Vybíjanie autobaterie

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Re: Vybíjanie autobaterie

Příspěvekod Hanter » 17.01.2016 14:52

Veru tak ,X.edition to z vyroby nemalo,domontovavali to priamo v KII MICHALOVCIACH..A tu je celý koren problemu..Bolo to ako bonus pre zakaznika..

Auto som kupoval z programu KIA JAZDENE,má rok a drobne,priamo u dilera..Priamo pri skušobnej jazde som citil mierne ťahanie dolava.Takže som to spomenul a oni to dali na geometriu.Po vypisani papierov a som už odchazdal domov s tým že to bude OK.Ibaže to žial nebolo,takže som to ihned reklamoval no oni mi ukazali papiere s tým že už to maju v zelenych čislach.Tipovali sme to na gumy,no boli OK.Na moju otazku či nabolo nahodou auto burane povedali nie a previedli sme ešte kontrolu aj s merákom laku... to bolo tiež OK..
Mojou chybou bolo že som už rezignoval,bolo vela hodin a nechal to tak.Ono to ťahanie sa prejavuje sporadicky aj na rovnej a novej ceste a robi to aj po vymene kolies na zimne....
Takže na aute ktore mám od konca novembra sa mi tri razy vybila baterka a auto má "tendenciu isť dolava..
kedže bývame v Trnave,tak som zaroven v paitok reklamoval aj to ťahanie,urobili geometriu,kalibrovali posilovač riadenia a zaroven aj došli na tu závadu s vybijanim.Ono to vobec nie je lahke kupiť niekde inde auto a reklamovať to druhom serv.V Trnave mi naznačili že by som mal tu kameru riešiť s Michalovcami ..Logicky ja z trnavy do Michaloviec nepojdem a v Trnave mi tu kameru chcu dať zapojiť za moj doplatok /cenu neviem/. Takže zhrnute-i po servise to auto ťaha...kamera mi vymlatila tri razy baterku do mesiaca a po pravde jej už "neverim".Interpretoval som to aj do Michaloviec,zajtra mi daju vyjadrenie,či by mi vedeli to zapojenie kamery nejako kompenzovať.

Velmi by mi pomohlo ak by tu bol niekto v Trnave kto má to iste auto a mohli porovnať ako sa sparava iny CEED 1,6 GDI. Pre KIU som rozhodol na základe testu v AUTO TIP-e č.18 z roku 2015 ktorý doapdol velmi dobre. Je tam spomenuté :" nekteri ridiči chválili presne razeni,vetšine však vadila nutnost neustálého korigování smeru jizdy a necitlive rizení...

Teda je to vlastnosť tohoto auta...?
Po pravde : mám ešte obyčajný IGNIS a to mi na tých porovnávanych cestach drži stopu ako KOLAJNICE..Taktiež som to nemusel riešiť na Mazde 323,ktoru som mal donedávna...
Kia CEED SW 1,6 GDI X.EDITION
Hanter Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Beda » 17.01.2016 20:53

Trval bych na tom, at kameru da do kupy, ten komu se to nepovedlo nainstalovat, je to reklamace, jejich prace :| samozrejme to musi opravit zadarmo. Akorat ty stejna tratis penize a cas cestovanim po servisech :oops:

Ta kamera ma nejake svoje zobrazovaci zarizeni (treba v zrcatku) a nebo to jde do radia? Vetsinou se pripojuje jak parkovaci senzory na +12V zpateckoveho svetla, tak mi prijde divny, ze by byla stale pod proudem :?
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Hanter » 18.01.2016 00:37

Vieš ono je to cele naprd.
Kamera sa zobrazuje v spätnom zrkadle na lavej strane.Teraz mi nejde ani stmievacie zrkadlo,kedže všetko je to odpojene.
V Trnave mi skratka naznačili že odstránili závadu vybíjania a pokial to chcem mať zapojene tak sa mám obratiť na Michalovce,kde som to zakupil /je to 450 km/alebo zaplatil. Odovodnuju to tým že je to bonus zákaznikovi, tom pripade to musia riešiť tam kde sa to montovalo ,alebo sa s nimi dohodnuť na kompenzácii. Ráno tam idem volať...
Hanter Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beda » 18.01.2016 20:51

Jestli ti ted nejde stmivaci zrcatko, tak spis nez kamera ti to vybijela ta zobrazovaci jednotka ... ktera asi byla neustale pod proudem? Leda tvrde vyjednavat, chtit treba primo vedouciho pobocky ... pro ne je to spatna reklama, ze to spatne zapojili a ty mas s tim dalsi vicenaklady / usly zisk apod.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Nole » 19.01.2016 08:33

pravdu povediac, tak Hunterovi nezávidím
samozrejme Trnava sa od toho dištancuje, keďže doplnkovú výbavu cúvacej kamery robili v Michalovciach a nebola od výroby
a je logické, že chcú za to zaplatiť
na druhej strane nechápem, prečo nevedia prisť na to, prečo auto ťahá do jednej strany
je zrejme zbytočné to vôbec porovnávať s niekým iným, pretože auto má sedieť na ceste ako pribité
a už keď tak, trvaj na tom, nech ti dajú otestovať svoje zo showroomu
ako to tak celé čítam, tak voľba auta nebola zlá, ale tie servisy sú na zaplakanie
mňa osobne to fakt štve, pretože to potom nerobí dobre značke a zle sa mi to číta potom
na druhej strane si povedzme rovno, kto robí v takýchto servisoch (okrem výnimky) ?
chalani za 400-450 eur
akonáhle získajú aké také skúsenosti, otvára doma garáž s nápisom SERVIS
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Anulu » 19.01.2016 09:36

Ahoj, mám dotaz. V manuálu k Ceedu jsem se dočetl, že nabíjet autobaterii můžu jen odpojenou a vyndanou z auta. Musím to opravdu odpojovat a vyndávat? Nebo stačí jen zapojet kably nabíječky k baterce a nabíjet? U předchozích aut jsem to tak dělal a nebyl problém.
Kia cee'd SW JD 1.6 GDI 2017
Anulu Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2017)
95000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Nole » 19.01.2016 10:28

ja nabíjam odpojenú batériu
či to má nejaký vplyv
asi nie, keďže autonabíjačka po nabití automaticky vypne
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod 4sAd » 19.01.2016 11:00

To odpojení je spíše preventivní. Lidi si dneska koupí kdejakou levnou šuntnabíječku, která nemá odfiltrovaný výstup. Když se pak připojí k baterii, tak může odpálit nějakou citlivou elektroniku v autě.
4sAd Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
170000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Hanter » 20.01.2016 22:39

Aaach no som z toho dosť sklamaný.

V piatok kalibrovali posilovač riadenia.Bolo mi oznámene že sa to zlepšilo,no zároven mi spomenuli že to možem dať na geometriu.
Avšak tento ukon do záruky nespada,takže si zan zaplatim 60 ečiek.bavil som sa aj s mechanikom,ktorý mi to auto prevzal.Sam spomenul že im tá geometria nemusi ukazať všetko a idealna by bola 3D geometria.
Ibaže tuto geometriu oni nemaju.. :) Inde urobena geometria sa i tak neuznáva,no keby našli trebars že ťahá ložisko,tak to vedia v zaruke meniť....o
V nedelu sa mi podarilo zohnať kamoša čo má kratky CEED 2014,ten ma presviedčal že jemu auto ťaha aj do prava aj do lava a nemám si to všimať...skušali sme to na obch autach a je pravda že idealne tie auta nie su..Podla neho je to tým že je tam elektricky posilovač.Ibaže ptom sme sa boli previezť na našom IGNISE po tých istých cestách a ten pekne kopiroval cestu....
Jemu auto ťaha podla povrchu do oboch strán a mne len a len dolava.....čudne...
Asi sa vykašlem na nejaku reklamaciu a zaplatim si fakt dobru 3D geometriu..

a čo sa týka zapojenia kamery: volali sme do Michaloviec a tam su ochotni mi to zapoijiť gratis,avšak kvoli kamere 450 km veru isť nemožem...Takže zatial je to na mrtvom bode a čakam na vyjadrenie riaditela servisu či by boli ochotni mi preplatiť tuto montaž-cena je 85 eur bude to trvať dve hodky.Sice nemontujem tie kamery,no neviem si predstaviť,čo tam budu dve hodiny robiť,ked je to len odpojene.....

Jazdim bez kamery na ročnom aute ,ktore má minimálne tri razy vybitu baterku /ktovie ako sa to často stalo býv.majitelke/ a na aute ktore ide stále doľava.

PS :Milujem SLOTTOVE KIE :D :D .
Hanter Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Žuky » 21.01.2016 00:36

Moji znami maju kratkeho Ceeda mk2 1.6 GDI zhruba necela dva roky. Co ma prekvapilo pri nasom poslednom stretnuti bolo, ked mi povedali ze do najazdenia cca. 50-tisic km im museli "2" geometriu robit. :shock:
Kia Cee´d SW II 1.4 CVVT Amber
Žuky Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Hanter » 21.01.2016 19:30

Platili za tu geometriu.....?

Mne urobia geometriu v KII,ale za 60 ečiek.
Asi mi nič ine neostava,ako pisať niekde na centralu ....
Robim to strašne nerád,no iné mi neostáva.
Hanter Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Nole » 21.01.2016 21:32

Nechcem ťa odhovárať, ale asi nepochodíš. Geometria nespadá pod záruku.
Ale na centralu zavolaj a popíš im ten chaos, čo s tebou robia.
Keď mi volali z centrály, ako som bol spokojný s predajcom, povedal som im, nech mi zavolajú aj o dva roky. Nech to má nejakú výpovednú hodnotu.
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mv12 » 21.01.2016 21:40

Ale ta cena za geometrii mi přijde dost vysoká... Známý platil (a taky v :kia:, ale :CZ: ) míň jak polovinu.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Nole » 21.01.2016 21:42

Tak ja si myslím , že geometriu si môže urobiť kdekoľvek inde a za menej peňazí.
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Žuky » 21.01.2016 22:15

Ci platili za geometrie, to uz nevraveli. :|
Kia Cee´d SW II 1.4 CVVT Amber
Žuky Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika