TMPS a alu disky na leto

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: TMPS a alu disky na leto

Příspěvekod MP1 » 27.04.2015 19:26

Nestoja 90 €. Ja som ich dávam za 60 € naprogramované a so ziskom. Ďalšia možnosť je kúpiť z Číny. Sada stojí 100 €. Vyzerajú ako originál, živica má trochu inú farbu. Kolega ich má a zatiaľ fungujú. Pohľadajte na alikovi. Životnosť? Originál aj náhrada napr. Alcar sa odhaduje na 150 000 km.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Astrum Minax » 08.03.2016 19:14

Nazdar,
mate niekto osobnu skusenost s tymito TMPS snimacmi. Podla cisla by mali fungovat.

TMPS
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Astrum Minax Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod t0x!n » 08.03.2016 19:54

psal jsem o nich zde viewtopic.php?f=18&t=671&start=40
vlastne v te sade jsou ty tvoje 4 TPMS ventilky vcetne matic, u Hyundaie nyni sada za 3750 Kc, sice nakupuju dost na aliexpressu ale ventilky bych si teda nekoupil, dle myho to bude "fejk"
Ceed 2015 1.6 GDI TOP - bílá WD
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod Astrum Minax » 08.03.2016 21:09

Ak som ta dobre pochopil tak vyzeraju ako tie tvoje?
Inak v tom odkaze na Ali je sice len jeden feedback, ale pozitivny a od :SK:, ale aj tak :?
Preto sa pytam ci ma niekto skusenost.
Astrum Minax Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod t0x!n » 08.03.2016 21:47

maji stejny "model" = oznaceni, fyzicky jsem ty moje ani nevidel, jelikoz jsem si je koupil, pri koupi dovezl i alu s pneu a nechal to servis dat dohromady, ale mam od nich krabicku a tam je stejny PN jak davas ty na aliexpress
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod Astrum Minax » 08.03.2016 23:17

Ok, vďaka.
Niekto iný co to mal v ruke?
Astrum Minax Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Astrum Minax » 11.03.2016 12:14

Tak som tie TMPS snimace objednal z Aliexpressu. Teraz uz len pockat a uvidíme.

http://www.aliexpress.com/item/OEM-5293 ... 88047.html
Astrum Minax Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod t0x!n » 11.03.2016 13:34

drzim palce at funguji :D ja byl dnes prehodit za letni s nove koupenyma senzorama, nikde zadna kontrolka nesviti, takze se asi sparovaly senzory v pohode :)
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

Příspěvekod crui5er » 11.03.2016 19:23

Docela brzo na letňáky. Počasí ještě může překvapit a navíc po ránu to alespoň u nás na severu pěkně klouže.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod t0x!n » 12.03.2016 22:45

no na jihu (brno) mrznout uz dle myho nebude, porad tu je na 7°C, jinak jsem dnes teda zkusil funkcnost novych TPMS senzoru z hyundaie, ktery jsem nahodil na sadu alu s letnima co mam ted obuty na aute viz foto vyse, vypustil jsem zadni kolo na 1.5 a pekne se rozsvitila kontrolka TPMS na PP a na obrazku auticka se mi ukazalo kolo ktery bylo s nizsim tlakem, kolo jsem nafoukal a vse zase zmizelo, takze TPMS sada plne funkcni, zadne parovani neni treba, jsem opravdu rad aspon za toto :)

p.s. rozdil za sadu z hyundaie 3750 a kie 6000 dost podstatnej
Obrázek
t0x!n Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd II (2015)
42000 km @ 7.63 l/100km

pneu,alu disky,TPMS

Příspěvekod bushman777 » 27.03.2016 10:19

Mám originál plech.disky 15'' a na nich zim.gumy.Původní letní 15'' mám sundané bez jediného kilometru,je mi líto je dávat pryč pod cenou,kdybych chtěl koupit elektrony a na ně na léto 16'' pneu.Ale pokud by byla možnost výměny pneu bez jediného km,a koupě 16''disků a kol....Má někdo radu jaké budou pasovat alu disky 15'' event.16'' aby pasovalo TPMS?
Mám Ceed 14 CVVT po faceliftu vyr.září 2015,koup.v lednu 2016
bushman777 Muž
Nováček

Příspěvekod Astrum Minax » 18.05.2016 20:02

Tak trochu oneskorene, ale nakoniec predsa sa chcem s vami podelit o moju skusenost s TMPS snimacmi objednane z Ciny. Objednal som ich z AliExpressu a konkretne tieto.
Snimace prisli pomerne rychlo, behom 2 az 3 tyzdnov som ich mal doma. Kedze som ich objednaval po jednom tak som pockal kym ich budem mat vsetky a potom som zobral disky, gumy a snimace a isiel do pneuservisu. Po vymene zimnych kolies sa prvych 10 az 15km nic nedialo a ja som bol spokojny. No na druhy den cestou do prace sa mi rosvietila kontrolka TMPS snimacov. Tak som znova navstivil pneuservis a tam pomocou diagnostickeho pristroja na TMPS senzory zistily, ze jeden snimac nefuguje. Nefungujuci snimac vymenily za novy ALCAR T-Pro2 a naprogramovali ho na moju KIU Ceed 1,6GDi, rv 2015. No ani po vymene kontrolka nezmizla. Skusali naklonovat aj snimace z ciny no neuspesne. Po konzultaci pneuservisu s dodavatelom TMPS snimacov ALCAR zosnimali pomocou diagnostiky vsetky 4 snimace a cez OBD kabel ich nahrali priamo do riadiacej jednotky auta. Kontrolka zhasla, ale zase len na nejakych 10km. Takze nakoniec som musel tie Cinske vyhodit a nahradit ich novymi a to konkrektne ALCAR T-Pro2 ktore naprogramovali a funguju.
Po prvom rosvieteni kontrolky som oslovil aj predavajuceho z AliExpressu ci nevie kde by mohol byt problem. Jeho odpoved bola aby som snimace poslal spat a, ze on mi vrati peniaze alebo mi posle nove snimace. Posielat to spat do Ciny sa mi teda vonkoncom nechcelo, potreboval som to doriesit a tak som asi 2 krat na AliExpresse predlzil cas ochrany spotrebitela. Kedze sa nedarilo snimace ziadnym sposobom rozchodit otvoril som spor a asi po 30 dnovom dotahovani mi predavajuci vratil plnu sumu a bez nutnosti posielat snimace spat.
Dnes ked som pisal feedback na predavajuceho som si vsimol, ze do popisu uz dal aj typy aut na ktore su snimace urcene co v case ked som ich objednaval nebolo.
Takze tolko moja skusenost so snimacmi z AliExpressu. Inak za tie ALCAR T-Pro2 som dal 45€ za 1ks.
Astrum Minax Neuvedeno
Nováček

Předchozí

Zpět na ceed