Veru tak ,X.edition to z vyroby nemalo,domontovavali to priamo v KII MICHALOVCIACH..A tu je celý koren problemu..Bolo to ako bonus pre zakaznika..
Auto som kupoval z programu KIA JAZDENE,má rok a drobne,priamo u dilera..Priamo pri skušobnej jazde som citil mierne ťahanie dolava.Takže som to spomenul a oni to dali na geometriu.Po vypisani papierov a som už odchazdal domov s tým že to bude OK.Ibaže to žial nebolo,takže som to ihned reklamoval no oni mi ukazali papiere s tým že už to maju v zelenych čislach.Tipovali sme to na gumy,no boli OK.Na moju otazku či nabolo nahodou auto burane povedali nie a previedli sme ešte kontrolu aj s merákom laku... to bolo tiež OK..
Mojou chybou bolo že som už rezignoval,bolo vela hodin a nechal to tak.Ono to ťahanie sa prejavuje sporadicky aj na rovnej a novej ceste a robi to aj po vymene kolies na zimne....
Takže na aute ktore mám od konca novembra sa mi tri razy vybila baterka a auto má "tendenciu isť dolava..
kedže bývame v Trnave,tak som zaroven v paitok reklamoval aj to ťahanie,urobili geometriu,kalibrovali posilovač riadenia a zaroven aj došli na tu závadu s vybijanim.Ono to vobec nie je lahke kupiť niekde inde auto a reklamovať to druhom serv.V Trnave mi naznačili že by som mal tu kameru riešiť s Michalovcami ..Logicky ja z trnavy do Michaloviec nepojdem a v Trnave mi tu kameru chcu dať zapojiť za moj doplatok /cenu neviem/. Takže zhrnute-i po servise to auto ťaha...kamera mi vymlatila tri razy baterku do mesiaca a po pravde jej už "neverim".Interpretoval som to aj do Michaloviec,zajtra mi daju vyjadrenie,či by mi vedeli to zapojenie kamery nejako kompenzovať.
Velmi by mi pomohlo ak by tu bol niekto v Trnave kto má to iste auto a mohli porovnať ako sa sparava iny CEED 1,6 GDI. Pre KIU som rozhodol na základe testu v AUTO TIP-e č.18 z roku 2015 ktorý doapdol velmi dobre. Je tam spomenuté :" nekteri ridiči chválili presne razeni,vetšine však vadila nutnost neustálého korigování smeru jizdy a necitlive rizení...
Teda je to vlastnosť tohoto auta...?
Po pravde : mám ešte obyčajný IGNIS a to mi na tých porovnávanych cestach drži stopu ako KOLAJNICE..Taktiež som to nemusel riešiť na Mazde 323,ktoru som mal donedávna...