Osvetlenie vo dverách ceed sw 2009 pred FL

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Osvetlenie vo dverách ceed sw 2009 pred FL

Příspěvekod spazy » 04.03.2016 15:16

pre : 4sAd

Dakujem za ochotu pomoct :drink: i tak mi to neda vyskusat to na ten spinac dveri, musim zistit priemer kablikov, odpor....a cele to prepocitat a az potom sa do toho pustit.

Ked to nepojde, urobim to cez stropne svetlo ako-snike.

Aj ked moja ceedka nieje v tej najhorsej vybave, tak by mohli taketo zakladne veci (teda aspon podla mojho nazoru) co su napr. i svetielka do dveri uz davno montovat.
spazy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
140 km @ 4.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Osvetlenie vo dverách ceed sw 2009 pred FL

Příspěvekod 4sAd » 04.03.2016 15:58

Dám vám dobrou radu. Pokud opravdu chcete, aby vám svítilo světlo pouze u daných dveří, vykašlete se na přímé zapojování na spínací větve, stejně to fungovat nebude. Pokud bych to chtěl udělat já, tak bych postupoval zhruba takto:

Jednodušší část
- sundat tapecírunk ze dveří
- do dveří natáhnout kabely ze stropního světla - nemusí se tahat ze stropu, stačilo by to vzít z konektoru v palubovce (I/P Junction box). Pojistka pro vnitřní osvětlení je na 15 A, tak by tu měla být dostatečná proudová rezerva.
- zabudovat LED osvětlení kam je libo

Složitější část
- vyrobit si jednoduchý mezistupeň, který by detekoval otevření/zavření dveří. Tento mezistupeň by šel nejjednodušeji realizovat pomocí klasických tranzistorů nebo FET - nevýhodou by mohlo být to, že při větvení se dělí celkový proud (Kirchhoffovy zákony), takže by to pak nemuselo proudově vyjít a fungovat (záleželo by na proudovém odběru daného tranzistoru).
- na tento mezistupeň připojit nataženou napájecí větev a nové LED osvětlení a odbočku od spínače dveří

Princip fungování
- pokud jsou dveře zavřené, dveřní spínač je rozpojen, mezistupeň nepouští napětí z napájecí větve dál k LED
- pokud se dveře otevřou, dveřní spínač je spojen, spínací větev aktivuje mezistupeň a ten pustí napětí z napájecí větve k LED
- výhodou je to, že natažená napájecí větev je pod napětím pouze při otevření dveří, protože je napájena z obvodu pro interiérové stropní svítidlo, tzn. mezistupeň není nijak napájen a nevybije se vám baterka při zavřených dveřích

Snad jsem to dostatečně vysvětlil. Schéma mezistupně po mě teď nechtějte. Nemám u sebe elektrická schémata od auta a nechce se mi teď v zimě vrtat v autě, abych proměřil proudy na jednotlivých větvích.
4sAd Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
170000 km @ 6.1 l/100km

Svetlo vo dverách

Příspěvekod jaxik17 » 20.12.2016 22:24

Ak to to už bolo pardon nevidel som... Riešil niekto svetielko do prednych dveri? mám tam len odrazky a chcel by som tam svetielko... Je tam nejaka predpríprava alebo ako? Nejake napady inšpiracie a tak mi dajte :) ďakujem

Ediit snike: ... slouceno s jiz existujicim tematem ;)
jaxik17 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Předchozí

Zpět na ceed SW