Stěrače Ceed 2013

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Stěrače Ceed 2013

Příspěvekod spd001 » 24.01.2015 21:32

zatial nie a ja pouzivam dost casto zotretie packou dole, lebo ten dazdovi senzor moc spolahlivo nepracuje, ale zatial som nesedel v aute kde by dazdovy fungoval tak ako ma
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Beda » 24.01.2015 23:20

Tendle odskok steracu mi delal uz prvni cee'd, musis tu packu dele podrzet, on na to brknuti reaguje prave jen tim kratkym pohybem :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod crui5er » 25.01.2015 01:57

@Beda: jen upřesním... brknu páčkou dolů, stěrače udělají jedno kompletní setření, ale jako bonus setřou znovu cca 4 cm okna, zastaví se, ale už nevrátí ani nedokončí stírání. Musím pak okno setřít ještě jednou.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod hubo » 25.01.2015 10:55

@crui5er: Presne viem čo myslíš. Z času na čas sa mi to stane aj na Sportage. Brnknem ešte raz a je to v pohode, takže z toho nerobím vedu. Asi nejaká zhoda náhod a časovač vypne stierače o čosi neskôr.
Inak mne dažďový senzor funguje skvelo. Okrem zotretia iný režim ani nepoužívam. Pokiaľ mám aplikované tekuté stierače na skle, tak ešte znižujem citlivosť dažďového senzoru na páčke.
Obrázek
hubo Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
88048 km @ 6.85 l/100km

Příspěvekod knecht » 25.01.2015 21:40

Taky se mi to občas stane.
knecht Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
60000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod mir69 » 30.01.2015 04:18

Pro: William

Dobrý den, dovolím si reagovat na Vaše příspěvky ohledně stěračů zakoupené v mém eshopu.
Ohledně "vrzání" stěračů, nebo jejich "poskakování" jsem samozřejmě vyhledával všechny možné odkazy, linky, rady a pod. ještě v daleké minulosti, než jsem se začal specializovat přímo na prodej stěračů, a to nejen na českých, ale i zahraničních stránkách.
Desítky rad, od mazání skla citrónem, odmašťovačem, tekutými stěrači atd atd, různými zkouškami výměny cenově levných náhradních gumiček, až po stěrače Bosch či Valeo, vždy se najde motorista, kterému někdy stěrače vržou, či poskakují. Někdy v případech po výměně čelního skla, kdy jsou jeho vlastnosti jiné než původní, a tím pádem i stírání se stěrači, které byly na autě před výměnou, najednou stírají prostě jinak (dokládám linkem z jiného fóra, pokud tedy mohu:
Stěrače nestírají - neřešitelný problém

Vím že tohle ale není samozřejmě Váš případ. Zpátky tedy k problému vrzání.
Stěrač, pokud vrže, vrže vždy jen z poloviny cyklu. Buďto když stírá směrem nahoru, anebo dolů. Nikdy ne v obou případech. No, možná že když už jsou gumičky opravdu tak vychrchlané, že ani nedrží v rámu stěrače, zřejmě budou vrzat nonstop. Ale v nových, nebo zánovních vždy jen v jednom směru. Je to zapřičíněno jen a jen tím, že lišta stěrače není "přitlačována" kolmo ke sklu. Ano, samozřejmě budete oponovat tím, že jste tam dal zpátky starý stěrač a ten nevrže. Bezraménkové stěrače jsou, pokud se na ně podíváte, ohnuté díky ocelobé liště jako banán. Většinou čím delší rozměr stěrače, tím prohnutější. Něco jako babán. A ne všechny jsou samozřejmě ohnuté stejně, jako ty banány (omouvám se za ten příkald, ale napadlo mě to, že ani ty nejsou všechny stejně zahnuté). Váš původní tedy mohl být méně, či více prohnutý, to nemohu posoudit. Navíc díky nynějšímu počasí, kdy mrzne, se - jak by tomu bylo možná v létě, kdy na auto svítí docela intenzivně slunce, se nemohou trochu "poddat, změknout". Každý ví, že když na auto svítí přes léto slunce, tak to i u Balatonu ve stopětkách kroutilo volanty :-)
Zásadní vliv na vrzání stěračů má úhel přítlaku. Pokud stěrač vrže sněrem nahoru, je břit stírátka mírně vychýlen směrem ke střeše, a cestou zpět, dolů už ne.
Pokud je břit stěrače vychýlen mírně směrem ke kapotě motoru, směrem nahoru je tichý, a vrže směrem dolů. Velice jednoduchým způsobem, mírným "povykroucením" ramene do opačné strany, než je vychýlený břit, se toto nepříjemné vrzání eliminuje. Přes hadřík, kombinačkama, anebo malým hasákem, se mírně s ramenem zapéruje, jde opravdu o milimetry. Ramena předních stěračů jsou samozřejmě kovové, a nehrozí žádné poškození (jen v případě, že to někdo natvrdo chytně do kleští, tak to asi odnese barva na rameni). Zde je link na video - je v angličtině, ale kdo nerozumí, jsou tam i vysvětlující obrázky. Otázka jedné minuty i s odzkoušení, ne vždy se napoprvé podaří najít tu správnou polohu přítalku ramene.
Zde je link: Jak se zbavit vrzání stěračů

Vliv na nedokonalé stírání - má samozřejmě i přítlak ramene. Pokud je silný, čili tlačí přímo na střed v uchycení stěračů, nemusejí dokonale stírat konce stěračů. V opačném případě, kdy je zase malý, nemusí dokonale stírat ve středu stěrače.
Samozřejmě jsem se setkal i s motoristy (spíše motoristkami :D ), kterým, když jsem stěrače měnil přímo u mě, a ukázal jsi zarezlé pružiny v ramenech, ze kterých už rez sama od sebe odskakovala, odcházeli s radou, že by opravdu měli sem tam pružiny, které vlastně zaručují nějaký ten přítlak ramene, prostříkali třeba WD40kou.
Další vliv na možné "malé vychýlení úhlu přítlaku ramen" mají samozřejmě i myčky aut, jsou řidiči, zejména služebních aut, kteří jezí na myčky i 3x, 4x týdně - nemohou prostě ke klientům jezdit se špinavým autem. A kartáče, které přes ramena jedou, chtě nechtě přes ně několikrát projedou. I tady tedy dochází k nějakému minimálnímu tlaku na ramena stěračů, a možnému mírnému vychýlení "dokonalého přítlaku"
Tohle ale samozřejmě není případ všech tady na fóru, kteří se o své mazlíky dokonale staráte.

Věřím, že těm, kterým třeba byť jen trochu, ať už starší, anebo nové stěrače "vržou nebo poskakují", tento jednoduchý návod pomůže.
Stěrače HQ Aero Dynamic opravdu příměs grafitu obsahují, jak mám v popisu zboží.
Ten, kdo si je zakopuil, to mohl jednoduše zjistit, pokud po sundání ochranné lišty sevře prsty stírací břit, a "přejede" ho. Stopy po grafitu uvidíte na prstech.

A pane Pavle, i když stojí stěrače které jste si u mě koupil cca jako 3 krabičky cigaret, neváhejte se na mě kdykoliv obrátit - nejde přece o cenu, jestli stojí 235 Kč, anebo 600 nebo 800 Kč, ale o solidnost obchodu. Pokud by jste se mi ozval, ihned bych Vás samozřejmě kontaktoval, a poradil, jak se tohoto neduhu zbavit. Každý kus před odesláním kontroluji, zda má ochrannou lištu, a břit není náhodou poškozen.
Ale snad tím, že jsem se tady na fóru trochu rozepsal, tato rada pomůže mnohem více motoristům.
Samozřejmě že se na mě můžete kdykoliv s jakýmkoliv problémem obrátit.

Příjemný den všem fandům Kie Cee´d

Mirek
Autoeshop.eu
mir69 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod William » 30.01.2015 08:49

pro Mir 69 : a všechny ostatní uvažující o koupi stěračů HQ AERO DYNAMIC
po přečtení článku a vyzkoušení návodu na "seštelování stěračů" musím konstatovat že stěrače nevrzají a stírají jak mají a tímto se omlouvám firmě Autoeshop.eu :drink:
neptejte se mě čím to bylo,ale vyzkoušel jsem skoro vše :všemi přípravky co jsem měl po ruce jsem sklo jsem umyl a vyleštil ..... vystříkal jsem starou vodu v ostřikovačích a dal novou nápln.... to ramínko jsem prostě trošku přitlačil,lehounce naohnul směrem ke sklu ( první 2 roky jsem do myčky nejezdil,ale nyní již pravidelně)
a co stěrače.... STÍRAJÍ JAK MAJÍ A JE VŠE OK !!! :thu:
Po koupi jsem ho tam prostě jen dal bez vyzkoušení a sdělil manželce že tam má nový stěrače,jelikož s tím jezdí do Prahy do práce a ta mi pak jednou volala když lilo,že to dělá rámus.... večer přijela a já prostě z nedostatku času a že jezdí pozdě večer a nebylo kdy to řešit,tam dal rychle ten starý a bylo to ok .... měl jsem to řešit kontaktem na firmu a poradit se a trošku se tomu věnovat než jsem vyřkl tyto soudy a proto se ještě jednou omlouvám ;)
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod mir69 » 30.01.2015 11:25

pro William: Zdravím Vás a děkuji za rychlou reakci!
Vůbec nic se neděje, omlouvat se nemusíte, vždyť se nic tak hrozného nestalo! :drink:
Jsem rád, že malý a jednoduchý trik toto vrzání odstranil a věřím, že pomůže dalším a dalším motoristům, kteří s tímto neduhem bojují,
ať už mají stěrače jakékoliv značky :thu:

Příjemný den, Mirek
Autoeshop.eu
mir69 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Rastislav Kubacek » 18.03.2015 17:12

Ja som kupil v Kia original. Spolujazdcov som vymenil za 400mm no name.Zatial stieraju OK a nezostava nezotrety "zub"pred spolujazdcom.Chcem vymenit aj zadny,dat tam 350mm namiesto 300mm.Zatial som vsak nezistil,ako sa menia,aky system je vzadu,tak neviem, aky kupit.Neporadi niekto? Dik.
Rastislav Kubacek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod souk69 » 18.03.2015 19:07

Tak já jsem koupil v autodoplnkách pouze náhradní gumičky a vyměnil je za původní. Vyměněno za cca 15 minut cena necelých 100 kč. Jo a Ceeda mám 200í9, měnil jsem je už takto jednou a stíralo to dobře.
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ceeďák 2014 » 18.03.2015 20:41

Tak co se týče výměny zadního stěrače,tak to by mě taky zajímalo, jak se to mění. Lehce jsem se na to díval a nějak jsem to tam nepobral,aniž bych si nezrušil celej stěrač... :-D :-/
ceeďák 2014 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
250000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod ceeďák 2014 » 18.03.2015 20:44

A co se týče předních stěračů,tak jsem je koupil v nejmenovaném obchodě s logem globusu za 150 kč kus. Jsou stejné jako originální z Kie... :-) :kia:
ceeďák 2014 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
250000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod mv12 » 18.03.2015 20:58

v nejmenovaných obchodech s logem globusu :lol: :D ...to je rada k nezaplacení :)
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Rastislav Kubacek » 18.03.2015 21:34

A menil niekto komplet zadny stierac,nie len gumicku?Tiez som to pozeral a na nic som neprisiel,ako ho odtial dostat...
Rastislav Kubacek Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod crui5er » 18.03.2015 22:57

Zadní stěrač se musí vycvaknout viz. návod v příloze ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed