Zdravím,
tak cca po půl roce užívání Kia Ceed II SW s 1,4 CVVT, Comfort plus (2013) jsem se odhodlal a zaregistoval se tu. Níže jen postřehy z provozu (najeto zatím jen 4500km).
Velké plus: jízdní komfort, lehkost běhu a tichost motoru, celkové ticho v kabině při jízdě, pocit festovnosti a takové sladěnosti ovladačů potřebných k jízdě, celkem dobrá kvalita materiálů vevnitř auta, základní rádio hraje dobře, nicméně jsem měl problém s načítáním jedné 8GB laciné flešky, mám jinou, ta OK.
Střední mínus: Tempomat - když jedu po rovině na 6. stupeň, přiblížně mezi 60-80 km/h, přidá, ubere, přidá, ubere. Při rychlosti nad 80 km/h už rychlost drží. Četl jsem jednu recenzi Hyundaie i30, snad s 1,6 CVVT, kde ten tempomat tohle vyvádí také. Na 1. garanče to pořeším. Uvidíme.
Malé mínusy, spíše kravinky:- Místo velkého palivoměru, kde se díky velikosti budíku při sportovnější jízdě dá sledovat úbytek paliva skoro on-line

, mohl být tento klidně menší a k tomu teploměr vody. Měl to Ceed I, má to Carens. Takhle když chci ráno sledovat vzrůstající teplotu vody, musim oželet např. denní počítadlo bo jiné údaje z PC.
- Ještě k PC, intuitivnější ovládání mě přijde na páčce, někdy ve tmě mě dělá problém pravým palcem nahmatat tlačítka na volantu. Někomu to třeba moc nevadí.. A potom nulování bych uvítal hromadný a ne postupně nulovat jednotlivé položky zvlášť. PC by mohl být ještě rozčleněn na "jízdu" A a B. Např, na býv. autě jsem A měl podle tankování a B jednotlivé jízdy.
- co takhle češtinu/slovenštinu v PC a info na rádiu. Auto vyráběné v SK, centru EU a na chudší slovanský lid se se.. V dnešní době by neměl být problém nahrát do PC třeba i 50 jazyklů. Těch pár kB navíc by se někam vešlo.
- podsvětlení přístrojů. Má to asi 20 úrovní, používán jen předposlední a poslední (s maxmimem i se zapnutými světly). Intenzitu by mohlo řídit nějaký čidlo.
- to PÍPÁNÍ. Vozim do práce lidi. Když mě chce kolega vytrestat, tak se vzadu odepne dřív než rychlost poklesne pod 20 km/h. Pak to pípá (dost nahlas) ještě tak 20 vtěřin i po tom co vyleze. Např. Octavia III jen decentě asi třikrát pípne
(ale zase víc drncá a má tvrdý plasty zevnitř na dveří 
). Pípání při otevřených dveří a klíčku v zapalování - na palici. Zase u Xsary, co máme doma, ta zapípá tak 10 x a končí. Ceedek - furt.
- za vlhka déle mizí orosení bočního skla u předních dveří v přední části, u zrcátek. Možná trochu daň za trojuhleníkové okýnko, na které sice směřuje výdech z horní části palubky, ale za ten rantl, směrem k okýnku dveří, se vzduch dostává hůře. Ale to je minimínus

- při umývání auta proudem vody ze za hradní hadice (žádná WAPka) se voda dostala i do mlhovek. Sklo se nezamlžilo, asi odtekla nějakým vývodem. Vody jsem si také všiml v motorovém prostoru na černém plastovém těle světlometu, kam se dostala úzkou štěrbinou mezi kapotou a světlem. Kapky byly i na drátkách
(izolace kablíku nevede až ke konektoru a je obnaženo asi 2cm kabelů) u konektoru světla. Ale vše funguje. Možná by tam mohli dávat nějaké těsnění. Ať už na kapotu nebo světlo.
- kufr a přihrádky. Nevim jestli někdy využiju ty shránky pod podlahou nad rezervou. Vyšší výšku kufru místo schránek bych bral výš. Ale i tak zatím nám prostor stačí. Za chvíli malá odroste a kočárek s námio už jezdit nebude. Dovolená náš ještě čeká, tak nevím. Zase u těch kombíků (nevím jak je to u krátkých verzí) dávám hodně drobností z nákupu do tý hluboký rokle

hned za prahem kufru. Nikde nic nelítá a je uklizeno.
- hned po koupi jsem při zavírání zadních bočních dveří nechtěně odchlíp gumové těsnění - to co je na dveřích úplně na kraji. Odchlípnuto bylo asi 7 cm, kdy se toto vytrhlo z jedné dírky. Opraveno, přilepeno vteřinovým lepidlem na obou zadních dveřích. Je pokoj.
- také se tu řešilo řazení - z 1 na 2 zadrhuntí. Ne vždy, spíš když přeřazení provedu rychle. Buď se to nějak vomele nebo ne.
- na bílé barvě je vidět všechno. Tady v tom inverznim hnusu se auta špiní snad i ze vzduchu (boky dveří, zadek). Schválně teď budu 14 dní jezdit bez umytí a pak vložim foto do sekce "nejšpinavější auto". Ale když je auto umyté, v bílé vypadá pěkně. Na Ceedovi sluší. Tak ono mu sluší víc barev.

- profláklý hluk Hankooků
počujem tiež. Záleží na jakém povrchu asfaltu jedu, na těch hrubších asfaltech, je to slyšet spíše. Teď na zimních Firestonech 3 je hluk od kol menš. O trošku.
No asi všechno. Snad bude všechno sloužit i nadále.
Jo, motor. Vím, je to základ, s tím jsem do toho šel. V krátkém Ceedu bude zřejmě živější. Pro oblast kde se pohybuju, těch 73,2 kW stačí. Když je při předjetí nutnost, tak 6-3-6.

Ještě předpokládám, tak jak už tu taky někde zaznělo, že výkon po záběhu půjde malinko nahoru.