Olej

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Návštěvník » 29.12.2008 14:10

NAzdárek..měl jsem poprvé na garančce v Dolnisu ceeda 1,4 . Ujel jsem do práce 6km.Otevřel jsem kapotu,vytáhl měrku,olej byl tmavej jako kafe.No,at děláte co děláte a vybíráte olej ,dumáte nad druhem,podruhem, a já ještě nevím nad čím... nakonec pokud musíte na garančku, tak Vám tam bud jen doplněj olej nebo vypustěj to co je ve vaně. Asi toho chci víc než jen vypustit a doplnit.A ten novej filtr podle toho musí vypadat. Jinak auto je supr. . . Zatím čus
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vladislav » 29.12.2008 14:41

fraibis píše:NAzdárek..měl jsem poprvé na garančce v Dolnisu ceeda 1,4 . Ujel jsem do práce 6km.Otevřel jsem kapotu,vytáhl měrku,olej byl tmavej jako kafe.No,at děláte co děláte a vybíráte olej ,dumáte nad druhem,podruhem, a já ještě nevím nad čím... nakonec pokud musíte na garančku, tak Vám tam bud jen doplněj olej nebo vypustěj to co je ve vaně. Asi toho chci víc než jen vypustit a doplnit.A ten novej filtr podle toho musí vypadat. Jinak auto je supr. . . Zatím čus

No nevím ,nevím já měl i po ujetých 20 km po garančce olej pěkně světlý..někde se stala asi chyba... :yes: :evil:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Happy » 29.12.2008 15:54

vladislav píše:
fraibis píše:NAzdárek..měl jsem poprvé na garančce v Dolnisu ceeda 1,4 . Ujel jsem do práce 6km.Otevřel jsem kapotu,vytáhl měrku,olej byl tmavej jako kafe.No,at děláte co děláte a vybíráte olej ,dumáte nad druhem,podruhem, a já ještě nevím nad čím... nakonec pokud musíte na garančku, tak Vám tam bud jen doplněj olej nebo vypustěj to co je ve vaně. Asi toho chci víc než jen vypustit a doplnit.A ten novej filtr podle toho musí vypadat. Jinak auto je supr. . . Zatím čus

No nevím ,nevím já měl i po ujetých 20 km po garančce olej pěkně světlý..někde se stala asi chyba... :yes: :evil:

Olej po výměně u benzíňáku bude světlý ještě po najetí 1 000 km. Co světlý, při zahřátém motoru téměř průhledný. Vyměnili ho vůbec? Vyměnili i filtr? To je hrůza. Jinak je ještě rozdíl mezi olejem tmavým a vyjetým. Troufám si říct, že bych to poznal - vizuálně, na omak a podle "vůně".
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 29.12.2008 16:03

No, něco si o tom také myslím... ale nebudu pomlouvat servis.Filtr novej dali..Nejraději bych si to udělal sám i s vypláchnutím té trošky co v motoru zůstane.Prostě vypustím olej (za horka) dám tam třeba litr nového levnějšího,nastartuju motor na 30 vteřina pak znova vypustím.A pak dal nový olej s novým filtrem. A pak bych po časté kontrole viděl kdy začne tmavnout. No nic. Pokusím se najít pro další garančku někoho jiného.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 16.01.2009 19:52

opat otvaram tuto temu, nakolko som dnes s mojim riom II 1.4 benzin absolovoval prvu prehliadku v servise, ktoremu som doteraz nad mieru veril a bol s nim velmi spokojny. avsak po dnesku som na velkych pochybnostiach, ohladne vymeny oleja, nakolko som si z rysky stiahol olej pred vymenou a aj po vymene a vysledok je nasledovny:

Obrázek

na obrazku mozete vidiet tri vzorky.

1. na najvacsom servitku je olej z dnesneho rana pred vymenou, najazdenych cca 14575 km, brane cca 9:00
2. na pravom malom servitku vidite ster oleja z dnesneho popoludnia, po vemene, na ktorom som spravil max. 20 km, brane cca 15:00
3. na lavom malom servitku vidite ster momentalny, s autom sa od 15:00 nejazdilo, cize brane cca 18:45

len upozornujem, ze posledny, treti ster na lavom malom servitku nie je zrejme dostatocne zachnuty, ako v pripade predchadzajucich dvoch. aj tak si ale myslim, ze na novy prakticky nejazdeny olej je prilis tmavy. prosim fundovanejsich aby sa vyjadrili, nakolko ja sa v tomto prilis nevyznam.

mozno by som mal skontrolovat, ci vymenili olejovy filter, ale neviem kde ho mam hladat a co na nom pozerat...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod ferino » 16.01.2009 19:59

@ g-m

No mam vaznu obavu ze ten olej bol vymeneny. Alebo odpustili polovicu a polovicu doliali. Otazka znie aky olejovy filter tam mas po prehliadke. Ten si pozeral?
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 16.01.2009 20:27

nie, opakujem, neviem kde ho mam pozerat a co mam na nom pozerat. ale ak mi poradite, zajtra sa s tym popasujem samozrejme
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 16.01.2009 20:32

člověče g-m to vypadá jako by to někdo nestihl na záchod :D

jinak k tématu: v některých servisech to opravdu dělají že olej komplet nevymění. stalo se to tatovi na služební octávce. zřejmě služebáky ojebávali nebo to možná dělali všem, těžko říct. dobré je si např. poznačit filtr (nějakou značku fixem nebo něco) a pak koukneš a vidíš jestli to je on nebo ne. sice to neznamená že ti vyměnili komplet olej, ale aspoň máš jistotu že máš nový filtr a aspoň nějaký ten nový olej co vytekl když měnili ten filtr :D jinak jj je to bordel.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 16.01.2009 20:48

skvele, som poteseny... ale ved snad olejovy filter sa da rozpoznat ci je novy alebo nie...?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod ferino » 16.01.2009 20:51

g-m píše:skvele, som poteseny... ale ved snad olejovy filter sa da rozpoznat ci je novy alebo nie...?

pri sucastnych spinavych cestach, neviem :whistling:
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Olej...

Příspěvekod Návštěvník » 16.01.2009 23:01

Je to asi tak jak si myslím...Bud vymění půlku a nebo si řeknou..je to první výměna a ten olej má najetou půlku co vydrží..tak to necháme na příšte.. tak to je u nás v práci, máme fordy a ten olej je po garančce taky jak kafe... Tomuhle já prostě neuvěřím že ten olej zatepla mění... jediná šance je bejt u toho pokud ten servis to umožnuje..a stejně se už asi nevyplachuje alespon troškou nového oleje... asi se už taková věc prostě nedělá. No........hrrr na garančku..
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 16.01.2009 23:16

Já si v autech měním oleje sám a vždy vypouštím olej minimálně ohřátý na 80 stupňů a po vypuštění nechávám asi tak 30 minut odkapat zbytek. V benzíňácích mám krásně čistý olej a tmavne pomalu. Takže asi je nejlepší si dělat vše sám a během záruky si to bedlivě hlídat. U nafťáku je tmavnutí daleko rychlejší a to díky karbonu který proniká ze spalovacího prostoru. V tomto případě je obzvlášť potředa dodržet pravidla výměny.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod luboss » 15.05.2009 19:14

ahoj, potrebujem poradit, kupil som ako druhe auto opel astra (2005) 1,3 diesel, ma nabehanych 75t km a chcem vymenit olej, ale neviem aky tam mam naliat + co odporucate vymenit pri takto jazdenom aute. Dakujem za rady
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Axel » 15.05.2009 19:30

pokud ti nedoložili kdy proběhly poslední výměny, tak vyměň všechno...chladící, brzdovku i ten olej jinak 5W-40 nebo 5W-30
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod luboss » 15.05.2009 19:39

Axel píše:pokud ti nedoložili kdy proběhly poslední výměny, tak vyměň všechno...chladící, brzdovku i ten olej

je to auto z FR a bohuzial je bez servisnej knižky... a aky olej tam možem dať?
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion