Ahoj všem,
měl bych dotaz na majitele Kia 1.4 s namontovaným LPG od KIA (Lovato).
Jak se vám chová přepínač LPG/benzín, když chcípnete motor? Dnes mi začal při každém zhasnutí motoru pípat (stihne pípnout cca 3x, než všechny kontrolky pohasnou). Je to stejný zvuk i interval jako když to za jízdy signalizuje, že došlo LPG. Nikdy dříve to nedělalo. Ve stejném intervalu na přepínači blikají i kontrolky. To možná dělaly i dříve, ale nevšímal jsem si toho, takže popravdě nevím jak se chovaly...
Vím prd, jak je celé LPG řešeno, takže teď možná napíšu úplnou hloupost, ale zrovna dnes u mě došlo ke dvěma událostem, které by s tímto chováním mohly teoreticky souviset.
1. najel jsem s namontovaným LPG 20.000 km
2. Montáž LPG byla přesně před rokem (nechal jsem si namontoval LPG do auta po více než roce od koupě)
Před měsícem a půl jsem byl na druhé garanční prohlídce, tak jsem řekl ať mi rovnou udělají revizi LPG, ať tam nemusím za chvíli znova. Je možné, že zapomněli v servisu něco vymazat (nastavit) a auto mě takhle upozorňuje, že mám jet po roce nebo 20.000 km do servisu na revizi? Nebo to takhle pípá všem, a mě to jen do teď z nějakého důvodu nepípalo?
Díky za jakékoli rady.