Dotaz na majitele s LPG

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Dotaz na majitele s LPG

Příspěvekod vargosz » 25.10.2015 20:29

Ahoj všem,
měl bych dotaz na majitele Kia 1.4 s namontovaným LPG od KIA (Lovato).
Jak se vám chová přepínač LPG/benzín, když chcípnete motor? Dnes mi začal při každém zhasnutí motoru pípat (stihne pípnout cca 3x, než všechny kontrolky pohasnou). Je to stejný zvuk i interval jako když to za jízdy signalizuje, že došlo LPG. Nikdy dříve to nedělalo. Ve stejném intervalu na přepínači blikají i kontrolky. To možná dělaly i dříve, ale nevšímal jsem si toho, takže popravdě nevím jak se chovaly...

Vím prd, jak je celé LPG řešeno, takže teď možná napíšu úplnou hloupost, ale zrovna dnes u mě došlo ke dvěma událostem, které by s tímto chováním mohly teoreticky souviset.
1. najel jsem s namontovaným LPG 20.000 km
2. Montáž LPG byla přesně před rokem (nechal jsem si namontoval LPG do auta po více než roce od koupě)

Před měsícem a půl jsem byl na druhé garanční prohlídce, tak jsem řekl ať mi rovnou udělají revizi LPG, ať tam nemusím za chvíli znova. Je možné, že zapomněli v servisu něco vymazat (nastavit) a auto mě takhle upozorňuje, že mám jet po roce nebo 20.000 km do servisu na revizi? Nebo to takhle pípá všem, a mě to jen do teď z nějakého důvodu nepípalo?

Díky za jakékoli rady.
Kia cee'd SW II (2013) 1.4 CVVT COMFORT / LPG
vargosz Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
118000 km @ 8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Dotaz na majitele s LPG

Příspěvekod spacirx » 26.10.2015 12:48

Odpověděl sis sám, mě to dělalo taky před každou revizí.
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod vargosz » 26.10.2015 14:27

spacirx: děkuju za info, jdu napsat do servisu...
vargosz Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
118000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod vargosz » 26.10.2015 18:27

Tak ze servisu mi odpověděl přijímací technik, že souvislost s tím, že to projevilo po roce od montáže nepředpokládá, ale že to bude konzultovat s mechanikem, který u nich montuje a servisuje LPG a dá vědět.

Později pak odpověděl, že se shodli, že na provoz to nejspíš nebude mít vliv, ale přesto doporučují, abych se s autem zastavil, že to dají na diagnostiku atd...
Takže se tam budu muset vypravit... Achjo.

Dám pak vědět co mi řeknou, ale je mi jasný, že pokud zapomněli někde zaznamenat, že revize už proběhla, že budou mlžit.
vargosz Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
118000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod vargosz » 10.11.2015 13:14

Tak jsem zpět ze servisu. Žádná závada nenalezena. Auto bylo na diagnostice, technik, který montuje/servisuje LPG taky žádný problém nenašel. Jen ten zatracený přepínač benzín/LPG při chcípnutí motoru vždy pípá... Asi si na to holt budu muset zvyknout :huh:
vargosz Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
118000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod asusn61 » 10.11.2015 21:19

Nazdar,takýto dotaz som našiel.Snad ti to pomôže.Ja mám tiež Lovato 3roky a takto sa mi to nikdy nespravalo.
13.10.2015 5:55:40
Jméno: Zdeněk Předmět: lpg pípání
Po naplnění lpg se stává po určité době přepínač signalizuje není plyn . Poslední dobou mi za jízdy pětkrát pipá signál s opakováním co 2-5 minut.
13.10.2015 7:51:06
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: lpg pípání
Dobrý den, zvuková signalizace znamená závadu LPG systému. Správně fungující LPG systém by měl po zvukovém signálu přepnout na benzín bez opakování signálu. Pro odstranění tohoto stavu bude nutné navštívit odborný servis, kde provedou diagnostiku Vašeho LPG systému a závadu odstraní.
Kia Ceed 1,6 92kw
asusn61 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod asusn61 » 10.11.2015 21:26

PS Ak ti motor pri prevadzke na plyn zhasina,môže byt vadny snimac tlaku na hadici medzi reduktorom a vstrekovacmi.
Kia Ceed 1,6 92kw
asusn61 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vargosz » 10.11.2015 21:47

@asusn61 - děkuju za tip, ale mě to jezdí na LPG i benzín úplně bez problémů. Během provozu přepínač LPG/benzín signalizuje jen když má - asi třikrát jsem vyjel nádrž s LPG úplně do prázdna a pak to začalo pípat a přeplo se to na benzín, což je v pořádku.
To nestandardní (alespoň teda myslím, že je to nestandardní) co to začalo dělat je, že poté co chcípnu motor, začne přepínač blikat a pípat. Trvá to cca 3 vteřiny, protože asi tak dlouho trvá, než pohasnou kontrolky v přístrojovce. Potom co zhasnou kontrolky, zhasne a ztichne i ten přepínač...

V servise kontrolovali, celý systém LPG/včetně kontroly těsnosti. Auto napíchli na diagnostiku, ale vše je prý v pořádku...

Ono se to v podstatě chová logicky (jen uvažuju - nevím jak to přesně je), když vypnu zapalování, tak se zastaví přívod LPG, takže to začne pípat, protože si systém myslí, že došlo LPG, ale blbý je, že přesně 366 dní od montáže to nedělalo...
vargosz Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
118000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod HonzaV » 10.11.2015 22:01

Zdravím,pípání upozorňuje na to, že je třeba jet do servisu na revizi LPG a to jednou ročně.Už se mi to stalo, po návštěvě servisu je klid.Ceed SW 1,4 2010 systém Lovato.
HonzaV Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spacirx » 11.11.2015 08:35

Kdybys četl výše, tak bys věděl, že to už ověřoval. Já si to myslím také, že to je nevymazaná notifikace revize. Takže bych to viděl na neodborného technika nebo přímo neodborný servis. Zkusil bych zavolat jinam kde dělají lovato, myslím si že seriózní technik to udělá zadarmo.
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod vargosz » 11.11.2015 13:43

Tak odjíždím z NH car servisu na Strahově a problém vyřešen. Měli jste pravdu, nebyla odmazaná servisní prohlídka... Díky všem za rady.

Současně mi technik (velmi ochotný) prozradil, že je dostupná nová verze software, ale tu že už mi tam na počkání dát nemůže, protože se pak musí vše nastavit.

Takže teď už můžu s klidným svědomím napsat, že servis Unikom Kutná Hora (kde jsem jinak byl vždy spokojen) pro servis LPG vřele nedoporučuju...
vargosz Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
118000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod HonzaV » 11.11.2015 16:42

spacirx píše:Kdybys četl výše, tak bys věděl, že to už ověřoval. Já si to myslím také, že to je nevymazaná notifikace revize. Takže bych to viděl na neodborného technika nebo přímo neodborný servis. Zkusil bych zavolat jinam kde dělají lovato, myslím si že seriózní technik to udělá zadarmo.

Zdravím, výše jsem to četl.Dal jsem radu co dělat, když to pípá, že to servis neumí odstranit za to nemůžu.
HonzaV Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod spacirx » 11.11.2015 18:27

Dal jsi mu informaci kterou tušil a kterou jsem mu potvrdil a on to prověřil v jeho servisu:-) Ale radši třikrát než nic... V poho
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Maina » 26.07.2023 12:45

Systém Lovato dává najevo, že je třeba jít na revizi.
Maina Neuvedeno
Nováček
Léta členství

Bydliště: Boloňská 305/8, Horní Měcholupy, 10900 Praha 10  Czech Republic (cz)

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí