1. servisna prehliadka

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: 1. servisna prehliadka

Příspěvekod zulyk » 23.08.2016 07:51

nespik píše:Ahojte. Mna čaká za dva týždne prvá prehliadka. Viem že tam ide Shell Helix ultra 5W-30 ak sa nemýlim. Máte niaky overený obchod alebo link kde by som si ho mohol objednať? Ked píšete že pýtaju také pálky tak fak radšej svoj doniesť. A ešte jedna otázka...tie oleje maju rôzne prípony ako AVL, ECT, Extra..treba aj na to dávať pozor čo tam je napísané? dik

nejde tam iba shell...mozes tam dat akykolvek olej, ktory ma parametre uvedene v navode..takze (5w-30, ACEA A5, objem tusim 3,6l) ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod only_one » 23.08.2016 08:07

Dodržet viskozitu a především výkonovou třídu. Máš to vždy napsané v manuálu od auta podle motoru.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mirse » 23.08.2016 09:12

Mě čeká 1. serviska v listopadu a to olejové dilema (přinést si svůj či ne) mi vrtá v hlavě docela dost, jak to tady čtu tak ne každý servis na to má stejný úhel pohledu a já si je nechci ani "znepřátelit" ale ani zbytečně vyhodit peníze za ten jejich předražený ale zase mít na druhou stranu klid a jistotu, že mi až budu potřebovat třeba něco i nad rámec jejich povinností, rádi pomůžou ... :huh:
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno
Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod only_one » 23.08.2016 09:53

já mám variantu po 15 sám, po 30 servis... a dál to neřeším s olejem.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Servisni prohlidka

Příspěvekod TatkaSmoula » 23.08.2016 12:58

Zdravim vsechny Ceedaky
a prosim o objasneni.

Vlastnim Ceed 5HB MY2016 1,4 CVVTi v provedeni Comfort Plus. Za nedlouho pujdu na 1. garancku po 30 tis. km. Co je obsahem te prvni garancni prohlidky, co je v te super zaruce s paketem PLUS a co si clovek normalne plati.
Hledal jsem nejake blizsi parametry, ale nenasel nikde nic konkretniho stylem treba "olejovy filtr .... zdarma, kabinovy filtr .... za uhradu, atd".
Kdo o tom ma poneti, prosim, podelte se se mnou. Pripadne mne nakopnete spravnym smerem.

dekuji
TatkaSmoula Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2016)
16000 km @ 5.57 l/100km

Příspěvekod Mirse » 23.08.2016 13:43

Docela zarputile děláš ze všech E-shopů zloděje :D :D :D
Jasněže nejsou všichni naprostí andílci, taky nejsem včerejší ale na druhou stranu nemám potřebu házet všechny do jednoho pytle ... :no: :no: :no:
Ale stejně tak ti ani neberu tvůj názor - je přeci demokracie !!! :drink:
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Mirse Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (9) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (3) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Re: Servisni prohlidka

Příspěvekod mv12 » 23.08.2016 18:47

TatkaSmoula píše:Zdravim vsechny Ceedaky
a prosim o objasneni.

Vlastnim Ceed 5HB MY2016 1,4 CVVTi v provedeni Comfort Plus. Za nedlouho pujdu na 1. garancku po 30 tis. km. Co je obsahem te prvni garancni prohlidky, co je v te super zaruce s paketem PLUS a co si clovek normalne plati.
Hledal jsem nejake blizsi parametry, ale nenasel nikde nic konkretniho stylem treba "olejovy filtr .... zdarma, kabinovy filtr .... za uhradu, atd".
Kdo o tom ma poneti, prosim, podelte se se mnou. Pripadne mne nakopnete spravnym smerem.

dekuji

Ono se to časem měnilo, záviselo to od výbavy atd, takže každý to má trochu jinak. Obávám se ale, že když jsi kupoval auto, byly už servisní prohlídky zdarma v rámci 777 zrušeny... Co má kdo zdarma je specifikováno zcela přesně v papíru s programem 777, který prodejce předával potvrzený při koupi auta. Takto to nějak vypadalo:
kia_asistence_777_cz_2014.pdf

nebo:
kia_asistence_777_cz_2014.PDF

Jinak v prvním roce nejde o garančku, ale jen olejový servis tj. výměnu oleje a filtru.

#1000 ;) :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod mv12 » 23.08.2016 22:51

Bylo mi vysvětleno, že garanční prohlídky jsou co dva roky / 30000 km, olejový servis dle motoru, u mne každý rok nebo 30000 km. Ale to je fuk, jen slovíčkaření ;)

I když... To rozlišení u :kia: asi dává smysl, protože sice oba servisní intervaly většinou tak nějak zapadnou do sebe a nikdo to nerozlišuje, ale v praxi se to může i oddělit, pokud někdo najede dané km dříve. Např. najedeš 1. rok 20 000 km a pojedeš po roce měnit olej. Pak za půl roku najedeš dalších 10 tis. a budeš muset na garančku, protože máš najeto 30 000 km. Olej tam máš ale "jen" 10 000 km a půl roku, takže ho měnit nebudou, ten pojedeš měnit za další půlrok tj. po dvou letech... (samozřejmě pokud se nerozhodneš vyměnit olej dřív, než :kia: požaduje)
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Mirse » 24.08.2016 07:15

Tak to bude asi i můj případ - reálně mi letos s novým autem "hrozí" roční nájezd jen cca 10.000 km ale olej chci měnit po roce, nebude se tedy konat klasická garančně-servisní prohlídka ale pouze výměna oleje s filtrem ? A ta pravá 1. servisní proběhne až další rok - pochopil jsem to správně ?
Green Ex
8 000 km 6,2/100 km
Mirse Muž
KIA Family

Kia cee'd SW (2024)
8000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Miška » 24.08.2016 14:01

mv12 píše:
TatkaSmoula píše:Zdravim vsechny Ceedaky
a prosim o objasneni.

dekuji

Ono se to časem měnilo, záviselo to od výbavy atd, takže každý to má trochu jinak. Obávám se ale, že když jsi kupoval auto, byly už servisní prohlídky zdarma v rámci 777 zrušeny... Co má kdo zdarma je specifikováno zcela přesně v papíru s programem 777, který prodejce předával potvrzený při koupi auta. Takto to nějak vypadalo:
kia_asistence_777_cz_2014.pdf

nebo:
kia_asistence_777_cz_2014.PDF

Jinak v prvním roce nejde o garančku, ale jen olejový servis tj. výměnu oleje a filtru.

#1000 ;) :D

skúste si predom obvolať aspoň 3 autorizáky, zistiž si podla počtu najazdenych km čo to bude obnašať aké úkony a aj na kalkuláciu ceny...ja som tak urobila, podla Vin kodu mi každy jeden vyhladal ich cenu za servis, v podstate sa zhodovali čo sa tyka použitia materialu, akurat jedni mali asi na to dlhší čas a iní kratší....a tak to potom vybehlo rozdielne aj na konečnej cene. Vybrala som si jednu z nich podla vlastneho uvaženia. Po telefone sa možete pripadne aj popytať, či akceptuju doneseny olej, pripadne dať otazku, ktory tam hodlajú dať, že ktory treba doniesť....byvaju ochotní. Fakt asi obvolať je najjednoduchšie.
Miška Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2015)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Miška » 24.08.2016 14:11

#1000 ;) :D[/quote]

tak veru neviem, mne to šlo ako 1.garančka s čiastočným servisom, aj to kvoli malému nájazdu km...inak by to bola štandardná 1.serviska so všetkým...aspon tak mám info a v knižke je to norlmálne vyznačene ako 1.prehliadka...ono je to hlavne o tom, že vas na prvy raz zavedu do systemu a vidia z neho aj v inych autorizakoch podla Vinu, či bolo a ako bolo servisovane, ked po roku prídete inde do servisu ...malo by sa to tam ukladať...

mne okrem vymeny oleja a olejoveho filtra urobili samozrejme diagnostiku na PC, aj vizualnu kontrolu karoserie a laku, a možem povedať že to pozreli dosť poctivo, skontrolovali podvozok, premerali a nahustili pneumatiky, aj vyšku dezenu zapisali do knižky...okrem toho sme podebatili o tom, čo sa mi na aute nezdá a či to treba riešiť a rozhodne to nevidim ako šup sem šup tam. A v podstate je mi jedno ako si to nazvú, lebo keby som prešvihla termin tak by bol s garanciou v pripade problemu problém.
Inak nespoliehajte sa na datum uvedeny na počitadle na ciferniku...overte si datum, ktorý máte v knižke od výrobcu, lebo ja som v tom mala dva týždne rozdiel...naštastie ma napadlo objednať sa podla terminu v knižke.
Miška Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2015)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Miška » 24.08.2016 14:17

mv12 píše:Bylo mi vysvětleno, že garanční prohlídky jsou co dva roky / 30000 km, olejový servis dle motoru, u mne každý rok nebo 30000 km. Ale to je fuk, jen slovíčkaření ;)

I když... To rozlišení u :kia: asi dává smysl, protože sice oba servisní intervaly většinou tak nějak zapadnou do sebe a nikdo to nerozlišuje, ale v praxi se to může i oddělit, pokud někdo najede dané km dříve. Např. najedeš 1. rok 20 000 km a pojedeš po roce měnit olej. Pak za půl roku najedeš dalších 10 tis. a budeš muset na garančku, protože máš najeto 30 000 km. Olej tam máš ale "jen" 10 000 km a půl roku, takže ho měnit nebudou, ten pojedeš měnit za další půlrok tj. po dvou letech... (samozřejmě pokud se nerozhodneš vyměnit olej dřív, než :kia: požaduje)

tak neviem, ale ja mám termíny predpísané vždy po roku alebo po 30 000 km, podla toho čo nastane skôr.....takže ak chapem spravne teraz mam 3000, takže po roku, ale možem najbližšich 10 mesiacov najazdiž 30000, tak nebude až po roku ale vtedy ked budem tesne pod 30 tis od terajších 3000 čiže vlastne tesne pred 33000 tis....potom zase možme mať tak že po roku....a terminy samozrejme nevyjdu na ten istý čas v roku...mne počidlo ukazuje počet dní do servisu, ale aj počet km myslím, musim si to overit...nuž u mna ten problem ale nebude, lebo ja 30 tis. ročne nedám, takže vždy po roku
Naposledy upravil Miška dne 24.08.2016 17:53, celkově upraveno 1
Miška Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2015)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Miška » 24.08.2016 14:20

mv12 píše:Bylo mi vysvětleno, že garanční prohlídky jsou co dva roky / 30000 km, olejový servis dle motoru, u mne každý rok nebo 30000 km. Ale to je fuk, jen slovíčkaření ;)

akoto že u vas raz za dva roky a u nas po roku alebo 30 t. ?
Miška Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2015)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod mv12 » 24.08.2016 15:04

Mirse píše:Tak to bude asi i můj případ - reálně mi letos s novým autem "hrozí" roční nájezd jen cca 10.000 km ale olej chci měnit po roce, nebude se tedy konat klasická garančně-servisní prohlídka ale pouze výměna oleje s filtrem ? A ta pravá 1. servisní proběhne až další rok - pochopil jsem to správně ?

Prostě po roce tam zajedeš a hotovo. :lol: :lol: :lol: Moc bych to nepitval, jak se to jmenuje :D Reagoval jsem jen na dotaz a ať si to každý nazývá jak chce :lol: Ona ta terminologie asi nebude jednotná ani v :kia: servisech. Já tam jezdím vždy po roce a jestli tomu říkají tak nebo onak neřeším.

Fakt ale je, že první rok mi měnili jen olej a filtr. Neříkali o ničem jiném a nic víc nemám ani v papírech... (I manuál k autu po roce předepisuje jen olej a filtr, nic víc). V servisce mám u 1. prohlídky zaškrtnutý jen olejový servis. Teprve v druhém roce jsem dostal papír s mnoha úkony, a v servisce je zaškrtnut u 2. prohlídky jak základní servis tak olejový servis. 1. kontrola karoserie je v servisce zaznamenána až druhý rok... (To že auto vždy při jakémkoli předání obejdou a zkouknou kolem dokola, zda to není poškozené, je jiná záležitost).

Miška píše:akoto že u vas raz za dva roky a u nas po roku alebo 30 t. ?

Jak jsem psal, závisí to od motoru. Podle mě je to všude stejné v :CZ: , :SK: či jinde. Co se má kdy dělat máš v manuálu u auta, tuším někde na začátku kapitoly 7. Pokud si to pamatuju dobře, jsou tam servisní prohlídky předepsány po 2 letech / 30 000 km, další po 4 letech / 60 000 km atd. U výměny oleje u benzínových motorů je ale poznámka, že má být po roce. Takže, kdo má benzín, měl by jezdit po roce a diesely asi jezdí po dvou (ale to nevím jistě). Pokud nenajedeš víc jak 30 tis. km za dva roky, tak je to jednoduché. Pokud ano, začne servisní interval komplikovat kilometrový nájezd a pak už ten každý rok či dva neplatí, protože olej ti mění ročně nebo po 30 000 Km, ale třeba brzdovou kapalinu až po 2 letech ale taky max. po 30 000km atd.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod only_one » 25.08.2016 10:27

ano je to jak bylo psáno výše. Benzín GDI 12měsíců nebo 30 000km, nafta 24měsíců nebo 30 000km.. s oběma se stejně bude olej měnit max po 15000, u benzínu spíš po deseti, protože jezdí jen po městě.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW