivní rychlou volbu. Jde to jen tlačítekm nav, pak výběr z mapy. A to je to oč tu běží.. Jde to, ale za jakých podmínek ... brrrr takže mobil, Gmap, hlasové ovládání a během 3 vteřin navigace jede. případně jedním prstem z mapy a hurá..

Já jsem v tomhle možná dost rejpavej, ale pro mě to je ergonomické harakiri.. Mohlo to být daleko promyšlenější, využitější, doplněné funkce za zlomek ceny ... a hlavně pak když se svezu v koncernovém Tiguanu co tyhle fíčurky má, tak jen zamáčknu slzu. ANO za hodně drsný prachy, jenže to je věc, co bych si připlatil rád.. já v tom autě skoro bydlím.

Mirrorlink ... no to právě ani omylem. Pochopil bych, kdyby za příplatek bylo něco TOP, ať to běží třeba na androidu, má to slot na simku cokoliv spolupracuje s plánováním v kompu, synchoronizace přes mobil.. ideál google .. jenže tenhle šáhlej TOM TOM je fakt dost bída na nějaké plánování. Tohle tu bylo před deseti lety a nic navíc to neumí. To je děsná, DĚSNÁ škoda.
Ale samozřejmě to funguje v rámci možností z A do B bez přemejšlení..

Taky mě chybí premiová hudba, příplatek za SW.. šel bych do něj.. pár pohárů z HIFI doma mám a zvuk Ceedu je slabá školní 3- :-)

Sám považuju Ceeda za velmi dobré auto - taky jsem koupil dvě :-D ale tyhle drobnosti mrzí a nelze s tím nic udělat od výrobce.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na ceed