alebo
http://oleje-a-maziva.heureka.sk/castro ... e/#section
http://www.123-olej.sk/CASTROL-EDGE-5W-30-1L
Nepozeraj len jednu stranku fuserakov, co neuvadzaju vsetko

| Důležité upozornění | 
|---|
|  Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ   Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579 | 

Dva roky zpět jsem zjišťoval co pořídit a obvolal jsem asi 3 různé KIA servisy. A výsledek... co servis, to jiná odpověď. První že dávají 5W30 a když jsem se ptal na normu, tak nejdřív vůbec netušili, pak začali mlžit a nakonec že raději používají ACEA A3, protože A5 je moc řídký. Asi nejlepší odpověď, ale výrobce předepisuje A5. Druhý servis řekl na férovku 5W40 a že ho dávají i do nových aut jako prvotní náplň. A třetí ani nevěděl, že prý Shell ze sudu. Ale možná narazíš na nějakého experta přes oleje
 Dva roky zpět jsem zjišťoval co pořídit a obvolal jsem asi 3 různé KIA servisy. A výsledek... co servis, to jiná odpověď. První že dávají 5W30 a když jsem se ptal na normu, tak nejdřív vůbec netušili, pak začali mlžit a nakonec že raději používají ACEA A3, protože A5 je moc řídký. Asi nejlepší odpověď, ale výrobce předepisuje A5. Druhý servis řekl na férovku 5W40 a že ho dávají i do nových aut jako prvotní náplň. A třetí ani nevěděl, že prý Shell ze sudu. Ale možná narazíš na nějakého experta přes oleje 

... Ale nejazdim moc dlhe trasy, vacsinou mesto . Takze pre mna asi skor ta A5ka . 5w 30tka. Inak este ako casto sa meni palivovy filter? Olejovy a pelovy vymenim urcite, vzduchovy dam pozret ci treba ale palivovy netusim vobec
 ... Ale nejazdim moc dlhe trasy, vacsinou mesto . Takze pre mna asi skor ta A5ka . 5w 30tka. Inak este ako casto sa meni palivovy filter? Olejovy a pelovy vymenim urcite, vzduchovy dam pozret ci treba ale palivovy netusim vobec  

).
 ).  . Takze ma celkom postrasil. Neviem co je na tom pravdy. ?
. Takze ma celkom postrasil. Neviem co je na tom pravdy. ?  

Když to nebudeš kupovat z pofidérních zdrojů, tak bych se nebál. Schovej si účtenku a kdyby něco, tak by za škodu byl odpovědný prodejce (takže závisí, co si vybereš za prodejce
 Když to nebudeš kupovat z pofidérních zdrojů, tak bych se nebál. Schovej si účtenku a kdyby něco, tak by za škodu byl odpovědný prodejce (takže závisí, co si vybereš za prodejce   )
  ) internetové dokumentace + že tam chodí a stahuje
  internetové dokumentace + že tam chodí a stahuje  ).  Pokud ti teď nabízí, že když začneš servisovat auto opět v
 ).  Pokud ti teď nabízí, že když začneš servisovat auto opět v   , tak že ti obnoví záruku, ať ti to dají oficiálně písemně. Pak hned poznáš, na čem si...Řeči jsou k ničemu s tím se pak ničeho nedomůžeš...
, tak že ti obnoví záruku, ať ti to dají oficiálně písemně. Pak hned poznáš, na čem si...Řeči jsou k ničemu s tím se pak ničeho nedomůžeš...  V každém případě by ti měli být na požádání schopni zjistit a potvrdit, zda záruka na auto běží nebo ne...
   V každém případě by ti měli být na požádání schopni zjistit a potvrdit, zda záruka na auto běží nebo ne...

Ten olej co si si vygooglil neber vazne na nete je kopa zavadzajucich info a casto krat su tam chyby tak vzdy si zozen technicky list od daneho oleja priamo na strankach vyrobcu a ty nepozeraj u fuserakov co napisu vsetko dokopi len aby predali
 Ten olej co si si vygooglil neber vazne na nete je kopa zavadzajucich info a casto krat su tam chyby tak vzdy si zozen technicky list od daneho oleja priamo na strankach vyrobcu a ty nepozeraj u fuserakov co napisu vsetko dokopi len aby predali   inak Castrol je len nalepka oni si olej nevyrabaju iba ho zmiesaju s aditivami tak preco platit za nalepku
 inak Castrol je len nalepka oni si olej nevyrabaju iba ho zmiesaju s aditivami tak preco platit za nalepku   Tie tvrdenia ze do EU prisiel riedeny olej su fakt smiesne to nic lepsie ho nenapadlo
 Tie tvrdenia ze do EU prisiel riedeny olej su fakt smiesne to nic lepsie ho nenapadlo   Filtrami Mann si rozhodne nic nepokazil patria medzi kvalitne nahrady a velmi casto sa pouzivaju aj ako prvodieli
  Filtrami Mann si rozhodne nic nepokazil patria medzi kvalitne nahrady a velmi casto sa pouzivaju aj ako prvodieli

Já bych ty otáčky nějak moc neřešil. Jezdi, jak potřebuješ. Občas to chce ale prohnat až k té červené maximálce a "vymést tomu saze"... Ideál je prostě aspoň občas využívat celé spektrum otáček.
 Já bych ty otáčky nějak moc neřešil. Jezdi, jak potřebuješ. Občas to chce ale prohnat až k té červené maximálce a "vymést tomu saze"... Ideál je prostě aspoň občas využívat celé spektrum otáček.

Meken píše:Ten pocitac isto nie je takto nastaveny pre srandu..

spíš nuda
   spíš nuda   Je to nastavené spíš na spotřebu a emise. Ale každému motoru a obzvlášť GDI prospěje, když ho občas proženeš víc
  Je to nastavené spíš na spotřebu a emise. Ale každému motoru a obzvlášť GDI prospěje, když ho občas proženeš víc  

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé